AHLAN WASAHLAN SELAMAT DATANG WELCOME WILLKOMMEN

Saturday, September 9, 2017

Kebuntuan

Kebuntuan itula yang boleh digambarkan...sejak peraturan baru kena duduk bilik khas masing2 ni menyebabkan aku kebuntuan dan ketensionan tahap super gaban punye...setiap pekerjaan ada stressnya kan..nak tengok mcmne kita nak handle je..aku mmg xleh duduk kat makmal tu tapi peraturan tetap kena duduk situ..abes tu nak minta tolong siapa lagi..kalau ikutkan segan jugak sebab dura dan herdy je yg hias makmal..aku plak merempat sana sini..sampai cikgu library pun dah xselesašŸ¤§hoho aku pun cikgu library gak la..aku jugak cikgu Dr Muda..aritu pengetua dah kasi duduk bilik Dr Muda tetiba tarik balik..kenapakah apakah..nak kumohon pindah aku kesiankan anak aku yang dah biasa dengan pengasuhnya.Bukan senang nak cari pengasuh sebaik mak zuhairi tu..

Kalau tengok pengalaman aku masa gstt dulu bahagia je kan...walau time tu pengetua garang tapi still kehidupan peribadi xdikacau mcm nak duduk mana asalkan ko buat keje..pasni aku kena bawak beg besar ke hulu hilir la merempatšŸ¤§šŸ¤§šŸ¤§


Share/Bookmark

Tuesday, September 5, 2017

Jom ke playground

Seminggu cuti pertengahan penggal bergabung dgn cuti raya haji dan cuti hadiah sukan sea (sebab malaysia lepas target pingat emas)..arini baru start sekolah..sekarang mood masih belum ada..huhu

Time cuti hari tu balik kg..daddy bawak noah ke taman permainan kat tasik bahau..happy jugak dia..ummi jela paranoid sikit sebab tangan noah tu usik mcm2 lepas tu kang hisap tangan (ha ni mmg xleh nak elak)
Balik ke seremban aritu Noah dah panas badan..hampir demam..alhamdulillah dia sihat semula dengan cepat..pasni lagi rajin la noah nak ke taman

Noah dengan embah

Noah main jongkang jongkit sorang2 je

Noah naik kuda plak


Share/Bookmark

Tuesday, August 22, 2017

Thank you daddy

Alhamdulillah..aku baru je celebrate besday baru2 ni..dah tua dah..huhu time besday aku aizim kena pergi kursus..jadi mak yang teman kat rumah..hampir seminggu gak mak jaga noah..mula2 je noah protes tak nak makan..sebab dah biasa dengan uwan pengasuh..lepas tu mak kata noah dah ok..balik dari kursusu aizim biat surprise dinner kat aku..masa tu mak dah balik kg..thank you daddy..semoga family kita tambah2 bahagia dari hari ke hari,diberikan kesihatan yang baik serta sentiasa dalam keredhaan Allah...amin



Share/Bookmark

Fesyen rambut Noah terbaru

Jumaat lepas aku potong rambut noah..potong bahagian depan je hehe..dah daddy dia asyik busy je..bila dah potong ramai plak yang komplen buruk..lantak la ye tak..janji noah happy je 

Pengasuh noah iaitu mak zuhairi (kawan daddy time kat usm) sangat baik dan sporting..tapi wan la yang selalu komplen rambut noah panjang mencucuk mata hehe...noah aku hantar kat rumah mak zuhairi ni..kat panchor..ada sorang cucu lagi dia jaga nama fahim..bambam comey fahim ni..selalu nak kawan noah tapi noah sombong plak
Fesyen terkini rambut sempong Noah


Share/Bookmark

Tuesday, July 25, 2017

Maksu alin dah kahwin..alhamdulillah

Jumaat lepas adik aizim, alin selamat bernikah dgn sallehuddin dari perak biras aku ni..sabtu tu kenduri dia..noah suka betul la sbb ramai org lepas tu leka la berjalan2 kat kampung uwan

Noah yg rapat dgn maksu mcm blur2 jugak dgn kehadiran paksu dia..hehe
Isnin dah start sekolah semalam..penat kenduri masih terasa..

Alin & salleh

Family nenek@uwan pengasuh noah pun dtg

Noah dan ummi
Noah dan atuk ibrahim 


Share/Bookmark

Wednesday, July 19, 2017

Alpha Thalasemia Trait

Salam..hari ni noah checkup 1 tahun 3 bulan..alhamdulillah dpt balik awal (mohon dgn pengetua baru)

Noah tahun lepas pernah demam 3 hari dan kena check darah..hb dia rendah time tu 8.5..sejak tu noah kena follow up checkup dgn pakar kat hospital tuanku jaafar seremban
Banyak kali darah noah kena ambik..sedih tgk dia nangis2 dlm bilik tu..noah mula2 dikira anemia
Dapat zat besi,multivitamin dan folic asid..checkup setahun aritu noah disuspek pembawa thalasemia plak(alpha thalasemia trait) sedih sgt dpt tahu masa tu..alhamdulillah cuma pembawa tapi aku tetap risau..doktor suruh aku dan suami plak check darah..alhamdulillah result da dpt terbukti aku normal..cuma tunggu suami aku punya plak..harap normal jgk dan membuktikan noah bukan la pembawa thalasemia..mungkin hanya kekurangan iron..iron deficiency anemia..itula harapan aku..mohon doakan untuk noah selalu sihat..membesar dgn sihat dan bijak..amin


Share/Bookmark

Tuesday, July 4, 2017

Noah Rifqi

Sekian lama xupdate blog..alhamdulillah aku dah pun dikurniakan seorang cahaya mata lelaki bernama Noah Rifqi yang lahir pada 22 April 2016 yang lalu. Sekarang noah dah pun pandai berjalan. Kali ni aku nak kongsi dan promote barang2 baby yg noah pakai. InsyaAllah nak jadi usahawan online yang berjaya plak secara sambilan.


Share/Bookmark
Related Posts with Thumbnails