AHLAN WASAHLAN SELAMAT DATANG WELCOME WILLKOMMEN

Thursday, June 28, 2018

Germany Tears ..tersingkir dah

Sekian lama x update blog dek ke’busy’an sebagai cikgu dan ummi noah..hari ni aku nak update sikit pasal pasukan bola sepak negara kesayangan aku germany yg baru je melakar sejarah terkeluar dari saingan world cup peringkat kumpulan 2018 setelah 80 tahun bertahan..huhu sedih dan kuciwa kurasa..tapi tahun ni start dari awal mmg aku dpt rasa xsedap hati tgk dorang main..bila kalah dgn mexico tu mmg da rasa german xpergi jauh..tahniah la kpop korea wakil asia menyingkirkan jerman juara bertahan dari pentas dunia..insyaAllah jerman akn bangkit semula lps ni..rindu sgt dgn team klose,schweinteiger,lahm,podolski,ozil dedulu..muller dgn ozil dan tony kroos pun dgn line up dedulu lebih nmpk power..harap pemain muda yg ade skrg digilap lagi..tetap anggap joachim loew coach terbaik..dia yg bwk jerman menang world cup 2014 dan euro/world cup sentiasa sekurang2 nya di quarter final..kecewa kurasa sama seperti umno jatuh ditangan pakatan harapan rasenye..huhu tapi aku bkn umno ye

Dari awal aku carik majalah world cup tahun ni xjumpe..baju jersy utk noah plak abes stok..mmg Allah x bagi aku membazir duit dan ade hikmahnye..pengajaran yg diatas xselalu diatas..dan dibawah xselamanya dibawah
🇩🇪🇩🇪🇩🇪
#stillsupportgermany
#ayuhbangkit










Share/Bookmark

Tuesday, March 6, 2018

Buds Organic

Sekarang aku beli barang2 Noah kalau boleh yang organik saje sebab kulit dia sensitif jugak...balik kg mmg abes bdn penuh parut nyamuk, belum lagi kadang2 salah mkn berkudis..antara jenama barangan baby yg aku minat adalah Buds..organik dan sesuai untuk Noah...setakat ni aku dah beli mandian dia,krim anti nyamuk,pencuci botol,spot rinse free cleanser dia

Kalau kat rumah wan pengasuh aku bagi mandian tropika baby dgn noah punye krim angin pun dari tropika
Alhamdulillah serasi 











Ni budak ucuk kat sekolah ummi

Suka bila dapat pensel warna

Layan Didi kat sekolah
Noah plak sekarang kerap la aku bawak ke sekolah sebab banyak program..senang bila ada barang buds tu boleh je nak cuci tangan dia bila2 dan sapu cream mozzie clear lotion nak elak nyamuk


Share/Bookmark

Monday, February 26, 2018

Simba Anti Moisquitto Sticker dan Buds Mozzie Clear Cream

Ada produk baru yang aku gunakan untuk Noah..sebab skrg ni bila balik kampung terutamanya Noah mesti bawa balik parut nyamuk..huhu..kat rumah aku pun ada nyamuk bila pintu lambat tutup..aku ada beli 2 item ni untuk menghalau nyamuk secara organik..means tiada bahan kimia atau gelombang yg merbahaya..Simba Anti Moisquitto Repellent Sticker dengan Buds Mozzie Clear Cream..yang sticker tu tampal ke berhampiran..fungsi seperti ubat nyamuk..yg buds tu buat losyen..alhamdulillah berkesan jugak..jadi ibu2 di luar sana boleh la try 😁

Nampah tak sticker kat katil tu..itula dia..noah tgh lena tido




Share/Bookmark

Monday, February 5, 2018

Koleksi Watak Kartun Kesayangan Noah

Noah tgh mengumpul watak2 kartun kesayangan dia (sbnrnye ummi dan daddy yg excited) hehe sbb noah mmg suka jenis2 kereta ni

Baru2 ni dapat jumpa superwing kat ioi putrajaya punye toys ur us..terus ummi belikan..pos dlm group perkembangan anak2 tu..ramai yg geng noah rupanya kumpul mcm2 koleksi..baru tahu kat shopee jugak banyak..tadi ummi dah order jepp superwing punye soft toy..harap noah suke ☺️







Inilah antara koleksi noah superwing,thomas and friend dgn robocar poli dia..nanti kene tambah lagi tu hehe..cars pun ade tapi xde dlm gambar


Share/Bookmark

Sunday, February 4, 2018

Smiggle pertama untuk Noah

Sekian lama xupdate blog..maklumla busy sikit bila skolah dah kne balik lambat..jadual plak pack..huhu..Noah pun da makin besar..kuat mamam dah..terpaksa la ummi rajin masak..smlm pegi jln2 kat iOi mall putrajaya..cari smiggle utk hadiah aqilah (hasil kecemerlangan pt3 dia) 😎 ternampak plak bagpack comel ni..alang2 beli kn skali la utk Noah..boleh bwk jln2..hehe..Smiggle trend budak skola zmn skrg..jgn xtau ummi noah pun dah lama pakai hardtop pencil case smiggle tau sbb terpenggaruh dgn kak as (cikgu skola) 😋

Ni Noah tgh happy nk mkn sup ummi buat sblm pegi jalan


Smiggle pertama Noah..comey kan


Share/Bookmark

Saturday, September 9, 2017

Kebuntuan

Kebuntuan itula yang boleh digambarkan...sejak peraturan baru kena duduk bilik khas masing2 ni menyebabkan aku kebuntuan dan ketensionan tahap super gaban punye...setiap pekerjaan ada stressnya kan..nak tengok mcmne kita nak handle je..aku mmg xleh duduk kat makmal tu tapi peraturan tetap kena duduk situ..abes tu nak minta tolong siapa lagi..kalau ikutkan segan jugak sebab dura dan herdy je yg hias makmal..aku plak merempat sana sini..sampai cikgu library pun dah xselesa🤧hoho aku pun cikgu library gak la..aku jugak cikgu Dr Muda..aritu pengetua dah kasi duduk bilik Dr Muda tetiba tarik balik..kenapakah apakah..nak kumohon pindah aku kesiankan anak aku yang dah biasa dengan pengasuhnya.Bukan senang nak cari pengasuh sebaik mak zuhairi tu..

Kalau tengok pengalaman aku masa gstt dulu bahagia je kan...walau time tu pengetua garang tapi still kehidupan peribadi xdikacau mcm nak duduk mana asalkan ko buat keje..pasni aku kena bawak beg besar ke hulu hilir la merempat🤧🤧🤧


Share/Bookmark

Tuesday, September 5, 2017

Jom ke playground

Seminggu cuti pertengahan penggal bergabung dgn cuti raya haji dan cuti hadiah sukan sea (sebab malaysia lepas target pingat emas)..arini baru start sekolah..sekarang mood masih belum ada..huhu

Time cuti hari tu balik kg..daddy bawak noah ke taman permainan kat tasik bahau..happy jugak dia..ummi jela paranoid sikit sebab tangan noah tu usik mcm2 lepas tu kang hisap tangan (ha ni mmg xleh nak elak)
Balik ke seremban aritu Noah dah panas badan..hampir demam..alhamdulillah dia sihat semula dengan cepat..pasni lagi rajin la noah nak ke taman

Noah dengan embah

Noah main jongkang jongkit sorang2 je

Noah naik kuda plak


Share/Bookmark
Related Posts with Thumbnails