AHLAN WASAHLAN SELAMAT DATANG WELCOME WILLKOMMEN

Monday, February 26, 2018

Simba Anti Moisquitto Sticker dan Buds Mozzie Clear Cream

Ada produk baru yang aku gunakan untuk Noah..sebab skrg ni bila balik kampung terutamanya Noah mesti bawa balik parut nyamuk..huhu..kat rumah aku pun ada nyamuk bila pintu lambat tutup..aku ada beli 2 item ni untuk menghalau nyamuk secara organik..means tiada bahan kimia atau gelombang yg merbahaya..Simba Anti Moisquitto Repellent Sticker dengan Buds Mozzie Clear Cream..yang sticker tu tampal ke berhampiran..fungsi seperti ubat nyamuk..yg buds tu buat losyen..alhamdulillah berkesan jugak..jadi ibu2 di luar sana boleh la try 😁

Nampah tak sticker kat katil tu..itula dia..noah tgh lena tido




Share/Bookmark

Monday, February 5, 2018

Koleksi Watak Kartun Kesayangan Noah

Noah tgh mengumpul watak2 kartun kesayangan dia (sbnrnye ummi dan daddy yg excited) hehe sbb noah mmg suka jenis2 kereta ni

Baru2 ni dapat jumpa superwing kat ioi putrajaya punye toys ur us..terus ummi belikan..pos dlm group perkembangan anak2 tu..ramai yg geng noah rupanya kumpul mcm2 koleksi..baru tahu kat shopee jugak banyak..tadi ummi dah order jepp superwing punye soft toy..harap noah suke ☺️







Inilah antara koleksi noah superwing,thomas and friend dgn robocar poli dia..nanti kene tambah lagi tu hehe..cars pun ade tapi xde dlm gambar


Share/Bookmark

Sunday, February 4, 2018

Smiggle pertama untuk Noah

Sekian lama xupdate blog..maklumla busy sikit bila skolah dah kne balik lambat..jadual plak pack..huhu..Noah pun da makin besar..kuat mamam dah..terpaksa la ummi rajin masak..smlm pegi jln2 kat iOi mall putrajaya..cari smiggle utk hadiah aqilah (hasil kecemerlangan pt3 dia) 😎 ternampak plak bagpack comel ni..alang2 beli kn skali la utk Noah..boleh bwk jln2..hehe..Smiggle trend budak skola zmn skrg..jgn xtau ummi noah pun dah lama pakai hardtop pencil case smiggle tau sbb terpenggaruh dgn kak as (cikgu skola) 😋

Ni Noah tgh happy nk mkn sup ummi buat sblm pegi jalan


Smiggle pertama Noah..comey kan


Share/Bookmark

Saturday, September 9, 2017

Kebuntuan

Kebuntuan itula yang boleh digambarkan...sejak peraturan baru kena duduk bilik khas masing2 ni menyebabkan aku kebuntuan dan ketensionan tahap super gaban punye...setiap pekerjaan ada stressnya kan..nak tengok mcmne kita nak handle je..aku mmg xleh duduk kat makmal tu tapi peraturan tetap kena duduk situ..abes tu nak minta tolong siapa lagi..kalau ikutkan segan jugak sebab dura dan herdy je yg hias makmal..aku plak merempat sana sini..sampai cikgu library pun dah xselesa🤧hoho aku pun cikgu library gak la..aku jugak cikgu Dr Muda..aritu pengetua dah kasi duduk bilik Dr Muda tetiba tarik balik..kenapakah apakah..nak kumohon pindah aku kesiankan anak aku yang dah biasa dengan pengasuhnya.Bukan senang nak cari pengasuh sebaik mak zuhairi tu..

Kalau tengok pengalaman aku masa gstt dulu bahagia je kan...walau time tu pengetua garang tapi still kehidupan peribadi xdikacau mcm nak duduk mana asalkan ko buat keje..pasni aku kena bawak beg besar ke hulu hilir la merempat🤧🤧🤧


Share/Bookmark

Tuesday, September 5, 2017

Jom ke playground

Seminggu cuti pertengahan penggal bergabung dgn cuti raya haji dan cuti hadiah sukan sea (sebab malaysia lepas target pingat emas)..arini baru start sekolah..sekarang mood masih belum ada..huhu

Time cuti hari tu balik kg..daddy bawak noah ke taman permainan kat tasik bahau..happy jugak dia..ummi jela paranoid sikit sebab tangan noah tu usik mcm2 lepas tu kang hisap tangan (ha ni mmg xleh nak elak)
Balik ke seremban aritu Noah dah panas badan..hampir demam..alhamdulillah dia sihat semula dengan cepat..pasni lagi rajin la noah nak ke taman

Noah dengan embah

Noah main jongkang jongkit sorang2 je

Noah naik kuda plak


Share/Bookmark

Tuesday, August 22, 2017

Thank you daddy

Alhamdulillah..aku baru je celebrate besday baru2 ni..dah tua dah..huhu time besday aku aizim kena pergi kursus..jadi mak yang teman kat rumah..hampir seminggu gak mak jaga noah..mula2 je noah protes tak nak makan..sebab dah biasa dengan uwan pengasuh..lepas tu mak kata noah dah ok..balik dari kursusu aizim biat surprise dinner kat aku..masa tu mak dah balik kg..thank you daddy..semoga family kita tambah2 bahagia dari hari ke hari,diberikan kesihatan yang baik serta sentiasa dalam keredhaan Allah...amin



Share/Bookmark

Fesyen rambut Noah terbaru

Jumaat lepas aku potong rambut noah..potong bahagian depan je hehe..dah daddy dia asyik busy je..bila dah potong ramai plak yang komplen buruk..lantak la ye tak..janji noah happy je 

Pengasuh noah iaitu mak zuhairi (kawan daddy time kat usm) sangat baik dan sporting..tapi wan la yang selalu komplen rambut noah panjang mencucuk mata hehe...noah aku hantar kat rumah mak zuhairi ni..kat panchor..ada sorang cucu lagi dia jaga nama fahim..bambam comey fahim ni..selalu nak kawan noah tapi noah sombong plak
Fesyen terkini rambut sempong Noah


Share/Bookmark
Related Posts with Thumbnails