AHLAN WASAHLAN SELAMAT DATANG WELCOME WILLKOMMEN

Tuesday, July 25, 2017

Maksu alin dah kahwin..alhamdulillah

Jumaat lepas adik aizim, alin selamat bernikah dgn sallehuddin dari perak biras aku ni..sabtu tu kenduri dia..noah suka betul la sbb ramai org lepas tu leka la berjalan2 kat kampung uwan

Noah yg rapat dgn maksu mcm blur2 jugak dgn kehadiran paksu dia..hehe
Isnin dah start sekolah semalam..penat kenduri masih terasa..

Alin & salleh

Family nenek@uwan pengasuh noah pun dtg

Noah dan ummi
Noah dan atuk ibrahim 


Share/Bookmark

Wednesday, July 19, 2017

Alpha Thalasemia Trait

Salam..hari ni noah checkup 1 tahun 3 bulan..alhamdulillah dpt balik awal (mohon dgn pengetua baru)

Noah tahun lepas pernah demam 3 hari dan kena check darah..hb dia rendah time tu 8.5..sejak tu noah kena follow up checkup dgn pakar kat hospital tuanku jaafar seremban
Banyak kali darah noah kena ambik..sedih tgk dia nangis2 dlm bilik tu..noah mula2 dikira anemia
Dapat zat besi,multivitamin dan folic asid..checkup setahun aritu noah disuspek pembawa thalasemia plak(alpha thalasemia trait) sedih sgt dpt tahu masa tu..alhamdulillah cuma pembawa tapi aku tetap risau..doktor suruh aku dan suami plak check darah..alhamdulillah result da dpt terbukti aku normal..cuma tunggu suami aku punya plak..harap normal jgk dan membuktikan noah bukan la pembawa thalasemia..mungkin hanya kekurangan iron..iron deficiency anemia..itula harapan aku..mohon doakan untuk noah selalu sihat..membesar dgn sihat dan bijak..amin


Share/Bookmark

Tuesday, July 4, 2017

Noah Rifqi

Sekian lama xupdate blog..alhamdulillah aku dah pun dikurniakan seorang cahaya mata lelaki bernama Noah Rifqi yang lahir pada 22 April 2016 yang lalu. Sekarang noah dah pun pandai berjalan. Kali ni aku nak kongsi dan promote barang2 baby yg noah pakai. InsyaAllah nak jadi usahawan online yang berjaya plak secara sambilan.


Share/Bookmark
Related Posts with Thumbnails