AHLAN WASAHLAN SELAMAT DATANG WELCOME WILLKOMMEN

Monday, December 29, 2014

Chicky Maruko Chan (Si Kucing Siam)

Haha namer kucing baru family aku. Kucing ni dibeli oleh kakngah...so duk kat rumah family aku la..sangat comel...mix siamese baka dier...lincah giler...best plak aku pegi shopping barang2 kitten ni...sangkar,toys,beg jejalan dier. Apa2 pun Ebi tetap tak diabaikan. Ebi pun dapat makanan dan susu jugak...hehe

So...aku sebenarnya prefer kucing baka scottish fold dgn parsi tapi harganyaaa mak aiiii bersojak kalo nak beli kene pikir banyak kali dulu. Tapi kucing siam ni pun cantik dan cerdik.
                  Chicky yang lasak
      Chicky yang cool je ketika dicucuk vaksin tadi



Kucing Siamese berasal dari negara Thai.Ciri-ciri kucing siam adalah:

* Bentuk tubuh panjang, langsing dan berotot
* Tubuhnya yang langsing
* Kepala kecil dan berbentuk segitiga
* muncungnya mancung,
* Bermata biru
* Telinga yang lebar
* bulu pendek dan halus
* Ada warna kontras di ujung-ujung tubuh seperti kaki, telinga, mulut, ekor,hidung dan sekitar mata 


Share/Bookmark
Related Posts with Thumbnails