AHLAN WASAHLAN SELAMAT DATANG WELCOME WILLKOMMEN

Monday, December 29, 2014

Chicky Maruko Chan (Si Kucing Siam)

Haha namer kucing baru family aku. Kucing ni dibeli oleh kakngah...so duk kat rumah family aku la..sangat comel...mix siamese baka dier...lincah giler...best plak aku pegi shopping barang2 kitten ni...sangkar,toys,beg jejalan dier. Apa2 pun Ebi tetap tak diabaikan. Ebi pun dapat makanan dan susu jugak...hehe

So...aku sebenarnya prefer kucing baka scottish fold dgn parsi tapi harganyaaa mak aiiii bersojak kalo nak beli kene pikir banyak kali dulu. Tapi kucing siam ni pun cantik dan cerdik.
                  Chicky yang lasak
      Chicky yang cool je ketika dicucuk vaksin tadi



Kucing Siamese berasal dari negara Thai.Ciri-ciri kucing siam adalah:

* Bentuk tubuh panjang, langsing dan berotot
* Tubuhnya yang langsing
* Kepala kecil dan berbentuk segitiga
* muncungnya mancung,
* Bermata biru
* Telinga yang lebar
* bulu pendek dan halus
* Ada warna kontras di ujung-ujung tubuh seperti kaki, telinga, mulut, ekor,hidung dan sekitar mata 


Share/Bookmark

Tuesday, December 16, 2014

Trailer Drama Pukau -Astro Oasis

Trailer drama 'pukau'
Promo drama 'pukau' 



Share/Bookmark

Final Piala Suzuki AFF 2014 countdown

17&20 hb ni tarikh final piala suzuki aff tahun ni. Aku x wat posting pasal separuh akhir hari tu.Malaysia mula2 kalah kat shah alam lps tu menang 4-2 kat vietnam time separuh akhir. Haha time tu ramai bajet Malaysia kalah da xsangke percaturan kesebelasan utama yang baru adernyer pemain veteren seperti Indra Putra Mahyudin,Amri Yahyah dan kapten Shukor Adan tidak sia2 ditmbah dengan Piya. Malam separuh akhir kedua tu aku dgn aizim gi kenduri doa selamat sempena pernikahan Hafiz anak mak yah kt kuala pilah. Kira otw tu dengar dlm radio jela.Pape pon tahniah Malaysia ke final bakal bertemu Thailand. 

Drama pertama zarif plak 20hb gak..aduyai nk tgk bola..mujur la astro selalu wat ulangan ye tak. Tak sabar nak layan drama Pukau tu.
                                 Poster drama Pukau 
    Chiki vs Ebi (actually chiki ni kucing bru family kitorang baka siam)
      Selfie time majlis akad nikah Hafiz aritu




Share/Bookmark

Thursday, December 4, 2014

Drama pertama Zarif AF bakal ditayangkan di Astro Oasis

Sebagai peminat..just kongsi..zarif baru abes shooting first drama dier..katenyer untuk tayangan di astro oasis bulan ni..xtau la kisah camne drama ni yg kami fans tau zarif bwk watak Pilus dalam drama Pukau ni..watak gengster..haha sesuai jugak la..

Aku penah war2 kan dulu kat forum cari nak la zarif ni berlakon,watak gengster pun xpela untuk permulaan...xsangke termakbul..selain tu budak af yang lain mcm aman berlakon cerita cinta arahan Micheal Ang..heroin dier Elfira Loy..tu pun sesuai la untuk aman..
Sekarang dorang si zarif,aman,nuha dgn firman ader kat sabah. Sekaligus ader show dgn rakaman diari khas untuk juara si Firman.
Dan tadi balik Taman Anggerik jap anta mak balik dari Langkawi . Abah dah cari kucing baru kat pasar. Nak ganti tugas Ebi yg malas kejar tikus katernyer. Dan2 gak namer kucing tu Firmannn haha. Dulu Ebi kan diambil sempena Af5. Seekor lagi adik badik Ebi,Syawal namernyer. Kelakar plak biler dikenang. 
               Salah satu gambar dalam lakonan Zarif


Share/Bookmark

Tuesday, December 2, 2014

Rombongan Cik Kiah ke Pulau Langkawi & SPM 2014 tamat

Menghantar dan menjemput mak dan abang's family di Klia 2 Ahad lps dan malam ni. Dorang gi bercuti di Pulau Langkawi. Apa yang aku kirim coklat Daim dan kain songket wat baju nanti.

Aku dan Aizim xpegi sebab aku jage spm. Semalam baru abes.
Pengalaman pertama jaga spm mmg best. Dengan dapat ketua pengawas yg baik seperti En Shanmugham dan kwn2 pengawas yang lain. Mmg happy la...semalam wat pot luck sempena last day mengawas spm tahun ni. Aku suka gak jd pengawas ni. Tiap2 tahun jd pengawas pun xpe kalo dapat org mcm EN Shanmugham sebagai ketua pengawas.
                                    Geng2 pengawas Spm tahun 2014
Selfie dgn B kat Klia 2 waktu menghantar rombongan
                      Pak Teh dan adik Nana
            (Adik nana bajet2 ke oversea tu..haha)
               Uiks masing2 leka dengan gajet






Share/Bookmark
Related Posts with Thumbnails