AHLAN WASAHLAN SELAMAT DATANG WELCOME WILLKOMMEN

Sunday, November 30, 2014

Legend of Badminton & Malaysia ke Separuh Akhir

Semalam B pegi Kompleks Rakan Muda Kuala Pilah sempena program Kem Bakat Badminton.

Sangat teruja dia bngun pagi nak pegi situ sambil jumpa kawan wartawan dia la...B kn ex-wartawan.Dia ajak aku tapi aku xlarat nak bngun gara2 hari sebelum tu da penat berjalan.

Malam tadi plak perlawanan akhir peringkat kumpulan untuk Malaysia menentang Singapura. Malaysia perlu menang dan Singapura hanya perlu seri untuk ke separuh akhir. Aku layan game tu memula, tapi da abes separuh masa pertama masih xde gol..so aku masuk bilik..haha keluar2 tgk da satu gol Safee Sali (walo teruk dikutuk haha) . Time tu aku tgk da minit ke 81. Tup2 Amri Singapore tu gol satu..tersentak..sentap weh sebab masa nk abes da.
Alih2 masa tinggal beberapa minit kat masa tambahan Amri Yahyah dijatuhkn kt kotak penalti...penalti disempurnakan oleh Safiq Rahim...wah betul ckp mak..ape2 boleh berlaku dalam 2 minit..
Terus semangat lik..nk jage bertahan..Singapura plk semua player termasuk keeper dier turun kat kawasan Malaysia..alih2 bola disungkit jauh si Indra Putra Mahyuddin bwk terus dengan slamber land sepak lencong ke gawang gol yg keeper dier dah xde kat situ...haha langsung la parodi lagi Taufik Batisah "awk kat mana..awk awk kat mane??" jadi viral kuikui.
                            Kih kih..lawok la
               B bersama Misbun Sidek


                 B bersama Alan (Jailani Sidek)


Share/Bookmark
Related Posts with Thumbnails