AHLAN WASAHLAN SELAMAT DATANG WELCOME WILLKOMMEN

Sunday, November 30, 2014

Legend of Badminton & Malaysia ke Separuh Akhir

Semalam B pegi Kompleks Rakan Muda Kuala Pilah sempena program Kem Bakat Badminton.

Sangat teruja dia bngun pagi nak pegi situ sambil jumpa kawan wartawan dia la...B kn ex-wartawan.Dia ajak aku tapi aku xlarat nak bngun gara2 hari sebelum tu da penat berjalan.

Malam tadi plak perlawanan akhir peringkat kumpulan untuk Malaysia menentang Singapura. Malaysia perlu menang dan Singapura hanya perlu seri untuk ke separuh akhir. Aku layan game tu memula, tapi da abes separuh masa pertama masih xde gol..so aku masuk bilik..haha keluar2 tgk da satu gol Safee Sali (walo teruk dikutuk haha) . Time tu aku tgk da minit ke 81. Tup2 Amri Singapore tu gol satu..tersentak..sentap weh sebab masa nk abes da.
Alih2 masa tinggal beberapa minit kat masa tambahan Amri Yahyah dijatuhkn kt kotak penalti...penalti disempurnakan oleh Safiq Rahim...wah betul ckp mak..ape2 boleh berlaku dalam 2 minit..
Terus semangat lik..nk jage bertahan..Singapura plk semua player termasuk keeper dier turun kat kawasan Malaysia..alih2 bola disungkit jauh si Indra Putra Mahyuddin bwk terus dengan slamber land sepak lencong ke gawang gol yg keeper dier dah xde kat situ...haha langsung la parodi lagi Taufik Batisah "awk kat mana..awk awk kat mane??" jadi viral kuikui.
                            Kih kih..lawok la
               B bersama Misbun Sidek


                 B bersama Alan (Jailani Sidek)


Share/Bookmark

Friday, November 28, 2014

Penguin of Madagascar vs Rurouni Kenshin

Hari ni kene bagun pagi2 sebab dah janji dengan kakngah dan kakak Mira nk gi Midvalley layan movie. Asalnya nk layan citer Rurouni Kenshin tapi sebab adik nana iku umur xcukup 18tahun lagi terus la aku dgn adik nana layan cter Penguins of Madagascar 3D. Ini pun sebenar nya nk layan Big Hero 6 tapi full. Citer Penguins of Madagascar ni best gak..comel jek...mengisahkan si Dave (sotong kurita) yang jealous dengan kecomelan 4 ekor penguins tu..so cipta bahan kimia yang boleh menghilangkan kecomelannya..haha so bagi 4 bintang dari 5 bintang. 

      Ni la adik bongsu penguins si Private yg mulanya dipandang lemah lepas tu hero uols
                                                 Penguins of Medagascar


Share/Bookmark

Wednesday, November 26, 2014

Kalah jugak game kedua Piala Suzuki Aff 2014

#PialaSuzukiAFF2014 itulah hashtag yg aku tweet sejurus musnahnya harapan untuk kemenangan kali pertama untuk kempen kali ni..huhu

Malaysia mendahului 1 gol oleh Amri Yahyah (my peberet) lps tu Thailand masuk satu.
Second half Malaysia ke depan lagi gol kedua oleh Safiq Rahim lps tu Thailand masuk lagik...aduyaii
Minit2 akhir tgh berwhats app dgn group family..kakngah duk kater seri lagi la nampaknyer...terus kukata "seri xpe jgn kalah" tup tup gol ke 3 Thailand...
Sayang seribu kali sayangg akhirnya kecundang juaa (ala2 lagu slam) hehe
Adakah masih ada harapan untuk Malaysia..nantikan game peringkat kumpulan yg terakhir menentang Singapura lepas ni. Nak tak nak kono monang..kalau x..xdapek nak tolong do...
Chanathip Songkrasin memperkotak-katikkan pemain Malaysia tadi. Digelar Messi Thailand. (sumber FB sembang bola global)


Share/Bookmark

Tuesday, November 25, 2014

Chat Bersama Zharif Kamil kat Telegram

Ahad lepas aku dgn hubby gi jejalan.

Nak tgk pameran perumahan kat Seremban Prima. 
Adalah satu dua rumah yang kitorang berkenan dan rasa mampu sikit la.
Then petang tu ader game Piala Suzuki AFF. bergegas la B mencari tv.Singgah la mekdi Forest Height tgk bola. Tapi kt luar tu kn asap rokok bnyk, aku lepak dlm la sensorang . Sambil kunyah2 apple pie on ipad tgk ade zarif anta voice mail dier kat fc punyer telegram. zarif odw balik dari Terengganu ader show kat sane bersama azwan dgn nina . Apa lagi aku nk nyakat la. Actually zarif dgn nina dikenen dan digosipkan . Aku anta 'zarifff cpt snap pix dgn nina skrg!!!' Haha 3x aku anta xsilap...zarif kn leka melayan yg lain. Tetiber dier anta satu gambor...mak aiii rapatnyer ko bergambar..haha zarif2 jaga2 tau tu ank dara org tu. 
Ape pun aku suke tgk pasangan ni kalo dowang betul2 jadila. Mmg dowang ni rapat sejak dlm akademi lagik.
Balik dari Terengganu , zarif ader shooting drama 10 hari katernyer di Klang. Xtau la drama ape kn. Watak ape kn. Tapi dier mmg bakat berlakon.

          Ni la pix yg dihantar lepas aku mintk tu
Ni pix zarif dgn azwan kat hotel Terengganu tu




Share/Bookmark

Monday, November 24, 2014

Celcom Data Plan for My Ipad

Salam..hari ni free sebab tak jaga exam spm

Tetapi mr shan (ketua pengawas) tetap bagi tugas untuk aku meng'key in' kehadiran bdk2 spm ni
So aku tetap bekerja kay
Dan hari ni adalah masa jugak untuk settle keje2 luar
Pegi beli bateri kereta..dan yer beli sim card baru untuk ipad aku
Dulu guna umobile sgt xbagus coveragenyer
Sekarang aku beralih kepada celcom
Yg aku amek 4G utk rm68 sebulan
Ok la leh la aku update sket akaun2 media sosial aku
Haha..leh gak wat bisnes sket
 
            Ni la data plan yang aku amek


Share/Bookmark

Sunday, November 23, 2014

Piala AFF Suzuki & Zharif Kamil (Zarif AF)

Haha dua tajuk post aku..sekian lamer x wat posting pasal minat ni

Tahniah Malaysia..utk game pertama still boleh dapat 1 markah sebab seri 0-0 dgn Myanmar
Walo main 10 org sbb gary dpt red card still boleh survive
Hasilnyer seri tu..see Malaysia masih ade harapan kay

Dan pasal Zharif Kamil ni plak siapa dier..dier adalah salah seorang peserta AF tahun ni yg tersingkir minggu ke 8. Aku minat dier (nasib hubby aizym bron sporting..hehe dier suke firman).
Sejak sekian lama aku xberkecimpung layan af ni sejak yg last time shahir dulu...tahun ni layan blk sbb ade something yg best blh dilayan..haha
Zarif ni mmg sweet la..bakat nyanyi dier ok..kalo kene dgn lagu suare sedap
Tapi aku lebih nmpk karier dier lebih dlm lakonan
Aku harap adela mane2 penerbit nk sambar dier jadi pelakon..

Zharif kamil a.k.a zarif af2014
              Kiri skali zarif,nina,azwan (tiga2 bdk af tahun ni)
                     Zarif dan tam spider..dua2 dari JB
                      So sweet kan budak ni


Share/Bookmark

School holiday tapi aku still kne keje (jage spm)

Bermula cuti skola akhir tahun penggal 2014

Dan aku lum cuti lagi sbb masih mengawas spm di Smk Chan Wa 2
Tapi mmg best mengawas spm ni banding duk kat skola
Kat skola kalo mengajar je xpe..ni bnyk sgt keje pengkeraniaan yg terpaksa dilakukan
Hmm tula...xbek merungut kay

Fiky da abes PT3 duk hepi la jejalan dgn ayah dier plak


Share/Bookmark
Related Posts with Thumbnails