AHLAN WASAHLAN SELAMAT DATANG WELCOME WILLKOMMEN

Monday, February 27, 2012

Al-Fatihah Buat Kawan~Iqbaruddin

Aku sgt2 tersentak,terdiam,pening,blur...mcm2 dirasai apabila mendapat berita pagi tadi...jam 2 pagi..Lizayu menghantar sms mengatakan kawan gstt kitorang Muhammad Iqbaruddin Munir telah pun kembali ke rahmatullah di Universiti Malaya...arwah pergi dalam tidur sama tarikh dgn hari jadinya 26/02 mlm tadi. Segala suka duka bersama terimbau kembali. Semoga rohnya ditempatkan bersama orang2 yg beriman di sana.Al-fatihah...
Arwah Iqbar
Kenangan bersama kami..kwn gstt


Share/Bookmark

Monday, February 20, 2012

Bosan wehhh

B punyer kad matrik..sungguh2 tunjuk tu..hehe,
tula biler da lamer xjd student
Itulah gambaran untuk aku sekarang..bosan sgt2..sunyi je rase,yela..nk pergi mendaftar lambat lagi..kwn2 semua termasuk Aizim sekali da lama da mendaftar..hari ni Aizim da start pun kelas.Minggu lps dia balik jap uruskan borang2 dan anta kereta ambik motor.
 "Dasat B nie, bwk moto dari Batu Kikir ke USM Pulau Pinang, mesti letih sgt2...kesian B" ...Aku xbagi dia bwk motor suh pos je..dia ckp lagi jimat bawak..orang lelaki mmg gtu..lasak sket...segala perkara berkaitan pendaftaran aku ke UTHM aku da settle kan..dan aku bersyukur sgt sbb aku da jumpe member yang aku kenal satu UTHM nnt...Atie, member serumah time aku jadi GSTT kat Serting Hilir Kompleks pun dpt UTHM...mesti suami dia Aszman hantarkan nnt tu..Atie da ader 2 orang ank..cinta kat SMKSHK tu, hehe :) kemudian si Tini member satu UUM aku dulu pun dpt UTHM, dia pun da kawen gak...Farid ank Tn Hj Kamaruddin, Pengetua Cemerlang kat SMKBK pun dpt UTHM dan sowang lagi Mahathir, GSTT Pend.Khas kat Juasseh yg aku knl pun samer UTHM. Lega2..sekurang2 xla terkontang kanting sampai kat Batu Pahat nanti. Walaupun nanti pasti ramai kwn2 baru yg jumpa. Aku rasa otak aku da berkarat plak nk blaja nie...uhuhu...lama dah xmasuk kelas untuk blaja...


Share/Bookmark

Wednesday, February 15, 2012

Chef Style Cool & Lincah

pandai main gitar gak tu


time rakaman
potong kambing tu
perah susu
best..best
Aha..baru tertengok iklan Sustagen kat tv tadi...ader plak chef yg sdg meningkat naik iaitu Chef Sherson Lian. Kacukan org British Cina.Kalo kowang nk tau dia nie jugak adalah chef untuk rancangan 5 Rencah 5 Rasa kat TV3 setiap Ahad jam 5.30 petang tu. Sejak mula2 tgk chef ni tahun lps kat tv Pendidikan Khas da suker da style dier. Try la google cari sal dier nie..rupenyer ramai yg shuke cara dier memasak...suke melambung2 barang dan nmpk lincah tu..jarang jupe kan chef camnie..hehe..sbb tu gak aku suke tgk rncgn Master Chef..nk tgk chef yg ader style..uiksss..skrg nie chef pon da mcm selebriti ek..glamer gtu


Share/Bookmark

Monday, February 13, 2012

Pening..pening

what the meaning of this picture??errr..hehe..miss u B
Sekarang nga pening...sbb info pendaftaran kat UTHM cumer ader kat Facebook punyer page je...so aku bace komen2 dan info2 kat ctu agak serabut gak otak. Tentang borang itu ini...semue2 la berkaitan dengan pendaftaran pelajar universiti. Sebabnya, UTHM je belum abes anta borang dan surat tawaran yang terkini lagi kat kitorang...mungkin dlm minggu ni dpt la tu...kene wat akaun untuk elaun plak kene gune Bank Muamalat..belum lagi tentang nk beli setem hasil tambahan lagi..mcm2...serabut gak...sebab bace kat komen2..yang ini ckp ini..yang itu ckp itu..persoalan plak bnyk dari kitowang ni..hehe..
Apa2...kene settle kn satu persatu la..nk ke hulu ke hilir geng da xde..semuer da masuk maktab dgn universiti..huhu...cedih :(



Arini 'Encik Tunang' da mendaftar..dier dpt kolej lain plak dari dlm surat tawaran...Desasiswa Restu katernyer..tingkat atas..nmpk laut ye B..hehe..best tu..pastu Aizim citer semuer student yg mendaftar da senior2..kirer B paling muda la ek..hehe...


Share/Bookmark

Sunday, February 12, 2012

Tabung Seramik 1 Malaysia

proses mewarna 
uiks pandainyer B conteng
Ha..story psl hari Jumaat lps..time Aizim teman aku pegi wat medical checkup dekat senawang...Anjung Karisma...pas wat medical checkup kitorang pegi Jaya Jusco..ader pameran brg2 tradisional Malaysia kat ctu..utk hari tu..melukis di tabung seramik yg berbentuk 1 Malaysia. Mulanya aku mls nk join maklumla aku mana pakar bidang2 conteng ni..tapi Aizim da join..ikot jela..dan kebetulan aku rasa program ni bersempena lawatan Perdana Menteri, Dato' Seri Najib ke Seremban pada 10 Feb lps.
bila da kering cantik gak kan
posted from Bloggeroid


Share/Bookmark

Aizym ke USM~

Huhu..arini..pagi tadi Aizim da pun bertolak ke Pulau Pinang sbb esok dak2 DPLI USM akn mendaftar..baru je petang ni Aizim da pun sampai kat Pulau Pinang. Member baik aku dari UUM, Yati pun follow Aizim ke USM..dan akn bermalam di Hotel Seri Malaysia mlm nie...Yati ckp xbiase jalan ke situ sebab dulu kitowang kan blaja nun kat Kedah..tapi kesian kat Yati, malam tadi dier bermalam kat rumah pakcik dier dulu kat Bangsar sementara tunggu Aizim pagi nie kat K.L. Tapi kereta dier kene pecah cermin dan barang2 yg berupa beg2 keperluan ke USM abis dicuri oleh pencuri. Alhamdulillah dier jupe gak dokumen2 yg diperlukan sbb owg tu buang merata..baju2 pun ader yg jumpe balik walau xsemua la..uiks..kesian...so pengajaran...
(JGN SESEKALI KITA LETAK BEG DALAM KERETA WALAUPUN DALAM TU BARANG2 BIASA JE SBB IANYA AKAN MENARIK PERHATIAN MAT PIT KOT UNTUK MENCURI DAN MEMECAHKAN CERMIN KERETA KITA)
Beby..miss u so much..selamat mendaftar esok ^_^


Share/Bookmark

Sunday, February 5, 2012

Semangat Bakal Pendidik

UTHM..Fakulti ni la bakal aku terjah
Sekarang rata-rata semue kwn2 GSTT yg berjaya mendapat latihan perguruan tgh busy membuat persiapan. Of course bdk2 IPG mcm Kak Fizah,Aida & Aiza tgh busy wat assignment dan wat aktiviti2 lain sbb dowang da start masuk 9 Jan aritu..(tahniah gak utk Qazreen yg bakal masuk IPG 9 Feb nie..dpt Bm kat IPG Kota Bharu, geng Aiza la nie)skrg  turn bdk2 yg dpt Universiti plak..dak UPSI mcm Kak Fizah akaun,Lizayu,Hazaliza,Razis masuk 12 Februari nie...bnyk gak prosuder dowang sbb UPSI kn..mmg khas utk perguruan. UM plak si Iqbar dftr 15 Feb. Encik tunang aku plak..Aizim daftar 13 Feb kat USM..ahad nie dier nk bertolak da ke Pulau Pinang...uhuhuu..miss u  beby..jauhnyer...kutub utara kutub selatan...aku plak mendaftar 29 Feb..mmg yg paling lambat skali la UTHM nie xsilap aku..huhu...risau gak memikirkan nnt camne nk sesuaikn diri..dr page fb yg aku masuk tu..rata2 yg masuk blaja nie semuer da jadi mak2 tau..so dowang mmg duk umah sewa la sng nk bwk ank dgn suami dtg..aku fikir biarla duk oztel je dulu..sem2 nnt baru cari umah sewa..pape pun..siapkn segala dokumen dan perkakasan nk blaja..chaiyokk..


Share/Bookmark
Related Posts with Thumbnails