AHLAN WASAHLAN SELAMAT DATANG WELCOME WILLKOMMEN

Monday, October 8, 2012

VCO & Collagen Catalyst vs Soy Collagen

Baru ku tahu, npe aku kuar alahan bler amek cocoa collagen & soy collagen...sebab nya, bhn collagen nyer dari marine (laut), aku kn mmg alahan mknn laut...so, skrg aku amek catalyst punyer VCO & Collagen...lagi menjimatkan dan xde side effect yg buruk..aku da test seminggu, so far..alhamdulillah, muke kurang berminyak da...utk pengetahuan catalyst collagen adalah satu-satunyer collagen berasaskan dari 'lembu'...so aku mmg xde alahan terhadap lembu (my cute mug pun moooo lembu..hehe)
Memang dak2 umah aku sem nie bermcm2 produk supplement tambahan da...

VCO & Collagen Catalyst 
soy collagen..sebab ader stok lagi, aku jual kat Kak Mai
Happy Birthday adik Nana yg ke 8 tahun, sbb da tau bwk basikal roda dua, bagi la hadiah basikal ye x

gadis2 registration..haha..time World Teacher's Day minggu lps, wat kat FPTV UTHM...owh ek...skrg aku kai produk yg si Nadirah jual gak, everlynn..bgs gak produk ni, baru seminggu mencube :-)



Share/Bookmark

Friday, September 28, 2012

Berdikari...ekkkk

Hari nie aku shopping sensorang kat BP Mall...alhamdulillah baru dpt elaun, walaupun bnyk kne berjimat tapi ade beberapa brg yg kne beli jugak utk digunakan ^_^ oh yerrr...skrg da masuk semester 2 dpli...cabaran semakin bnyk...semester ni nmpk gayanya makin sebuk la sebab ader 9 subjek (termasuk koko) dan rata2 jam blaja yg 3-4jam satu kelas...mak aii...mmg pack betol la...xper teruskan usaha..chaiyokkk
Berbalik kepada cerita knp aku shopping sensorang arini..sebab kengkawan aku semuer blk umah masing2..yela hujung minggu kan..masing2 da ader suami & ank..of coz la kne blk..yg bujang pon blk jugak...ader hal mcm2..aku malas la nk blk...sbb nk blk duit lagi kene pakai...lagipun bnyk esemen kene siapkan (errr harap2 rajin nk wat..hehe) so, kali ni mengajar aku hidup berdikari la..slalu nk berteman je...kali ni g shopping sensorang best jugak...bebas ke mane2...semester lepas pon penah jugak aku shopping sensorang..tapi time tu stress melampau...
Apa yang aku beli arini adalah tshirt lengan panjang (koko banyk nk pakai), tumbler cute pooh 1000ml (kne minum bnyk air kosong utk diet & kesihatan kulit nie), nesvita coklat, roti gardenia (utk bekpes, bak kata Dr Azman lecturer subjek Kajian Tindakan aku, bekpes penting utk membuatkan otak kiter kreatif berfikir), mister potato original, mug bercorak lembu (peberet aku nie...kartun2..baru smgt nk minum soy collagen) dan komik2 doraemon & detective conan bg mengurangkan stress dan sbg hiburan..ehehe

jamuan raya dpli bukak2 sem 2 nie...tema merah kejinggaan

jamuan raya dak2 seksyen 7..sgt best..sbb dowang mmg pndai masak, aku xmasak la..hehe

aktiviti semester 2...diet & jogging (dina & fizah antara yg bersemangat)

trek uthm, sgt sesuai utk berjogging

pas jogging kitowang main2 alat2 kat tepi tu plak...

owh tembamnyer...

selamat hari raya

menu aku hari ni..bkn sbb nk membazir mkn kepci, tp xkn aku sensorang  je nk g kedai jijah ye x

antara barang yg di shopping arini




Share/Bookmark

Wednesday, July 25, 2012

Hello Bro Tolong Masak!!

Nik Michael,Fikree,Zamir



Ehehe..rancangan memasak feveret aku setiap hari bulan puasa ni jam 6 pm kat Astro Ria. Lamer sudah xupdate blog ni,mcm2 da berlaku..skrg nga cuti semester 2 bulan sampai la lepas raya...mlm td tgk Malaysia lwn Arsenal...-2-1 (Farizal Marlias keeper best..suke tgk dier), Germany pon da kalah Euro bulan lepas...kalah kat semifinal dgn Italy, kuciwa la, mujur aku xtgk sbb nga exam...
Berbalik kepada tajuk..aku promo rancangan nie...Hello Bro...Tolong Masak menampilkan 3 chef 'bro' iaitu Zamir Masterchef (aku support dier ni ), Nik Michael Masterchef & Fikree...dowang akn terima panggilan dari selebriti2 utk tolong masak makanan berbuka dowang..nice ^_^



Nik Michael Imran

Umur: 22

Asal: Ampang

Pekerjaan: Pelajar

Hidangan Kegemaran: Pasta

Lokasi Percutian Kegemaran: Eropah

Masakan Kegemaran Untuk Dimasak: Pasta

Pencuci Mulut Kegemaran: Tapai Pulut dan Aiskrim Vanilla

Sweet or Savoury: Savoury

Chilli or Garlic: Garlic


Arshad Zamir Bin Mohd Azmi

Umur: 19

Asal: Shah Alam

Pekerjaan: Pelajar

Hidangan Kegemaran: Burger dan Kentang Goreng

Lokasi Percutian Kegemaran: Itali

Masakan Kegemaran Untuk Dimasak: Masakan Gaya Keluarga

Pencuci Mulut Kegemaran: Creme Brulee

Sweet or Savoury: Savoury

Chilli or Garlic: Garlic

Chef Fikree Najib plak adalah adik kepada Hairi (Anak Wayang)..bkn peserta masterchef...


Share/Bookmark

Tuesday, May 29, 2012

29 Mei~

Lama sudah aku xupdate blog nie, kekangan situasi apabila aku belajar di UTHM ni menyebabkan aku xde mood nak update aper2 entri..aper2 pun, hari ni spesel,hari nie birthday arwah adik aku yg ke 25..Nurul Wani..semoga adik aman kat sana ^_^
Ateh & family sgt2 merindui adik...al-fatihah


Share/Bookmark

Friday, March 2, 2012

Suasana baru di UTHM

rumah kitowang..oztel UTHM nie
Masuk hari ni, dah 3 hari aku menjejakkan kaki ke menara gading Universiti Tun Hussein Onn (UTHM). Semakin serasi dengan suasana baru.Setelah selesai taklimat hari ni, kitowang da daftar subjek dan dapat jadual da...agak pack la...20 jam kredit dan 4jam kredit koko.Suasana kat sini, ok jek..dpt kwn2 serumah yg baik2...semuer da kawen kecuali aku dan Nadwa...hehe..asik dgr cerite dowang pasal anak2 & hubby masing2 je. Hari ni Jumaat, semuer da blk umah masing2 (bg yg da berkeluarga) kecuali aku,nadwa dgn mila (ni da kawen tp xblk sbb suami kje). Esok b nk dtg katernye...miss u sgt2 :) 
Pengalaman hari pertama kat sini, kitowang keluar mkn mlm...sesat xjumpe umah..pusing2 punye pusing baru jupe..hehe


Share/Bookmark

Monday, February 27, 2012

Al-Fatihah Buat Kawan~Iqbaruddin

Aku sgt2 tersentak,terdiam,pening,blur...mcm2 dirasai apabila mendapat berita pagi tadi...jam 2 pagi..Lizayu menghantar sms mengatakan kawan gstt kitorang Muhammad Iqbaruddin Munir telah pun kembali ke rahmatullah di Universiti Malaya...arwah pergi dalam tidur sama tarikh dgn hari jadinya 26/02 mlm tadi. Segala suka duka bersama terimbau kembali. Semoga rohnya ditempatkan bersama orang2 yg beriman di sana.Al-fatihah...
Arwah Iqbar
Kenangan bersama kami..kwn gstt


Share/Bookmark

Monday, February 20, 2012

Bosan wehhh

B punyer kad matrik..sungguh2 tunjuk tu..hehe,
tula biler da lamer xjd student
Itulah gambaran untuk aku sekarang..bosan sgt2..sunyi je rase,yela..nk pergi mendaftar lambat lagi..kwn2 semua termasuk Aizim sekali da lama da mendaftar..hari ni Aizim da start pun kelas.Minggu lps dia balik jap uruskan borang2 dan anta kereta ambik motor.
 "Dasat B nie, bwk moto dari Batu Kikir ke USM Pulau Pinang, mesti letih sgt2...kesian B" ...Aku xbagi dia bwk motor suh pos je..dia ckp lagi jimat bawak..orang lelaki mmg gtu..lasak sket...segala perkara berkaitan pendaftaran aku ke UTHM aku da settle kan..dan aku bersyukur sgt sbb aku da jumpe member yang aku kenal satu UTHM nnt...Atie, member serumah time aku jadi GSTT kat Serting Hilir Kompleks pun dpt UTHM...mesti suami dia Aszman hantarkan nnt tu..Atie da ader 2 orang ank..cinta kat SMKSHK tu, hehe :) kemudian si Tini member satu UUM aku dulu pun dpt UTHM, dia pun da kawen gak...Farid ank Tn Hj Kamaruddin, Pengetua Cemerlang kat SMKBK pun dpt UTHM dan sowang lagi Mahathir, GSTT Pend.Khas kat Juasseh yg aku knl pun samer UTHM. Lega2..sekurang2 xla terkontang kanting sampai kat Batu Pahat nanti. Walaupun nanti pasti ramai kwn2 baru yg jumpa. Aku rasa otak aku da berkarat plak nk blaja nie...uhuhu...lama dah xmasuk kelas untuk blaja...


Share/Bookmark

Wednesday, February 15, 2012

Chef Style Cool & Lincah

pandai main gitar gak tu


time rakaman
potong kambing tu
perah susu
best..best
Aha..baru tertengok iklan Sustagen kat tv tadi...ader plak chef yg sdg meningkat naik iaitu Chef Sherson Lian. Kacukan org British Cina.Kalo kowang nk tau dia nie jugak adalah chef untuk rancangan 5 Rencah 5 Rasa kat TV3 setiap Ahad jam 5.30 petang tu. Sejak mula2 tgk chef ni tahun lps kat tv Pendidikan Khas da suker da style dier. Try la google cari sal dier nie..rupenyer ramai yg shuke cara dier memasak...suke melambung2 barang dan nmpk lincah tu..jarang jupe kan chef camnie..hehe..sbb tu gak aku suke tgk rncgn Master Chef..nk tgk chef yg ader style..uiksss..skrg nie chef pon da mcm selebriti ek..glamer gtu


Share/Bookmark

Monday, February 13, 2012

Pening..pening

what the meaning of this picture??errr..hehe..miss u B
Sekarang nga pening...sbb info pendaftaran kat UTHM cumer ader kat Facebook punyer page je...so aku bace komen2 dan info2 kat ctu agak serabut gak otak. Tentang borang itu ini...semue2 la berkaitan dengan pendaftaran pelajar universiti. Sebabnya, UTHM je belum abes anta borang dan surat tawaran yang terkini lagi kat kitorang...mungkin dlm minggu ni dpt la tu...kene wat akaun untuk elaun plak kene gune Bank Muamalat..belum lagi tentang nk beli setem hasil tambahan lagi..mcm2...serabut gak...sebab bace kat komen2..yang ini ckp ini..yang itu ckp itu..persoalan plak bnyk dari kitowang ni..hehe..
Apa2...kene settle kn satu persatu la..nk ke hulu ke hilir geng da xde..semuer da masuk maktab dgn universiti..huhu...cedih :(



Arini 'Encik Tunang' da mendaftar..dier dpt kolej lain plak dari dlm surat tawaran...Desasiswa Restu katernyer..tingkat atas..nmpk laut ye B..hehe..best tu..pastu Aizim citer semuer student yg mendaftar da senior2..kirer B paling muda la ek..hehe...


Share/Bookmark

Sunday, February 12, 2012

Tabung Seramik 1 Malaysia

proses mewarna 
uiks pandainyer B conteng
Ha..story psl hari Jumaat lps..time Aizim teman aku pegi wat medical checkup dekat senawang...Anjung Karisma...pas wat medical checkup kitorang pegi Jaya Jusco..ader pameran brg2 tradisional Malaysia kat ctu..utk hari tu..melukis di tabung seramik yg berbentuk 1 Malaysia. Mulanya aku mls nk join maklumla aku mana pakar bidang2 conteng ni..tapi Aizim da join..ikot jela..dan kebetulan aku rasa program ni bersempena lawatan Perdana Menteri, Dato' Seri Najib ke Seremban pada 10 Feb lps.
bila da kering cantik gak kan
posted from Bloggeroid


Share/Bookmark

Aizym ke USM~

Huhu..arini..pagi tadi Aizim da pun bertolak ke Pulau Pinang sbb esok dak2 DPLI USM akn mendaftar..baru je petang ni Aizim da pun sampai kat Pulau Pinang. Member baik aku dari UUM, Yati pun follow Aizim ke USM..dan akn bermalam di Hotel Seri Malaysia mlm nie...Yati ckp xbiase jalan ke situ sebab dulu kitowang kan blaja nun kat Kedah..tapi kesian kat Yati, malam tadi dier bermalam kat rumah pakcik dier dulu kat Bangsar sementara tunggu Aizim pagi nie kat K.L. Tapi kereta dier kene pecah cermin dan barang2 yg berupa beg2 keperluan ke USM abis dicuri oleh pencuri. Alhamdulillah dier jupe gak dokumen2 yg diperlukan sbb owg tu buang merata..baju2 pun ader yg jumpe balik walau xsemua la..uiks..kesian...so pengajaran...
(JGN SESEKALI KITA LETAK BEG DALAM KERETA WALAUPUN DALAM TU BARANG2 BIASA JE SBB IANYA AKAN MENARIK PERHATIAN MAT PIT KOT UNTUK MENCURI DAN MEMECAHKAN CERMIN KERETA KITA)
Beby..miss u so much..selamat mendaftar esok ^_^


Share/Bookmark

Sunday, February 5, 2012

Semangat Bakal Pendidik

UTHM..Fakulti ni la bakal aku terjah
Sekarang rata-rata semue kwn2 GSTT yg berjaya mendapat latihan perguruan tgh busy membuat persiapan. Of course bdk2 IPG mcm Kak Fizah,Aida & Aiza tgh busy wat assignment dan wat aktiviti2 lain sbb dowang da start masuk 9 Jan aritu..(tahniah gak utk Qazreen yg bakal masuk IPG 9 Feb nie..dpt Bm kat IPG Kota Bharu, geng Aiza la nie)skrg  turn bdk2 yg dpt Universiti plak..dak UPSI mcm Kak Fizah akaun,Lizayu,Hazaliza,Razis masuk 12 Februari nie...bnyk gak prosuder dowang sbb UPSI kn..mmg khas utk perguruan. UM plak si Iqbar dftr 15 Feb. Encik tunang aku plak..Aizim daftar 13 Feb kat USM..ahad nie dier nk bertolak da ke Pulau Pinang...uhuhuu..miss u  beby..jauhnyer...kutub utara kutub selatan...aku plak mendaftar 29 Feb..mmg yg paling lambat skali la UTHM nie xsilap aku..huhu...risau gak memikirkan nnt camne nk sesuaikn diri..dr page fb yg aku masuk tu..rata2 yg masuk blaja nie semuer da jadi mak2 tau..so dowang mmg duk umah sewa la sng nk bwk ank dgn suami dtg..aku fikir biarla duk oztel je dulu..sem2 nnt baru cari umah sewa..pape pun..siapkn segala dokumen dan perkakasan nk blaja..chaiyokk..


Share/Bookmark

Tuesday, January 31, 2012

Tahniah Miss Meen :)

Mr S & Miss Meen 

Aizym & Qistina Filzah :) hehe
Sape Miss Meen??hehe dier adalah kwn gstt aku kat SMKDUAM la..aminatulhuda atau aku panggil atun..juga baru melangsungkan pertunangan dgn Mr S dier..Encik Sahadirlah...wink wink.. :) lps seminggu aku menjadi tunangan Aizym...member aku atun plak..tp hari tu xdpt dtg sbb Aizym ader hal dekat Pahang. Ape2 pun tahniah wat member aku nie..sgt2 sweet dlm tema warna peach jingga :) semoga kter samer2 tabah menghadapi dugaan dlm pertunangan dan berdoa kesejahteraan bersama kay..Insya-Allah..amin


Share/Bookmark

Monday, January 30, 2012

Awan Nano Hafiz~ Juara Lagu ke 26

Tahniah Hafiz..menjulang anugerah vokal terbaik & juara keseluruhan pada malam ini bagi edisi ke 26 Juara Lagu yg bersiaran di TV3 sebentar tadi. Lagu Awan Nano ciptaan M.Nasir dan lirik oleh Hasmi Hashim dendangan Hafiz AF berjaya memikat hati juri..hehe..mmg da target da...antara Hafiz,Alyah atau 3 Suara yg menang..target Faizal Tahir mng persembahan terbaik tp Alyah (kisah hati) yg mng..ok gak..Faizal Tahir(karma) tempat ke3..Tempat ke2 3 Suara(beribu sesalan)..dan Hafiz(awan nano) Juara. Hafiz dengan bertshirt dan seluar track berkaki ayam naik pentas tau..kesinambungan dari video klip dier...Herman Tino sbg ayah dier pun dijemput dlm persembahan..aha..kalo nk satu lagi watak, leh bawak Johan RL sbg abang Hafiz..hehe..kan gaya rambut samer tu :)


Share/Bookmark

Sunday, January 29, 2012

Susun Silang Kata

Aku ingin bermimpi denganmu
Ke awana untuk teman bintang bulan
Kerananya lebih terang sinarnya
Dengan kehadiran kau dan aku

Bagiku kaulah yang terindah
Manisnya senyuman anugerah Tuhan
Memarakkan api dalam diriku
Tak pernah aku sangka ada

Asingnya buatku
Asyik memikirkan dirimu

Kau umpama susun silang kata
Yang terakhir untukku
Sekian lama ku mencari
Rupa-rupanya di depanku
Hidup ini tak bererti
Jika tiada cinta di hati
Untuk terus ku teguh berdiri

Bagiku kaulah yang terindah
Manisnya senyuman anugerah Tuhan
Memarakkan api dalam diriku
Tak pernah aku sangka ada

Asingnya buatku
Asyik memikirkan dirimu

Dan tak kira apapun
Yang terjadi dalam mimpiku
Usahlah ia berakhir
Tanpaku memilikmu

Diz song walopun da lamer..aku tetap suke lagu nie..dulu2 time jadi gstt kat SMKBK, kak fify slalu kenenkn lagu nie kunun kalo kter jatuh chenta dgn kwn2 yg berhampiran kter kat skola tu,cari2 rupenyer xjauh pun..owg yg dekat2 je..hehe..tingat plak ejekan kak fify dulu..so aku dedicated lagu ni dlm video ringkas aku dgn aizym..cayang beby ^_*




Share/Bookmark

Tuesday, January 24, 2012

A&F EngaGeMent

Filzah & Aizim
comel x kitowang time kecik?
kak nisah my kakak ipar yg tkg wat udang sambal sedap tau
Aiza dtg dgn kembarnyer Aida
Alin..bakal adik ipar yg peramah :-)
my geng gstt :-)
iqbar & kak fizah yg serasi bersame..ramai sedare mare aku ingt dowg de  pape
bersama adik tunang & sepupu dowang

my fotographer ayie adik kak fizah..hehe
antara kwn gstt yg dtg..termasuk la tunang aku..en aizim cute
aizym b..sblm dtg meminang
bersama alin
bnyk kamera kne pndg
fiky
bersama mak tercinta..puan siti hawa
my bespren..kak fizah sejarah yg bnyk membantu sblm majlis berlangsung
family alang & adik nana
aqilah yg shuke mekap 
cantik x mekap wan qarma :-)
cincin dijari
cincin tunang disarungkan oleh ibu aizim
kek dari aizim
sgt sweet
Alhamdulillah..segala berjalan lancar, aku dirisik pada 10/12/2011 dan telah pun menjadi tunangan Aizim pada 22/01/2012. .Langkah pertama untuk bergelar isteri dah pun dilalui... Semoga jodoh berpanjangan,Insya-Allah...amin.. :-)




Share/Bookmark
Related Posts with Thumbnails