AHLAN WASAHLAN SELAMAT DATANG WELCOME WILLKOMMEN

Wednesday, December 21, 2011

7079 GSTT Ditawarkan Kursus Perguruan

semakan keputusan tawaran DPLI/KPLI/KPLSPM utk gstt yg dibuka Isnin aritu
menaiki chairlift kat Bukit Merah Laketown Resort
partner chairlift aku aqilah la..hehe..tinggi gak tau..nmpk la keseluruhan waterpark tu bler terbang kat atas
kakngah & kakak mira plak naik samer, fiky plak duk sowang2
atas bot plak mlm2 jalan..p tgk kg orang utan...
aqilah atas bot
kak nisah sdg menjalani sesi check kesihatan oleh alang..hehe..kat umah apartment tu alang bwk alat check  darah tinggi nie
125 atas...96 bwh..tekanan darah hipertensi ringan abg den nie
abg happy plak sbb darah xtinggi sgt..bersorak ala2 tgk game bola plak
Alhamdulillah..kata2 syukur dipanjatkan pertama2 skali apabila aku & kwn2 aku berjaya mendapat tempat dalam mengikuti kursus perguruan mulai tahun hadapan. Setelah bertahun2 kami mengajar...menjadi pendidik...dengan seikhlas hatinya...inilah rezeki dari Allah utk kiter...t.kasih gak utk Kementerian Pelajaran Malaysia yg mendengar keluh kesah kami GSTT selama ini. 
Aku & family bercuti di Bukit Merah Laketown Resort selama 4 hari dari Ahad sampai Rabu..nie baru sampai umah..rehat2 jap aku update entri berkaitan gstt nie..keputusan semakan gstt adalah pada hari Isnin lepas...time aku kat Bukit Merah...check gak tu gune wifi kat ctu... 
Dari 13184 orang GSTT yg bertugas pada tahun 2010, 7079 orang yang ditawarkan mengikuti latihan perguruan ini mengikut syarat2 dan kriteria yg ditetapkan. 4433 orang dari jumlah tu akn belajar kat IPTA terpilih bermula bulan Februari depan dan bakinya mengikuti kursus di IPG/Maktab bermula 9 Jan 2012.1799 orang plak yg sedang mengikuti kursus dan dpt KDC. 2788 orang plak dokumen xlengkap..dan boleh wat rayuan lagi sampai 26 Dis nie. 2928 orang GSTT plak yg xlayak ikuti kursus sebab xcukup syarat. 
Time nk pegi Bukit Merah aritu mmg da cuak abes sbb da tau esok tu result kuar...dup dap dup dap..pegi jugak join mandi manda bersama ank2 buah aku dan naik chairlift lagik...cuak oiii..pastu rehat2 jap on9 check result da kuar ke lom & kol kengkawan gstt aku yg kat skola tu yg tgh bertugas...dlm tghari result kuar dan time tu aku nk balik ke apartment da..Razis yg first gtau,pastu kak fizah akaun plak... Aku,my b..aizim,iqbar,aida,aiza,kak fizah akaun dpt tawaran nie..Alhamdulillah...tp kak fizah sejarah (kak fify,lizayu)name xde dlm senarai mungkin dokumen xlengkap & kne wat rayuan..harap2 sgt semue dpt...amin..smgt ke'gstt'an nie...kat DUAM plak...sally dpt, tp atun xdpt..hmm...masih leh wat rayuan kwn2 ku..chaiyok..usaha & terus berdoa..semoga kiter dpt menjadi pendidik yg berguna utk agama,bangsa & negara.


Share/Bookmark
Related Posts with Thumbnails