AHLAN WASAHLAN SELAMAT DATANG WELCOME WILLKOMMEN

Thursday, September 22, 2011

Lawatan Sivik 2011~Rumah Titian Kasih~Kuala Lumpur

Taman Burung
bersama baby adam..emi ckp nk wat ank angkat
nana..dak o.k.u yg sgt peramah
bersama warga emas Rumah Titian Kasih
mkn di Rumah Titian Kasih
Taman Burung..lawatan selepas ke Rumah Titian Kasih
zul hepi ekz tgk burung bnyk jenis
petrosains..nga tunggu kereta yg merentas tu
dak2 form4
ni la kereta lawatan ke petrosains
zul & kecik duk kat kerusi gempa bumi
mengira halaju bola yg dibaling
akuaria
mkn di akuaria
Klcc

Semalam...kitowang bwk budak ke KL sempena khidmat masyarakat sivik & lawatan sambil belajar. Kali ni aku tolong arrange utk smkduam plak..bwk dak2 p.khas & dak2 biase tingkatan 1&4. Rumah Titian Kasih, Tasik Titiwangsa..yg menempatkan anak2 yatim,o.k.u & warga emas skali lagi menerima kunjungan dari kitowang dak2 sekolah yg nk berkhidmat masyarakat...yup...jupe si Diana..sowang dak o.k.u yg aku kenal thn lps...kesah si Diana ni mmg sedih sbb dier nyer dulu seorang yg normal...pas pegi ctu, kitowang ke Taman Burung, Petrosains & Akuaria plak..ehem.teruja tau dak2 p.khas nie



Share/Bookmark

Tuesday, September 20, 2011

Berdua Bersatu~Forteen



Sebuah lagu popular sekarang...kalo diperhatikan lirik lagu nie sesuai untuk pasangan2 yg cinta mereka terlarang..xkesah la dihalang oleh sebab ape...xdapat restu orang tuer ke,dicemburui oleh kawan ke...darjat berbeza ke,atau ader peminat tegar yg mengacau ke...ape2 jela..yg penting jelas maksud lagu nie...cinta mereka dihalang tapi tetap berusaha untuk disatukan....so..sape2 yg nk berusaha utk bersatu..chaiyokkk...saksikan video klip 'berdua bersatu' nyanyian grup baru bimbingan KRU iaitu Forteen..jambu2 dowang nie mcm dak korea


kenapa cinta kita
selalu saja diduga
bagai ada tak merestu
kita berdua bersatu

atau mungkin kau dan aku
ditakdir untuk berpisah
walaupun melawan arus
kita berdua bersatu

seringkaliku mendengar
patah tumbuh hilang berganti
tetapiku tidak mahu
cinta selain darimu

jika denganmu salah
kutak mahu yang benar
jika denganmu rebah biarlah kutercalar
walau dilanda badai
kusanggup kerna ku mampu
kita berdua bersatu

jika denganmu kabur
kutak mahu yang jelas
jika denganmu hanyut
biarlah aku lemas
walau dilanda ribut
kusanggup kerna kumampu
kita berdua bersatu


Share/Bookmark

Thursday, September 15, 2011

Allah Lebih Sayangkanmu Adikku

adik...wani...semoga berbahagia di sana

Lamer sudah aku x update blog ni....selepas aidilfitri menjelang tiba..ujian datang menimpa aku & keluarga apabila pada tanggal 6 September 2011..bersamaan 8 syawal, satu-satunya adik kesayangan aku...Nurul Wani bt Ibrahim telah kembali ke rahmatullah kerana asma...al-fatihah untuk wani...kami sekeluarga amat2 rindukan wani..walopun ateh selalu gaduh dengan wani dulu..tapi ateh xberniat aper2...sesungguhnya wani insan mulia..tanpe dose..wani seorang 'insan istimewa' dilahirkan serba kekurangan..kurang upaya banding kami...tapi kehadiran wani menghiburkan kami sekeluarga...semoga wani bahagia di sisi-Nya...aminnnn...

Pada 1 syawal tahun 1987, kami gembira menyambut kelahiranmu adikku..dan kini pada syawal juga kau pergi..kami redha...




Share/Bookmark
Related Posts with Thumbnails