AHLAN WASAHLAN SELAMAT DATANG WELCOME WILLKOMMEN

Wednesday, June 1, 2011

AF vs Maharaja Lawak

Nampaknyer 2 program realiti astro sudah semakin sampai ke kemuncaknyer...biasela program2 mcm nie tempat kaut duit budak2..aku just tgk je la, xde makne nk undi pun..hehe
Just nk buat perbandingan antara peserta2 program realiti nie & sape yg berpotensi untuk menjadi juara

Jom kiter tgk peserta Maharaja Lawak & bakal2 juaranyer

Nabil, juara raja lawak musim ke 2, fenomenanya mcm mawi dulu, elok2 pas kuar tewus menang abp artis paling popular 2008 namun terlalu binyak kisah negatif yg dilakukannyer & dier semakin down..namun tidak dinafikan bakat nabil mmg masih berbisa, tgk saje kekreatifannyer dlm persembahan maharaja lawak pade awal2 minggu, namun sejak minggu ke 6 dilihat nabil seperti jatuh prestasinyer samaada dier busy dgn job atau pun dier mempunyai masalah..xtau la..so nabil kene sedar & terus bgn semule.. & kalo namenyer leh naik semule dier diminta menjaga kelakuannyer agar pisang x berbuah 2x
Jozan peserta peberet maharaja lawak, bakat dowang mmg teserlah namun ade turun naiknyer..keserasian dowang sejak dari raja lawak 1 lagi hingga menjadi pengacara bersama2 mmg menghiburkan, watak mael lambung yg dibawakan zizan kini menjadi ikutan, ehehe...zizan leh dpt tempat ke 3 undian dlm abp artis paling popular tau selepas shahir & shaheizy sam yg merangkul gelaran tu
R2 kumpulan duo adik beradik yg mempunyai identiti lawak dari majalah2 yg dilakonkan semule, masuk setelah diundi masuk & balas aku terkeluar, uhuhu..impak r2 masih belum dpt bersaing sbg juara berbanding peserta2 yg lebih senior
sepah,kumpulan peberet abah aku..sepah mmg maintain xpernah lawaknyer xjadi sejak mule2 dier bertanding dlm raja lawak 3 dulu, sepah mempunyai lawak ala2 sindiran masyarakat melayu, lawaknyer senang difahami dari golongan kanak2 sampai warga emas, sepah mmg besh sbg calon juara
Jambu kumpulan peberet ahmad idham & mamat khalid (internasionale katernyer) mempunyai lawak ala2 antarabangsa..senang difahami oleh owg bkn melayu pon..pun begitu aku xbape pekenan lawak jambu nie, sbb aku tgk dowang lebih menggunakan bhs tubuh dlm membuat lawak, tgk saje la yus apabila mengenakan pakaian ketat2 & berskirt warne pink pulak tu mesti la lawak kn..jambu pernah menduduki tangga pertame apabila undian ditutup..ha mungkin bakal juara gak kn..tp den x pokonan do.. ;-p

Jom kiter tgk af plak (aku start follow sejak dak kawtim nie masuk, hazama dak muke jawa tu)
hazama, bekas peserta prelude af4 yg xdpt masuk af tahun 2006 dulu, tp pastu dier aktif mengikuti gempak selebriti astro...seterusnyer menjadi penyanyi sandaran band Meet Uncle Hussein, keunikan vokalnyer mmg terserlah sejak prelude af4 lagik, & menjadi pertikaian nape dier xdpt masuk finalis peserta yg ketika itu papa rock Ramli Sarip adalah principle nyerr,buktinyer semase konsert final af4, kemunculan hazama membuat persembahan lebih dinanti2kn berbanding finalist yg bertanding ketika itu, untuk af9 nie, hazama antara calon juara yg disebut2
fina adalah pelajar yg dimasuk kemudian hasil operasi gugur gak (same dgn hazama) & menjadi peberet hattan sbg pengkritik utame, fina dikagumi kerana kekuatan vokalnyer dlm membawa lagu bernada tinggi, tetapi ade masalah sket dlm nada rendah, antara peserta berkualiti katenyer tetapi sering mendapat undian corot namun diselamatkan oleh astro dgn memberi imuniti terus ke final
azri mempunyai tone suara yg menarik, tp aku rashe dier ni kurang aura walopun ader pakej yg lengkap untuk jadi artis, kisah cintanyer yg diwarwarkan sgt iaitu bercinta dgn nera (bekas pelajar af9) yg paling cantik tu kat af9 membuatkan kdg2 owg meluat gak..ahaha
lena mempunyai tone suare serak2 basah...sedap didengar tetapi teknik nyanyian nyer masih lagi mendapat kritikan..kalo owg2 bute seni dgr mcm da sedap jek da..hehe,tp diperhatikan perangainyer mcm kwn2 nyer kurang suke sket,mungkin ader berlagak ke ape ke..& hazama pernah gaduh2 manje dgn lena nie
erul peserta yg mempunyai personaliti ala2 korea katernyer, so tuk budak2 skola mmg la amat meminatinyer bak kate ank buah aku, namun kualiti vokalnyer biase2 saje, lebih kpd gaye..dier ni ala2 mcm awok af7 dulu la


Share/Bookmark
Related Posts with Thumbnails