AHLAN WASAHLAN SELAMAT DATANG WELCOME WILLKOMMEN

Wednesday, June 29, 2011

Jozan .. sweet friendship ♥

Aku jenguk2 video jozan tadi, jenguk forum cari..haha..baru aku pasan besday zizan bln 4 aritu..xingat plak aku...punye la dah lamer,besday zizan 15 april, Harian Metro wat besday party utk zizan & esoknyer kat Maharaja Lawak minggu ke 3, ader lagi kezutan utk zizan, dan aku paling shuke tgk kezutan johan tuk bespren dier zizan time sambutan kat Harian Metro tu, siap bwk kek berbentuk kasut zizan lagik, zizan plak ajak zizan tiup lilin samer2 sambil peluk bahu...sgt sweet..lagik2 ucapan 2 sahabat baik nie..zizan siap ckp..xkirer la johan da kawen pun, johan la kwn yg ader bersame2 dier time naik samer2..susah & senang,xpenah bergaduh,xde orang leh pisahkan zizan & johan katernyer..sgt sweet ♥ kat Maharaja Lawak pun johan yg dtg bwk kek..hehe..walopun Jozan kalah dipintas Sepah di ML final...kowang tetap success dgn sokongan ramai peminat


Share/Bookmark

Saturday, June 25, 2011

Sepah Juara Maharaja Lawak 2011

Sepah maintain best..xpenah xlawak dlm setiap persembahannya..sejak dowang kat Raja Lawak musim ke 3 lagi..so selayaknya kumpulan Sepah dinobatkan sbg juara Maharaja Lawak 2011 mlm td menewaskan saingan terdekat Jozan. Mmg pada awalnyer ramai menjangkakan Jozan bakal juara, namun ternyata populariti tidak mempengaruhi markah juri & sms pada gelanggang final. Sepah memenangi wang tunai sebanyak 350,000 diikuti naib juara Jozan 250,000, Nabil tempat ke 3 dgn wang tunai 150,000 dan Jambu tempat ke 4 dgn wang tunai 50,000.
Persembahan malam tadi sederhana jek..lagik best minggu ke 12..hehe..tp ape2 Sepah maintain...
Aku xkesah antara sepah,jozan,nabil yg menang, jgn jambu sudah..xberkenan aku..
Sepah : kelihatan, siti sarah isteri shuib menangis kegembiraan apabila Sepah dinobatkan juara
Jozan : Jozan grup paling popular, dan kalo keputusan bergantung kpd sms 100% xmustahil Jozan jadi juara,Zizan ternyata xdpt sembunyi wajah neves & tekanan, apabila wajahnyer teramat siyes & berdebar2 apabila kptsn diumumkan..mungkin mengharapkan kemenangan, sejak dari musim pertame dulu pun gtu, juge time ABP aritu..ahaha, tau da zizan neves
Nabil : effort Nabil dlm setiap persembhan nyer wajar dipuji, kreatif..ader idea tersendiri, ternyata tmpt ke 3 selayaknyer tuk Nabil..berdasarkan hal2 peribadinyer mengganggu gugat minat penyokong terhadapnyer..dier masih mampu dpt tmpt ke 3
Jambu : owh..aku xbape minat grup nie..xtau nape...haha

Dgrnyer rncgn maharaja lawak da capai tahap rating tinggi..bgsla..lawak2 gni..leh release tension...tahniah!!pasni ramai la bdk U cari pelawak2 yer


Share/Bookmark

Sunday, June 19, 2011

Finalis Maharaja Lawak

kowang tgk keadaan owg yg dptkn pas masuk kat JB..ish ish
Jumaat lepas, semifinal Maharaja Lawak bertempat kat JB (sempena roadtour 3x) telah pun mengumumkan 4 peserta yg layak ke final dimana kumpulan R2 telah pun tersingkir seperti yg dijangka...cumernye, asal nyer nk singkir 2 peserta, Jambu & R2 kene singkir, tp mcm biasela...para juri menggunakan imuniti membenarkan Jambu ke final...owg2 JB mmg sempoi abes..dowang dtg begitu ramai mcm tgk bola, gemuruh dgn sorakan dowang..
So, tahniah Jozan,Sepah,Nabil & Jambu...Nabil pon da meningkat graf persembahannyer...time umum Nabil ke final, punyerla hepinyer Jep Sepah..agaknyer dowang ni kamcing la,nmpk member2 sumer hepi Nabil masuk final
pengumuman & penyingkiran ~kwn2 Nabil hepi Nabil terpilih


Share/Bookmark

Saturday, June 18, 2011

Menangis Lagi ~ Fina AF9


Aku terluka
Ku sangka tak mungkin terjadi sekali lagi
Dulu kau kata
Tak mungkin aku kan kecewa
Hatiku akan kau jaga

Pernah ku sangka
Inilah cinta yang terindah dalam sejarah
Apakan daya aku yang menanti pelangi
Mengharap engkau yang pasti

Dan aku menangis lagi
Kecewa untuk sekian kalinya
Dan kisah cinta luar biasa
Habis sorang untuk semua
Kejam dirimu
Kejam dirimu

Aku kecewa pedih
Tak mungkin dapat kau faham sakitnya
Kata-katamu lah punca segala
Cinta kita kau persenda
Pergi kau pergi
Tinggalkan aku menangis lagi

Apakan daya
Aku si bodoh yang percaya kata-katamu
Puas didepan mata
Mungkin engkau lah pendusta
Bagimu hatiku tiada makna

Aku menangis lagi
Kecewa untuk sekian kalinya
Dan kisah cinta luar biasa
Habis sorang untuk semua
Apalagi perlu ku rasa
Aku terlupa

Aku kecewa abadinya
Tak mungkin dapat kau faham sakitnya
Kata-katamu lah punca segala
Cinta kita kau persendakan
Pergi kau pergi
Tinggalkan aku
Biar aku sendiri

Luka aku terus meratapi
Luka-luka kecewa
Dan aku tahu ku tahu (Hatinya)
Dalam hatiku takkan bisa merubah segala-gala

Aku menangis
Aku kecewa lagi untuk sekian kalinya
Dan cinta ini luar biasa
Habis sorang untuk semua
Apalagi perlu ku rasa

Aku terluka, aku kecewa
Tak mungkin kau kan faham sakitnya
Kerna kau lah punca segala
Cinta suci kau persia
Apalagi tinggalkan aku
Biar aku menangis lagi

(Lagu baru dari Fina AF9)

Nice song...buat owg yg slalu melukakan hati seorang kekasih

Kenapa seseorang itu berlaku curang?atau berniat untuk curang?
1. Terkongkong ~pasangan yg kuat mengongkong
2. Rasa marah ~ disebabkan rasa marah, saje2 bertindak curang walopun xberniat
3. Rasa rendah diri ~ pasangan x sepadan
4. Sering berjauhan, busy dgn tgs masing2 ~ kekasih sandaran, berniat nk kaco2, skali terjatuh cinta betul, bkn ke da curang tu
5. Ketidakpuasan kasih sayang
6. Komunikasi yang hambar
7. Landasan hubungan yg rapuh ~ owg kenen2kn atau bercinta atas paksaan
8. Merasa tidak dihargai
9.Mahu lebih bahagia
10.Sikap mengada-ngada
11.Hubungan terlalu rutin ~ asik wat mende2 same je,jadi bosan..bercinta jgn lame2
12.Sikap playboy ~ dasar xleh tgk pempuan cantik, nk try jek..walo da dpt kekasih cantik da
13.Ada orang tidak puas hati ~ fitnah/cemburu dari pihak ketiga

Jgn la sengaja mencari pasal nk berlaku curang kalau anda mmg betul2 menyayangi & menghargai pasangan anda..ingatla segala kebaikannyer pada anda...kenangan bersama anda..xkn mudah anda nk melukai hatinya...jikalau ada kelemahan, berbincanglah, baikilah bersama2...jgn buatkan si dia kerap menangis kerana anda..melukainya...walo tanpa parut, kesan sakitnya tetap terasa sampai bila2...


Share/Bookmark

Monday, June 13, 2011

Hazama Kawtim Juara AF9

Hazama

Oceh..akhirnyer benar seperti yg dijangka, Hazama kawtim jadi juara bongsu rancangan realiti paling popular kat Malaysia iaitu Juara Akademi Fantasia musim terakhir, musim ke 9..

Hazama membawa pulang wang tunai 200000 & hadiah2 lain..beshnyer..pinjam sket wit hazama..haha..pape pon single Hazama terbaru berjudul Cinta Teragung besh didengar, sesuai dgn suare serak Hazama..lagu bersifat ketuhanan ini telah pun diputarkan kat radio2 tempatan..kawtim ^^,



Share/Bookmark

Saturday, June 11, 2011

Jozan Lawak Awan Nano nano nano..ahaha

Maharaja Lawak minggu 11 mlm td berlangsung kat kuantan, mmg meriah la..owg2 kuantan nmpk lebih sporting bg tepukan banding kat penang aritu..lawak paling besh Jozan..giler klaka biler johan melakonkan watak2 dlm tv astro..zizan bwk watak baru 'zamri rockers'..haha, kalo kekal momentum mcm nie baru la layak digelar maharaja lawak ;-) pape pon Sepah maintain lawak..dafi si shuaib masih dibawak bersiri..kukui..Nabil da ader peningkatan tapi Jambu makin down & R2 ternyata xmampu bersaing
awan nano nano nano..lagu nyanyian Johan melakonkan video klip Hafiz
kelihatan juri2 pon shuke sgt2
dato' fazilah kamsah (johan mmg pandai meniru)
zamri rockers ekz bkn mael lambung..hehe


Share/Bookmark

Thursday, June 9, 2011

Rumah Kaca af9

Hari Rabu, kitowang p rayau2 setiawangsa pas lik dari umah abang kat semenyih, sebelum tu ramai2 p men bowling kat Jaya Jusco Seremban 2, asalnyer nk p makan2..skali tempat booking tu salah..langsung main bowling je la..fikri & angah boleh thn gak main, walo first time, baru blaja..hehe..hasilnyer grup ateh & kakak yg menang..kat setiawangsa plak p Jaya Jusco gak, ingt nk shopping dress baru, tp xde yg pekenan...kitowang jenguk 'umah kace af9' kat aeon Jaya Jusco tu, saje2 je, nk usha hazama..ehehe...time kitowang tinjau tu, dak2 af tu xde pon kat balang kaca tu, dowang p mane ntah, xlame tu dowang sampai, ader sesi bertemu wartawan..
makngah & ank buah
tmpt presentation dowang
baju biru tu hazama kawtim
mr bola-bola
fiky skudeng sape?
awan nano nano nanooo..haha (lawak jozan)
umi & fiky
fiky sowang jek minat mawi..huhu
angah ader gaye
gaya juara fiky
ocehhh
kak nisah jenguk jek, tewus kitowang baling bola masuk longkang jek
yoyo la fiky

(4 my beby, tahniah dpt jadi wartawan kosmo..b keje elok2 kay..b leh wat terbaekk punyer)


Share/Bookmark

Friday, June 3, 2011

Jatuh Cinta dengan Maybelline BB Cream

Aha...time aku baru2 dpt gaji nie, aku rayau2 la watson, niat hati nak beli lipstik maybelline watershine aku yg da nk abes tu, jeling2 aku terjeling plak satu bende ni, iaitu maybelline bb cream, ala..yg iklan slalu kuar skrg tu, teringin plak nk cube..yela, sbb aku tgk iklan warna dier lebih serata banding dgn foundation yg tebal2 tu, terus aku rembat bb cream ni dgn bedak compact maybelline bb silk kali...satu pakej..kemudian pas aku pakai, aku rashe mcm besh jek, muke kurang berminyak dan warna nmpk serata...serasi la kate kn..oceh..aku tny aizim pun dier kate elok la..dier xsuke aku make up tebal2..hehe
so..aku tolong promot la ek..sape2 berminat nak try..xperlu beli foundation yg harga puluhan ringgit just sapu bb cream yg harga belas2 saje dan sapu bedak compact..cukup da...
aku gadis maybelline..eheheh...
maybelline clear smooth bb silk
bedak ni bekas dier pon da menarik, warne purple plak tu..aida aritu pinjam pun ckp cantik siap puji lagi bedak nie
maybelline bb cream (fresh)
ader duer kaler satu natural satu fresh
"maybe it's maybelline"


Share/Bookmark

Thursday, June 2, 2011

Jom tengok Kung Fu Panda 2



amat gebu kan???hehe
Masih ingat cerita Kung Fu Panda 1?. Ingat lagi dengan gelagat Po yang comel sewaktu mula-mula belajar kung fu dengan Master Shifu?. Comel sangat Po masa tu. Dia sendiri tak sedar yang dia hebat. Master Shifu yang menyedari kehebatan Po lalu mengajar Po kung fu dengan cara yang sangat comel iaitu dengan mengumpan makanan.

Dalam Kung Fu Panda 2, watak utama , Po, di lakonkan oleh Jack Black. Turut berlakon di dalam filem Kung Fu Panda 2 adalah Angelina Jolie (Master Tigress), Jackie Chan (Master Monkey), Lucy Liu (Master Viper), David Cross (Master Crane), Michelle Yeoh (SoothSayer), Jean-Claude Van Damme (Master Croc) dan Victor Garber (aster Thundering Rhino). Kung Fu Panda 2 mula ditayangkan di pawagam di seluruh Malaysia pada 26 Mei 2011.

Dalam Kung Fu Panda 1, Po mengimpikan untuk menjadi pendekar sakti. Kini, Po benar-benar telah menjadi pendekar sakti dan melindungi keamanan kampungnya bersama 5 pendekar yang lain.

Tetapi, keamanan hidup Po diancam bahaya dengan kemunculan penyangak yang menakutkan yang merancang untuk menguasai China dan menghapuskan kung fu dengan senjata rahsia yang sangat berbahaya.

Untuk berhadapan dengan musuh baru ini, Po perlu meleraikan rahsia asal usulnya yang misteri untuknya memberinya kekuatan untuk berjaya.

Po dan 5 pendekar sakti ini mendapat bantuan dari The SoothSayer (Michelle Yeoh), Master Skunkman (James Woods), Master Croc (Jean-Claude Van Damme), dan Master Thundering Rhino (Victor Garber) untuk menewaskan musuh baru mereka.

Aku citer2 kartun nie mmg hobi...releks n santai jek kepale tgk citer mcm nie ;-)


Share/Bookmark

Wednesday, June 1, 2011

AF vs Maharaja Lawak

Nampaknyer 2 program realiti astro sudah semakin sampai ke kemuncaknyer...biasela program2 mcm nie tempat kaut duit budak2..aku just tgk je la, xde makne nk undi pun..hehe
Just nk buat perbandingan antara peserta2 program realiti nie & sape yg berpotensi untuk menjadi juara

Jom kiter tgk peserta Maharaja Lawak & bakal2 juaranyer

Nabil, juara raja lawak musim ke 2, fenomenanya mcm mawi dulu, elok2 pas kuar tewus menang abp artis paling popular 2008 namun terlalu binyak kisah negatif yg dilakukannyer & dier semakin down..namun tidak dinafikan bakat nabil mmg masih berbisa, tgk saje kekreatifannyer dlm persembahan maharaja lawak pade awal2 minggu, namun sejak minggu ke 6 dilihat nabil seperti jatuh prestasinyer samaada dier busy dgn job atau pun dier mempunyai masalah..xtau la..so nabil kene sedar & terus bgn semule.. & kalo namenyer leh naik semule dier diminta menjaga kelakuannyer agar pisang x berbuah 2x
Jozan peserta peberet maharaja lawak, bakat dowang mmg teserlah namun ade turun naiknyer..keserasian dowang sejak dari raja lawak 1 lagi hingga menjadi pengacara bersama2 mmg menghiburkan, watak mael lambung yg dibawakan zizan kini menjadi ikutan, ehehe...zizan leh dpt tempat ke 3 undian dlm abp artis paling popular tau selepas shahir & shaheizy sam yg merangkul gelaran tu
R2 kumpulan duo adik beradik yg mempunyai identiti lawak dari majalah2 yg dilakonkan semule, masuk setelah diundi masuk & balas aku terkeluar, uhuhu..impak r2 masih belum dpt bersaing sbg juara berbanding peserta2 yg lebih senior
sepah,kumpulan peberet abah aku..sepah mmg maintain xpernah lawaknyer xjadi sejak mule2 dier bertanding dlm raja lawak 3 dulu, sepah mempunyai lawak ala2 sindiran masyarakat melayu, lawaknyer senang difahami dari golongan kanak2 sampai warga emas, sepah mmg besh sbg calon juara
Jambu kumpulan peberet ahmad idham & mamat khalid (internasionale katernyer) mempunyai lawak ala2 antarabangsa..senang difahami oleh owg bkn melayu pon..pun begitu aku xbape pekenan lawak jambu nie, sbb aku tgk dowang lebih menggunakan bhs tubuh dlm membuat lawak, tgk saje la yus apabila mengenakan pakaian ketat2 & berskirt warne pink pulak tu mesti la lawak kn..jambu pernah menduduki tangga pertame apabila undian ditutup..ha mungkin bakal juara gak kn..tp den x pokonan do.. ;-p

Jom kiter tgk af plak (aku start follow sejak dak kawtim nie masuk, hazama dak muke jawa tu)
hazama, bekas peserta prelude af4 yg xdpt masuk af tahun 2006 dulu, tp pastu dier aktif mengikuti gempak selebriti astro...seterusnyer menjadi penyanyi sandaran band Meet Uncle Hussein, keunikan vokalnyer mmg terserlah sejak prelude af4 lagik, & menjadi pertikaian nape dier xdpt masuk finalis peserta yg ketika itu papa rock Ramli Sarip adalah principle nyerr,buktinyer semase konsert final af4, kemunculan hazama membuat persembahan lebih dinanti2kn berbanding finalist yg bertanding ketika itu, untuk af9 nie, hazama antara calon juara yg disebut2
fina adalah pelajar yg dimasuk kemudian hasil operasi gugur gak (same dgn hazama) & menjadi peberet hattan sbg pengkritik utame, fina dikagumi kerana kekuatan vokalnyer dlm membawa lagu bernada tinggi, tetapi ade masalah sket dlm nada rendah, antara peserta berkualiti katenyer tetapi sering mendapat undian corot namun diselamatkan oleh astro dgn memberi imuniti terus ke final
azri mempunyai tone suara yg menarik, tp aku rashe dier ni kurang aura walopun ader pakej yg lengkap untuk jadi artis, kisah cintanyer yg diwarwarkan sgt iaitu bercinta dgn nera (bekas pelajar af9) yg paling cantik tu kat af9 membuatkan kdg2 owg meluat gak..ahaha
lena mempunyai tone suare serak2 basah...sedap didengar tetapi teknik nyanyian nyer masih lagi mendapat kritikan..kalo owg2 bute seni dgr mcm da sedap jek da..hehe,tp diperhatikan perangainyer mcm kwn2 nyer kurang suke sket,mungkin ader berlagak ke ape ke..& hazama pernah gaduh2 manje dgn lena nie
erul peserta yg mempunyai personaliti ala2 korea katernyer, so tuk budak2 skola mmg la amat meminatinyer bak kate ank buah aku, namun kualiti vokalnyer biase2 saje, lebih kpd gaye..dier ni ala2 mcm awok af7 dulu la


Share/Bookmark
Related Posts with Thumbnails