AHLAN WASAHLAN SELAMAT DATANG WELCOME WILLKOMMEN

Thursday, April 28, 2011

Bihun Sup Budak Bujang

si kecik potong2 ayam
adan tumbuk cili padi tuk wat kuah kicap pedas
farhan potong daun sup & sawi
farhan menumis bawang putih,bawang merah dan letakkan perencah sup adabi
pandai farhan masak ek
gedik menambah garam bersenduk2
sumer mam bersame2..pastu baru cekgu2 plak..so bihun sup nie walo xde dak pempuan yg tolong..tetap besh...lebih besh dari kantin skola seperti biase

Kelas memasak hari Rabu lps, masak bihun sup..besh rashenyer...pedas..hehe.. & uniknyer aritu owg bujang jek yg masak, dak2 pempuan ade program kat dewan..jom kiter tgk care2 membuat bihun sup dak2 bujang pend khas DUAM


Share/Bookmark

Monday, April 25, 2011

Janji ~ Akim


Cubalah kau mengerti
Perasaan hatiku
Ku cinta kamu
Hanya itu aku tahu

Dan takkan terulang lagi
Silapku yang dulu
Meninggalkanmu
Untuk kedua kali takkan berlaku

Chorus
Aku akan selalu
Menjaga dan mencintaimu
Aku janji padamu
Takkan menduakanmu

Dan takkan terulang lagi
Silapku yang dulu
Meninggalkanmu
Untuk kedua kali takkan berlaku

Aku janji padamu
Akan mencintaimu

Takkan menduakanmu


Share/Bookmark

Friday, April 22, 2011

Bangau Oh Bangau

Kelas Muzik kali nie nyanyi lagu rakyat kanak2..lagu xasing lagik "Bangau oh Bangau" hehe...ape lagik, tensen la dak2 nie, kate lagu bdk2 la...ele..lagu budak2 pon kowang punyer suare sumbang mambang tau...minggu lps main loceng2 warne..besh plak biler aku join main nie...hehe

Saksikan persembahan "Bangau oh Bangau" dari dak2 PPKI SMKDUAM
video

Main loceng2 berwarna
video


Share/Bookmark

Monday, April 18, 2011

Perkhemah PPKI Peringkat Daerah Kuala Pilah 2011



Dari kiri Rahmah,Shahadan,Zul & Tifah..ank2 murid aku yg join perkhemahan nie
Jaja..my new friend cekgu gstt skola smk juasseh bersame amirul
sukaneka
aku & Jaja nga bincg tentang mlm kebudayaan dgn dak2 ni team kitowang
shahadan & zul nga melipat khemah, time pasang pon dowang nie terer pasang lagik2 shahadan yg bnyk kali join perkhemahan gni
amirul ni dak sk undang johol, thn dpn bakal jadik ank murid kitowang kat duam
zul da hepi, memule nk nanges mintak balik kat aku, ehehe,maklumla adan tinggalkn dier, adan tu lain la da biase camping, zul plak first time
zaki ank ustazah rogayah pon join dari smk juasseh
time mkn
team aku & Jaja sbg fasilitator..grup kitowang menang grup terbaik tau
mendengar taklimat mlm kebudayaan

Hari Jumaat-Sabtu lepas iaitu 15-16 April, berlangsung la Perkhemahan Pendidikan Khas Peringkat Daerah di SK Padang Lebar. Aku sbg guru pengiring menghantar dowang rashe seronok gak dgn pelbagai karenah dak2 nie & dpt kwn2 baru kat skola2 lain,,kebetulan tempat perkhemahan dekat ngan umah aku plak, aku bwk la shahadan,zul,tipah & rahmah transit kat umah aku dulu sebelum start..hehe


Share/Bookmark

Birthday2 di bulan April

kak fizah & qaleesha antara tetamu yg dtg
my big bro..en mahadzir besday semalam 17 april
adik nana pon dpt adiah sempene kecemerlangan dlm exam ... hehe
my mom's birthday 8 April
fiky & angah masing2 12 April & 14 April

so, semalam, kitowang sepemili celebrate la besday2 ahli2 keluarga aku nie, dgn wat la sket mkn2, ajak kwn2 fiky & jiran yg rapat, wat soto mee..hehe,walopun dak kecik xminat...hehe


Share/Bookmark

Happy Birthday Beby

Happy birthday 4 U Mohamad Aizim Baharon sweet 26...I love you and I want you to know how lucky I am to have you! May all your dreams come true,I always be with you! Happy Birthday Beby
kek nie, b cpt sgt potong..ayo..hehe


Share/Bookmark

Wednesday, April 13, 2011

Masak Cendawan

zul potong ikan masin
shahadan potong bawang
aimi ajar jaslan masak nasik, asik kene marah jek dak nie
cendawan yg siap disiang, dibuang kulit luar n dikikis batangnye
kak fizah ajar cara siang cendawan
acara siang cendawan dimulakan
johari masak sardin campur cili padi 10 bijik..dap sgt..pedas
siap sumer, dowang makan ramai2..pastu cekgu2 plak..hehe..boleh thn lauk2 dowang masak, besh lagik dari kantin..menu hari nie ialah :
  • cendawan masak air campur cili padi
  • sardin goreng campur cili padi
  • ikan masin goreng
  • telur dadar
  • air limau ais
sumer berala-ala cili padi jek..yela owg nogori sembilan, konola podeh2 yo tak


Share/Bookmark

Monday, April 11, 2011

Petua Membentuk Cinta Abadi Part 1


Tadi, aku lepak2 meja aimi..terpandang la sebuah buku nie..kecik jek, tp tajuk nyer menarik 'Petua Membentuk Cinta Abadi' ditulis oleh Dato' Dr Fadzilah Kamsah, aku bace sket, & terase nk kongsi ngan semuer la isi2 kandungannyer..sbb aku check online..ader iklan sal jual buku nie jek..hehe
Aku kongsi 5 petua dulu tuk part 1

" Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat, tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati kepada kita?kerana Tuhan memberikan sekeping lagi hati kepada seseorang untuk kita mencarinya...Itulah namanya cinta."

Petua 1
Cinta sejati menganggap pujian sebagai penawar. Bentuk tabiat mudah memuji pasangan supaya dia terdorong menjadi cemerlang. Amalkan memuji tujuh kali sebelum menegur pasangan. (oceh..tujuh kali tu..hehe)


Petua 2
Cinta abadi sentiasa romantik. Berilah hadiah,sms,ucapan cinta, makan di luar dan sebagainya untuk memupuk cinta. Ramai individu yang penyayang tetapi gagal mempamerkan perasaannya. (belajar pamerkan perasaan)
Petua 3
Cinta abadi diperkasa dengan belaian. berbual dan dengari pasangan dengan prihatin dan kasih sayang. Belajar untuk berkonflik dengan hikmah. (jangan gaduh2)
Petua 4
Cinta abadi perlu berteraskan iman. Kukuhkan hubungan dengan Allah bagi mengeratkan hubungan dengan pasangan. Dirikan ibadah dengan sempurna. (pasangan yg mentaati Allah)


Petua 5
Cinta sejati tidak pernah rasa sunyi walaupun pasangan tidak ada di sisi. Perasaan cinta, gambaran kekasih, kenangan manis dan harapan yang positif menjadi teman dikala sendirian (tips cinta jarak jauh)



Bersambung di part yg ke 2..hehe


Share/Bookmark

Sunday, April 10, 2011

Pilihan aku tuk Maharaja Lawak

Program Maharaja Lawak yg mule bersiaran 2minggu lps menampilkan Jozan,Jambu,Wai,Sepah,Nabil,Balas,R2,Xn3,Amer,Jihan,Alex & Man...finalist2 dari musim pertame hingga la yg baru abes ni musim ke 5..first week mmg besh giler, tp Jozan plak xbesh..mungkin busy kot dgn persiapan ABP (tahniah zizan meng kategori pelawak popular & hampir2 menyamai undian tuk artis paling popular shaheizy sam..tahniah2..ehehe) paling besh time umum tu usop wilcha naik pentas dgn Johan, gamat dewan..hehe
Berbalik pade citer Maharaja Lawak, dek kebizian aku, lom lagik wat entri sal rncgn tu..tuk first week, Nabil paling besh, kendian Balas, Sepah & Jambu gak xmengecewakan...minggu ke 2 plak..Nabil, Sepah, Jambu & Jozan da ader peningkatan...da besh sket...ayooo..
Yg aku hairan juara baru Man seolah2 xmemberi saingan dlm rncgn nie..hmmm..pelik kn..
Pape pon aku support Jozan,Balas,Sepah & Nabil...xketinggalan usop wilcha (hehe..ni xmasuk peserta ekzzzz)

Balas First Week..antu acik karipap...hahah..lawak tol


Share/Bookmark

Cute Chocolate

cekgu aimi nga bukak pembalut coklat masakan tu...kechik yoyo ko ye pndg kamera

aimi nga tunjuk ajar hiris2 dulu coklat tu sebelum dicairkan
kechik nga mencairkan coklat masakan tadik di atas air yg dididihkan, shahadan menyibuk jek tu
giliran farhan plak cairkn coklat sambil aimi perhatikan
pas coklat cair, coklat diletakkan dlm acuan2 comel
coklat putih di bawah, coklat hitam di atas, kemudian dimasukkn dlm peti sejuk
selang berape minit, kuarkan coklat dari peti sejuk & hidangkan
inilah hasilnyer..kitowang pun mam la coklat nie & selebihnyer jual kat budak2 skola, 3 biji singgit..sepiring plak anta kat bilik pengetuer
ha si zul nie tgh hulurkan kat aku kat dlm bilik guru nie, nk suh test coklat dowang wat..ternyate besh sgt..mudah jek pon nk wat
Kelas masakan kat pend khas minggu lps..besh sgt..wat cute coklat..kai acuan tu..aimi awal2 da beli coklat masakan tu 2 bungkus besar, satu hitam, satu putih..ternyate dak2 pend khas minat wat mende2 gni...


Share/Bookmark

Thursday, April 7, 2011

My New Students

Meh aku kenalkan ank2 murid aku kat pend khas nie..ader antara dowang nie, terer internet tau, facebook pun ade, sebuk dowang nk tgk muker dowang kuar blog cekgu katernyer..hehe

nie namernyer atifah..suke tersenyum, rajin basuh pinggan
nie namenyer Johari...dak ni plak peberet student kak fizah akaun, yela kate2 kak fizah dier nk dgr, time kelas aku leh dier larik pi kelas sebelah, hobi plak tdo jek
nie plak namenyer nor farhan al-hafiz (besh kn name dier) dier antare yg paling pandai la...pandai wat keje...matang berfikir, tp kdg2 malas gak..suke melawan dgn care wat xdgr jek owg ckp..
nie plak namenyer rahmah..pendiam jek la..tp sng ikot arahan
nie plak namernyer atiqah..dier pon leh thn pandai antare dowang nie..paling bnyk berckp
namer maslizan, tp panggil kecik..kecik nie amatla nakal, suker mengusik dak pempuan, dgn aku2 pon kene kaco..kene ngorat..gatal sket nie..hehe, nmpk je kecik
nie plak shahadan..dak nie mulut la nakal sket, suker mengejek owg..tp dier antara yg paling rapat dgn aku, slalu dier ikut aku, dier nie time kelas kak fizah lari plak masuk kelas aku..
Jaslan..mmg amy dgn kak fizah tensen dgn dier nie, hehe..aku ok jek..tp tula, Jaslan nie suke sgt bercakap..pandai wat keje, tp lmbt nk wat...hobi dier suke tgk owg mkn

(ader beberape owg student yg xdtg skola lagik lom aku kenalkn..hehe)

Umang aiii..hampir 2 minggu aku xupdate blog nie, apetah lagik nk Blog Walking ke blogger2 lain...yela, aku nga nk serasikn diri kat skola baru tu....pagi2 aku bgn dlm kul 5, sampai skola plak da dekat kul 7.30 pagi, nk singgah carik makanan lagik kat pekan johol coz kantin skola kureng sket...aku asik cirit birit jek(mang aiii..)student pon ade kene .. (abis kene saman kang nie) dah tu meeting bnyk plak..biasela skola kn...cuber kowang bygkn mcm tadik abes meeting kul6 petang, xdekat maghrib aku sampai umah tu..
Lik umah..pas solat sumer..ape lagik membuto la (tdo..hehe)
Hal yg demikian la..blog aku nie, kurang kasih syg..walo ape pon aku da makin seronok ajar dak2 pend khas nie..sket2 aku amek perhatian dowang...hehe...


Share/Bookmark
Related Posts with Thumbnails