AHLAN WASAHLAN SELAMAT DATANG WELCOME WILLKOMMEN

Wednesday, March 30, 2011

Kelas Memasak Mi Goreng

si atifah dgn norasitah namer pelajar pempuan nie..malu jek...

kak fizah nga melayan dak2 mkn,si shahadan tu ckp, dier sengaje minum xnk kasi nmpk muke

si kecik atau name sbnr maslizan la gtu lebih kurang, antare yg paling nakal skali, ckp mcm owg tuer, loghat rembau eh kuek skali (loghat kuat)

shahadan ni pon kuat mengacau..pandai kowang masak ek...

Today, dak2 pendidikan khas blaja memasak, smlm lagik aimie (cekgu tetap pend khas kat cni) da kim suh beli mi,telur & sayur.. & dier da beli bhn2 lain..pandai gak dowang nie masak..rajin...tp lelaki lebih nmpk aktif la..hehe...masalahnyer kalo aku nk snap jek gmbr dowang nga masak, mesti tutup muker malu..payah tol dak2 nie...hehe

* sekarang aku payah sket nk blogwalking..sbb yela da start ngaja, keje da bnyk nk settle,skola plak jauh, bgn awal pagi, tido pon awal..so aku akn blogwalking & balas follow kat blog2 besh time cuti hujung minggu jek la..huhu


Share/Bookmark

Tuesday, March 29, 2011

BN Job Fair~Interview~Windu Bangat

dlm tnds kat pwtc tu, tmpt BN Job Fair tu time memule kitowang sampai

Dari Jumaat-Ahad lepas ader BN Job Fair kat pwtc, tapi aku & kwn2 nie pi hari ahad tu...mmg penat tp seronok gak, bnyk gak peluang pekerjaan, kitowang anta mcm2 tempat resume...aku,qazreen & aida..naik keter ke komuter seremban & amek train ke putra..pastu amek cab plak ke pwtc (walopun dekat, dek maleh jalan kaki tengah2 panas tu) hehe...sampai2 seremban da mlm...mmg penat tapi berbaloi la coz mencube peluang kerja yg ader...qazreen drive keter aku balik...sgt berhemah..hehe...

tips dari website, jgn jalan berkumpulan & berpasangan..haha..tp ramai gler la jln berpasangan, siap bwk anak pon ader tau dowang nie..yela dari fresh graduate sampai la yg da lamer grad, yg nk tukar2 kerje, sumer ader

time nk balik train ke seremban mmg lambat..tgh panas petang terik..qazreen & aida duk menutup muker...yela tmpt duk ctu jek yg kosong..aku diri jek..jap2 duduk
selendang aida tu hny hiasan jek tu...hehe
koc wanita dari seremban ke putra..tp time lik ader sowang lelaki sesat dlm ni tau..selambe jek muker dier
terik kerr..hehe

Esok tu plak, aku ader interview ke skola swasta kat shah alam..Sekolah Rendah Islam Pintar Bukit Jelutong..skola ank2 buah aku aqilah & kimy...b anta kn...dier ingat jalan kat ctu..thanx b sanggup teman & sabar jek menunggu...

Mane2 peluang kerje yg dtg, aku amek jek..& akan wat pilihan yg tepat..xkirer la gstt ke, skola swasta ke...


singgah seremban 2 jap pas lik interview kat shah alam
thanx b

Skrg pagi2 dtg skola...baru la terashe windunyer suasana kat SMKBK dulu, yela dulu pagi2 da dgr celoteh kak fizah, kemudian dgr pulak kepoyoan iqbar ajak bekpes, tgk plak pangai aida yg amek eye liner aku then pi kat cermin make-up2..aiza dgn kelam kabutnyer..curik2 tinjau tgk b aku dari meja guru dier, qazreen yg skema semak rncgn mengajar & tumpuan yg tinggi,hehe..pastu kitowang sumer slalu pi mam samer2 kat kantin & lepak kat meja guru kitowang tu samer2...huhu..windu sgt..

Biasela skola baru, suasana pon baru...nk kene amek mase nk serasi dulu..ye x...bak kater b, sumer tu sejarah..xpyh dikenang lagik

(dax2 germany main tuk qualifying pon aku xtgk ahad aritu, huhu..dek busy eh punyer pasal,tp dowang mng 4-0)


Share/Bookmark

Saturday, March 26, 2011

Pendidikan Khas SMK Datuk Abd Manap,Johol

hiasan masih lamer, thn 2008 punyer, kitowang baru rancang nk kasik tukar baru

sape name dak nie ekz..Jazlan xsilap...hehe..xsbr nk pi memancing, cg aimie da janji

2 dak pempuan nie jek yg dtg semalam, kak fizah akaun leka berborak beramah meshre dgn dowang

keadaan bilik guru & kelas pendidikan khas kat cni

Semalam...hari pertame aku ngajar kat SMK Datuk Abd Manap, Johol..pas lapor diri hari Khamis..tapi jadual kelas lom siap lagik kerane guru terlatih pend khas selaku penyelaras Cik Aimie Fazirah tu sblm ni sowang2..pas gstt sebelum ni diberhentikan...so kitowang bahagi2 kn subjek tuk 3 owg nie...aku ajar multimedia,sains,b.i,masak (muehehehe) & manipulatif...

First time berkenalan dgn dak2 pend khas nie..sini sumer masalah slow learner jek..xde yg sindrom down / terencat akal. Tapi pangai masing2 mcm2 rupe..ader yg kaki tdo, kaki tgk kartun, kaki sepak2 barang..yg pempuan dier baik sket, suke mendengar citer jek..hehe...

Masakla kowang time da start blaja nnt...


Share/Bookmark

Wednesday, March 23, 2011

Cekgu Pendidikan Khas

murid-murid pendidikan khas di salah sebuah skola..mereke nie ader mcm2 sbb, ader yg 'disleksia,sindrome down,hiper aktif,dan mcm2 lagi masalah pembelajaran'

Orang JPNS baru jek kol aku...suh amek surat tawaran tuk jadik gstt pendidikan khas...syukur Alhamdulillah.. & aku harap ader la kdc ditawarkan pasni...esok aku mulai bertugas di SMK Dato' Undang Abdul Manap Johol..aku & kak hafizah akaun (mama kuih lapis) dpt skola yg samer..pengalaman yg baru tuk mengajar budak-budak pendidikan khas...lain dari student2 aku sebelum nie...i'll try my besh

MySpace

Dan aku harap sgt2..semuer kwn2 aku ader rezeki dlm bidang pendidikan nie terutamenyer..4 Tan Sri Muhyidin Yasin..kota kan lah ape yg dijanjikan..


Share/Bookmark

Resepi Kuih Puteri

Kuih Puteri Ayu (ayunyerrr rupe kuih nie tau)

Bahan-bahannya :-

  • 5 biji telur
  • 250 gram tepung gandum
  • 300 gram gula
  • 2 camca teh ovallate
  • 1 camca teh baking powder
  • 250ml santan
  • Pewarna hijau
  • 2 camca teh paste pandan
  • Kelapa putih secukupnya (digaul dgn sedikit garam & tepung ubi)

Cara-cara membuatnya :-

Mula-mula panaskan kukusan. Oleskan sedikit minyak kat adunan kuih tu, ketepikan.Kemudian,barulah,pukul gula, telur & ovalette sampai kembang.Lepas tu, masukkan santan, tepung yg sudah diayak, baking powder & pandan paste. Kacau sebati.Ambik sedikit kelapa parut yg sudah digaul dgn sedikit garam & tepung ubi, tekan2 kasik mampat dalam itu mould. Masukkan adunan ke dalam acuan sehingga paras penuh dan kukus sehingga 5 minit.Mam bersama kopi panas..besh...dak2 kecik pon minat gak kuih nie...

Kuih Puteri Mandi

Bahan-bahannya :-

  • 250 gm tepung pulut
  • ½ biji kelapa muda parut
  • 3 ketul gula melaka
  • 4 sudu besar gula pasir
  • Air secukupnya
  • 2 helai daun pandan

Cara-cara membuatnya :-

Gaul tepung pulut bersama air sedikit demi sedikit hingga tepung boleh diuli. Sementara itu didihkan air di dalam periuk. Bulat-bulatkan adunan tepung pulut sebesar guli dan tekan di tengahnya. Masukkan ke dalam air didihan. Buat hingga tepung habis. Untuk mengetahui kuih sudah masak, ia akan timbul dan angkat dengan menggunakan tapisan teh. Ketepikan dahulu. Masak gula melaka bersama gula pasir, kelapa muda, daun pandan dan kira-kira dua cawan air didihan kuih tadi. Biar pekat baru masukkan kuih tadi. Kacau-kacau seketika dan angkat.

(aku letak resepi nie, sumber dari godek2 kat forum la, bkn ape...b la citer, suker mkn kuih warne hijau ader kelape kat atasnyer..haha, mcm2 name kuih aku teka...rupenyer kuih puteri nie yg dier minat...sahla...aku lom tau wat lagik pon...blaja lerr,jom main masak2..bak kater nabilah..hehe)


Share/Bookmark

Sunday, March 20, 2011

Permaisuri Pey Dee

atuk & adik nana..cucu kepoh atuk

terapi kater dowang...

adik nk minum sup kerr (time mkn tghari kat p.d)

tunggu nasik ayam

ikut adik nana minum sup dulu,hehe

bilik nie bersepah mcm gaduh laki bini kn??haha nie kat permaisuri resort punyer apartment la, nape bilik berselerak..dak2 kecik wat perang la..blkg aku tu kakak tgh beradu lagik

'sempoi la dik' kater adik nana

Semalam, aku,mak,abah & wani..ke Port Dickson..Permaisuri Resort, sbb kak nisah punye skola wat Family Day, & abg aku da sewa satu umah..3 bilik, so kitowang pon dtg la memeriahkan lagik..tp semalam..jalan jem ooo kat bukit putus, sampai tadi time kitowang balik umah pon, kat bukit putus still jem mcm semalam, mungkin ramai owg lik kg cuti skola ni kot..pape pon, kakak mira hanye la memerap dlm bilik..xjoin mandi manda pon..apa raaa..hehe


Share/Bookmark

Friday, March 18, 2011

Man Juara Raja Lawak 5

MAN

R2

BALAS

Baru jek abis siaran langsung program Raja Lawak 5 tadik...keseluruhan sederhana la, finalist punyer lawak dlm mingguan lagik bnyk yg besh...

Man = persembahan tetap mantap, gune ckp ala2 cina & kongsi gelap tu...mendapat standing ovation dari juri..(time nie aku da agak da dier juara)

R2 = persembahan menarik tapi agak sederhana la...time muzikal, lawak dier kene potong plak oleh johan & zizan

Balas= mlm nie kurang menjadi, aku xtau nape nmpk muke fendi mcm cemas jek, gemuruh kot & muzikal time leh plak tulis lirik kat tgn...seminggu bg mase xtau la dak 2 owg ni wat ape..mungkin de problem

Jozan = biase2 jek, persembahan permulaan nmpk besh..tp tgh2 xde selingan yg menarik mcm musim ke 2 dulu

Astro = patut amek perhatian, dah name final & siaran langsung, bagi la mase lame sket...ni tak tetap kul 9-10.30mlm..terkejar2..R2 punyer lawak pun kene potong, Jozan pun xdpt bnyk wat lawak..kurang meriah...

  • Juara (Man)-menang wang tunai 100 ribu tu
  • Naib Juara (R2)-menang wang tunai 50 ribu
  • Ketiga (Balas)-menang wang tunai 30 ribu

Tu tak masuk lagik hadiah2 tu..bnyk tu

Pape pon tahniah pade semuer peserta, dowang semue mmg layak ke final...cumer aku terkejut gak la..man leh pintas R2 & Balas dlm mase 1 jam tu..undian yg jauh ketinggalan bergande2 tetibe juara..hehe..ntah....


Share/Bookmark

Aku nk hensem mcm Fahrin

scha al yahya nie duta carefree, aku mmg minat la jename nie & drama k.i.t.a tu..siap beli beg pink lagik..kukui

fahrin dgn garnier man nyerr

Hehe, entri aku kali ni bkn sebab aku nie nk ensem mcm fahrin, pesal plak...aku kn pempuan, hehe..tp aku nk kaitkan kaitan antara keterujaan owg ramai apabila menggunakan produk yg duta nyer adalah artis/selebriti...

Kowang pasan x, skrg iklan2 bnyk mengkomersialkn muker artis sbg pelaris atau duta produk mereka...breeze gune adi putra, amy mastura tu plak dgn aksi comel jek suh kanak2 gunekan sabun lifebouy...fahrin & lisa surihani & heliza ader garnier, sunsilk pon ader heliza, nora danish la sumer...fazura tuk avon, scha al yahya iklan carefree dgn syampu silky shine..pastu xkirer lagi susu2 baby tu, sumer muker artis yg da ader family..wardina la, sharifah shahira la...vanida imran la...akim & stacy cornetto,safi rania gold rita rudani (kalo dier xkai produk ni pon, dier mmg da awet muder pon kn) hehe

Aku rashe la kn..mmg mempengaruhi gak iklan2 nie...contoh eh ank buah aku kalo nk beli aiskrim, kater nk beli aiskrim akim..n aku pon samer gak, minat scha..beli la carefree tu..kukui..dulu zmn2 mawi rajin tu mkn mamee slurp...pehtu biler nyampah ngan mawi...siap suh tukar cwn kat marrybrown tu, duk tepek muker dier jek

Tapi ader gak yg xbeshnyer..penah la aku & member aku yatt duk serumah dulu, kitowang anti sgt dgn sowang dak af nie...dier jadik duta produk gula2 100 tu..asalnyer kitowang mmg minat la beli gule2 nie, tp sbb dier jadik duta..tewus tahan diri beli tu.. 'kang beli kunun kiter sokong dier plakkk' kater kitowang

Juge yg xbeshnyer, adik lelaki yati nie la, gune garnier..sbb nk ikot fahrin, skali pakai...umang..jerawat beranak pinak...pastu dier ckp 'abg tgk fahrin pakai ok jekk' haha...

Macamane tu??adakah artis tu sendiri gune produk yg dowang iklankn??atau pun kalo produk kecantikan tu ikut keserasian kulit masing2 la..ye x...kowang plak mcmane?



Share/Bookmark

Thursday, March 17, 2011

SEGMEN BLOGGER : LELAKI vs PEREMPUAN ( FIZIKAL )


Sila jawab soalan ini ...

1. Anda pernah jatuh cinta ? Apakah yang membuatkan anda jatuh cinta ? Kerana fizikal atau keperibadiannya ?

Jwb : mmg la pernah, pempuan normal ekz...jatuh cinta dari fizikal lantaran terpancar keperibadiaannyer kat fizikal tu...

2. Apakah anda jenis mengutamakan fizikal dalam memilih pasangan hidup ? Kenapa ?

Jwb : utamekn gak, tp xperlula terlalu ensem..just sedap mate memandang..sweet..kalo xpentingkn fizikal, nnt gaduh2 tgk muke, xsejuk hati plak, yg penting biler keperibadian seseorg tu bgs, dari wajah akn terpampar kemanisan tu..xperlu la ensem sgt

3.Bahagian fizikal manakah yang membuatkan anda tertarik ? Kenapa ?

Jwb : mate & bibir..mater leh tgk keromantikan n kejujuran, bibir...senyuman yg manis

4.Pendapat anda jika pasangan yang dah berkahwin mengatakan 'berisi tandanya bahagia' .. Apakah anda setuju ?

Jwb : setuju sgt..kalo lelaki, cukup mkn bini bagi, kalo pempuan plak..bahagie gak..yela berbadan duer..hehe

5.Setujukah , lelaki kacak biasa kaki perempuan dan perempuan cantik pula materialistik ? Jelaskan pilihan jawapan anda ..

Jwb : hmm..setuju sket2...slalunyer gtu la, tp ader gak laki xkacak mane, tp kaki pempuan, mungkin terer mengusha, ayat2 manis..n ader gak pempuan xcantik tp meterial terlebih..mintk mcm2...nk psgn kaye jek..yg cantik pon ade yg baik gak, xkesah pon kawen owg biase2..

6.Beri contoh LELAKI IDAMAN ( bagi perempuan ) dan PEREMPUAN IDAMAN ( bagi lelaki ) ... Sila jelaskan pilihan anda .. kenapa anda pilih 'si dia ' ..

Jwb : Farid kamil kot..tp aku xminat dier, dah aku tgk kwn2 aku ramai suker dier, mungkin stail dier yg nmpk macho,gentle tapi romantik kot...pempuan plak..lisa surihani la kot..da aku tgk ramai dak2 laki suker dier tp aku xminat gak, aku suke scha al yahya...n kalo aku jadik laki baik aku carik pempuan bertudung yg solehah..ehehe

7.Apakah anda berpuashati dengan fizikal pasangan anda sekarang ?

Jwb : sgt puas hati...sweet

8.Apakah anda berpuashati dengan fizikal anda sendiri ?

Jwb : puas hati gak la..sedang2 jek..kurus sgt kang xlawa la...

9.Perlukah seseorang wanita / lelaki itu menjaga tubuh badan kerana kehendak pasangannya ?

Jwb : perlu...menjaga tubuh badan termasuk la menjaga kesihatan...kalo terlalu gemuk & kurus..problem kn...& tubuh bdn kene la smart, bersih..dalam Islam pun sukekn kebersihan & kekemasan

10.Zaman sekarang ini , terlalu banyak produk menguruskan badan ... Apakah anda rasa ianya benar benar mujarab ? Ada bukti ? heheh..

Jwb : yup, tp ader yg mujarab, tp kalo xmam..tewus naik bergande2 atau effect lain, pendapat aku, baik la kuruskn bdn kaedah sendirik, kawal pemakanan..makan mknn berkhasiat, kuarngkn lemak, n bnykkn bersenam dari mencube ubat2 yg xtentu arah tu

Ingin join..klik cni hehe..bosan2 leh jawab


Share/Bookmark

Jom Kawen!! hehe...

hantaran zaman teknologi streamyx,unifi gni..hehe...

Aha entri nie bkn sal aku ajak kawen lorr...hehe..tp aku nk ucap tahniah kat member2 aku yg baru jek pas kawen time cuti skola nie antaranya haizul hazri ank buah acik jiran sebelah umah aku yg mane x-classmate aku time kat skola dulu...aku ingat lagik time skola, dak nie ader peminat dier dari dak junior dorm aku..haha..time tu aku jadik posmen dowang..minggu lps da kawen ko haizul...muker tetap nmpk mcm bdk2..n azwan atau namer sebenar nurul azwan(dulu dak praktikal smkbk tahun 2009) pastu posting kat skola smkbk gak tu yg baru jek nikah sabtu lepas dgn tunangnyer ijan..n kenduri kat umah dier plak sabtu nie..semalam athiroh mohd isa,roommate aku time kat uum last semester nie msg aku mintak alamat nk anta kad kawen dier plak..tiroh2...tingat aku, ko nie dulu kalo citer sal lelaki xla nmpk sgt yeye..ala2 skema jek..tp ko kawen dulu...yati ader ajak aku n yana pi jitra nun..umang ai..kos xmencukupi la...wish jek la,nk pi bahau pon berkirer2 kos minyak keter aku nie..besh kan dapat kawen tu..baru la tmbh matang n blaja bertanggungjawab (kukui..ayat ni bkn gatal nk bernikah ekz..saje jekkk...)

Antara hikmah perkahwinan :-

  • Cara yang halal untuk menyalurkan nafsu seks melalui ini manakala perzinaan liwat dan pelacuran sebagainya dapat dielakkan.
  • Untuk memperoleh ketenangan hidup, kasih sayang dan ketenteraman
  • Memelihara kesucian diri
  • Melaksanakan tuntutan syariat
  • Menjaga keturunan
  • Sebagai media pendidikan: Islam begitu teliti dalam menyediakan persekitaran yang sihat bagi membesarkan anak-anak.Kanak-kanak yang dibesarkan tanpa perhubungan ibu bapa akan memudahkan si anak terjerumus dalam kegiatan tidak bermoral. Oleh itu, institusi kekeluargaan yang disyorkan Islam dilihat medium yang sesuai sebagai petunjuk dan pedoman kepada anak-anak
  • Mewujudkan kerjasama dan tanggungjawab
  • Dapat mengeratkan silaturahim

So, sape yg da mampu tu..ckp la kat pasangan 'jom kawen!!' hehe..


Share/Bookmark

Tuesday, March 15, 2011

Baby Maner Pilihan Hati?

(harimau bintang) sy kuat lari tau..sape nk lumbe dgn sy..name sy jimy

(beruang kutub)hai..namer shaye kiki..comel x shaye...shaye shuke mkn ikan

(panda)boboy nk masuk umah..tolongla angkat boboy..

(raccon) ala..mane mak nie..didy da lapar nie

(rubah)muker sy samer x mcm pokemon..sy baby rubah tau..name sy minnie

(serigala)aku baru pas mam nie...emm..dap..ai name aku coki

(singa) jom main bacak2 dgn jojo nak?


Kat umah aku nie, ader seekor binatang peliharaan iaitu kucing panas baran si ebi, tapi baru2 nie kakngah bwk lik 2 ekor arnab plak dah..seekor hitam, seekor perang..ebi jeles jek..kukui..terfikir gak, andai la binatang2 liar yg orang xjadikan pet tu..kalo la jinak, mesti ramai nk bela gak kan..yela..dowang nie, walopun binatang liar tapi time baby..umang aii..comel sgt ^^, cuberla kowang pilih salah satu kat atas, dowang nga promot diri tu..hehe


Share/Bookmark

Monday, March 14, 2011

Alamak Jerawat...huhu



Kowang ader x masalah nie?jerawat...huhu...normal la bg yg kulit berminyak akn leh timbul jerawat nie..jerawat ni xsemesti kat kulit muke gak, ader gak yg tumbuh kat belakang badan...tp yg paling menjejaskn keadaan kalo kat kulit muke la...kalo lelaki xpe...still macho gak, kalo pempuan..mmg jadik wiso la..bkn sal kecantikan tu, tp keyakinan diri kiter la, owg pandang muke kiter, terashe mcm perhatikan jerawat dan kawah2 bulan kat muker kiter plak..xke kurang keyakinan tu...


Macam aku nie, sejak zaman skola menengah da ader prob jerawat nie..aduyai..mcm2 produk da cuber...tambah plak resdung, try gak la wat facial dan buang resdung..tp elok jap, datang lik..yg pedihnyer biler whitehead kuar, bernanah..n pecah..mmg sakit...kurang selesa la...kalo mengajar tu, pagi muker berseri2 jek,biler da sampai time lunch..umak aii..shiny tol muker aku berminyak2..


Macamane ekz..nk menyembuhkan permasalahan jerawat nie, ader yg ckp xgune gak gune produk2 kat luar jek..mmg la leh peeling, pastu ganti kulit cantik, pastu jerawat dtg lik biler kiter xkai produk tu, yg penting dari dalam...kene la mam sayur-sayuran,buah-buahan n minum air kosong yg bnyk..bersenam gak..kasi kurang stress..


Stress pun penyebab jerawat tau..mane x nyer penganggur mcm aku nie..sentiase stress..


Aritu, b ader bg ubat resdung HPA punyer, dier ckp, kalo mkn, muler2 mmg teruk dulu resdung tu..pastu baru elok..aku nga cuber la nie..huhu..mmg pun..bersin aku pagi2...kerap, n selseme..n gatal2 muker..n jerawat bertambah2 uols..huhu

Sedikit info : -

Jenis-jenis jerawat

  • Whiteheads - jenis jerawat yang kekal tinggal di bawah permukaan kulit
  • Blacheads - jerawat ini timbul ke permukaan kulit dan kehitaman
  • Papul - bonjolan kecil berwarna merah jambu yang mungkin berasa sakit jika disentuh
  • Pustul - jerawat ini berwarna kemerahan di pangkal dan bernanah di bahagian atas
  • Nodul - jerawat yang besar, menyakitkan dan padu yang terdapat di dalam kulit
  • Sista - jerawat bernanah yang dalam dan menyakitkan dan boleh meninggalkan parut


Share/Bookmark

Sunday, March 13, 2011

Spider Zan

spiderzan
Abang aku membuat satu blog baru iaitu maribelajarphotoshop
So, sape2 rashe nk blaja photoshop secare mudah, leh la ke blog nie..blaja la aper yg patut..n satu aku paling berkenan dier wat zizan jadik 'spiderzan'..ahaha...
sesuai nk promo Jozan tuk Maharaja Lawak
saper2 nk blaja step cara2 membuat 'Spiderzan' silalah ke link blog itu ekzz...


Share/Bookmark

FC Bio Sanitary Pad


Aha, produk ni khas untuk wanita lerrr...dari Avail Beauty Sdn.Bhd,mungkin ramai yg dah tau pun sal produk ni malah ader yg dah gunekannyer n mungkin ader yg xamek kesah...aku bkn la owg yg terlibat menjual produk nie, tp member aku si kembar aiza (kwn gstt aku tu la) suh aku wat entri ni kat blog...so sape2 yg berminat nk try..leh la...kene yakin la...pad ni lagik bgs dari pad jename biase yg ader kat pasaran..ianya kerane :-
Avail Beauty Sdn. Bhd. Malaysia memperkenalkan anda satu konsep yang terbaru, iaitu FC Bio Sanitary Pad yang diperbuat daripada ramuan herba semulajadi.


FC Bio Sanitary Pad yang bermutu ini diperbuat daripada:


Bahan mentah yang berkualiti dan selamat


Tidak mengandungi agen fluoresen, agen peluntur berklorin, Dioksin atau bahan-bahan lain yang merbahaya.


100% Liputan Kapas


Fungsi/Kelebihan plak :-

Mencegah senggugut


Mengawalatur kitaran haid

Mencegah buasir

Membuangkan angin perut

Menghilangkan bau

Membuang darah beku di rahim

Mencegah keradangan dan membasmi kuman

Mengurangkan keputihan, kekuningan dan kegatalan faraj

Menghilangkan kepanasan dan menguatkan rahim




Reka Bentuk FC Bio Sanitary Pad


ader 3 jenis iaitu, warna hijau pantiliner,warna biru kegunaan harian dan wana pink kegunaan malam...harge pun berpatutan, selain tu aiza ckp,sape muker yg ader masalah jerawat pun leh gunekn pad nie,potong pad ni kecik2,basahkn dlm air kat piring, sampai kuar jel,pastu taruk kat muker,wat ala2 masker,kakak dier wat da ok da sket jerawat dier,sape2 nk try n tingin nk tolong jual gak leh la contact member aku si aiza ni...

Email
  • aizazerotz@ymail.com


Share/Bookmark
Related Posts with Thumbnails