AHLAN WASAHLAN SELAMAT DATANG WELCOME WILLKOMMEN

Sunday, February 27, 2011

Sambal Tempoyak Daun Kayu

mam la sambal tempoyak ni ngan keropok n ikan goreng ye..simple..tp besh

mak aku kater, 'pesal ko amek gmbr sambal tu??bkn cantik pon..' haha..yela..walo xcantik, tp rashe besh wo

Penah rashe x??besh..arini aku blaja wat lauk ni ngan mak aku...pagi2 lik dari pasar Ahad kat B.Kikir, mak da bwk seikat daun...iaitu

  • daun kunyit
  • pucuk ubi
  • lidah kobau (kerbau..ehehe)
  • daun mangun
  • daun puding
  • daun kaduk

pastu mak suh aku hiris daun2 tu kasik sederhana halus ala2 bunga rampai tapi kasar sket..pastu tumbuk ikan bilis segenggam,serai potong kecik2,kunyit pun hiris halus2 cmpr ngan cili padi...pastu santan...taruk terung belanda...n masak la..hehe...

bahan utama adalah tempoyak..dicampurkn dlm adunan tadi...

umang aiiii...da siap, goreng ikan cmpr keropok, mam la...mmg sedap ^^,

sifu masak aku..mak aku jekk..mcm2 dier ajar aku, yela dulu malas..skrg baru la nk rajin2..hehehe...ader makne kerajinan tu...

* sambal tempe cili padi, aku da pro sgt da..haha..asik tu jek la aku wat,kukui

(ebi telah memecahkan pinggan dapur gara-gara nk menibai ikan goreng yg aku goreng tadik...pastu wat muke slambe duk bersantai depan aku..seolah2 xbersalah plakkk...grrr)


Share/Bookmark

Friday, February 25, 2011

Kucing Robot Doraemon


Doraemon...sebuah manga Jepun popular yg dikarang oleh Fujiko F.Fujio sejak tahun 1970.Tapi tayang kat Malaysia area 1992 gtu. Cuber kowang bygkn..lamer dah kn kartun nie...dan aku ingat lagik...time aku kecik2 dulu...first time aku tgk iklan citer nie kat tv, aku dgn alang aku da minat dan bayangkan aku ingat kartun 'ding dang' ala coklat dak2 kecik yg popular dedulu da jadik watak kartun...yela rupe doraemon tu iras2 ding dang kn..hehe

"wei..ding dang da ader kartun weiii...ko jgn luper rakam citer nie" alang aku time tu da masuk skola berasrama, dier suh aku rakam citer tu gune tape time tu..tape besar tu..dak2 kecik skrg tau x??haha

dan aku meminati la citer doraemon ni bersame dgn adik aku dari aku kecik sampai skrg, komik2,cd dier, dan rajin aku mendownload gune torrent tu..haha...hepi jek bacer citer nie..ader unsur2 persahabatan tau nilai2 murni dier

Meh aku kenalkan watak2 utama 'Doraemon' ni hasil kajian dlm kamus wiki...n pemerhatian aku sendirik


Doraemon : Doraemon merupakan seekor kucing robot, yang menjadi pembimbing dan pembantu Nobita. Dia dihantar ke zaman sekarang oleh keturunan Nobita pada abad ke-22.Tapi dier ni slalu kene ejek musang dan dialog dier yg paling glamer adalah "saya bukan musang laaaa..saya robot kucing dari abad ke 22"...haha..amat takut dgn tikus, sbb tinger dier penah kene mkn dgn tikus..n amat meminati kuih dorayaki


Nobita : Seorang yang pemalas, lemah dalam belajar, sukan dan selalu dibuli oleh kawan2 terutama si giant n suneo...kelebihan dier bermain bunga tali dan menembak...walopun dier ni lemah..tapi dlm citer2 movie dier Nobita adalah seorang yang mementingkan keadilan dan sanggup membahayakan diri bg menyelamatkan orang lain tau


Shizuka : Gadis comel sebaye dgn Nobita, pandai dan baik hati. Nobita minat kat dier dan sering jeles dgn Dekisugi yg pandai dlm kelas dan sering berkawan dgn Shizuka. Dier ni suker mandi hobinyer

Giant : Kaki buli kanak-kanak dan paling suker membuli Nobita. Suker menyanyi walopun nyanyiannyer amatla teruk. Tapi dier takut kat mak dier, ader sowang adik namer Jaiko yg berminat melukis manga


Suneo : Dak laki kayer, dan suker menunjuk2 dgn kekayaan dier la...ayah dier kwn rapat dgn org stesen t.v la..kaki bodek Giant tuk dpt perlindungan jek...jadik seiring dgn Giant duk buli Nobita.

Itula antara watak2 utamer dlm citer Doraemon, tp masih ader lagik watak2 sampingan lain. Ehehe..so..anda membesar dgn kartun aper??thundercat pon besh gakkkk..haha..ingat lagik..lain entri kay


Share/Bookmark

FACEBLOG join lerrr


SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


Share/Bookmark

Bekpes mane kowang shuker??

Roti Bakar

Paling mudah, simple, ringkas..lagik2 kalo suami isteri keje...so, beli la roti gardenia tu...masuk dlm toaster, then sapu la mother's choise planta kerr..kaya ke...nutella ker (iklan ozil disebelah) xpun letak la tuna ayam brand ke..nk spicy..amek yg ado cili padi...senang disediakn...hehe

Soto/Lontong

My peberet nie..tp bkn sng nk wat time hari2 biase, aku soto, lontong aku minat, lagik2 yg nasik impit...dihiasi dgn kacang goreng n sup bg soto..umang aiii (time kat uum dulu pon aku shuke amek nie pas abes kelas pagi) n lontong..yg paling besh ader plak dier punyer tempe...kn peberet tu..time rayer mesti wat punyer menu nie

Nasi Lemak

Saper2 yg shuke kenyang lebih lamer sket, leh la mengambil makanan ini...ini kerana nasi lemak mepunyai kandungan zat yg lebih..yela, ader lak sambal, nasik...lagik2 leh plak wat lauk dier mcm ayam la, daging la..telur gedik2 ke(telur separuh masak..hehe, aku & yana bg namer nie time kat uum dulu)...n then, kalo xwat sendirik, beli kat mane2, kene hati2 la...kot2 sambal ader belacan, owg resdung mcm aku nie..umang aiiii..amat la xboleh mkn belacan..so sblm beli tny dulu la yerr

Bihun,Mi Goreng

Juger pader sape2 yg nk mam berat yg leh thn lamer sket, kalo lunch lambat...leh gak ditaruh lauk lain, tp normal telur goreng la....n bg aku bihun kalo letak daging hiris2 dgn stok dier..dap sgt

Roti Canai

Saper2 yg shuke mam bekpes yg ringkas, namun masih boleh membekalkn tenaga, time aku skola dulu, cekgu aku ckp xsilap, kalori dlm roti canai nie, samer dgn naik tangga 4 tingkat turun dan naik...ha...

Time pagi2 xkirer la kowang nk pi keje ke,kelas ke,skola ke,jejalan ke, atau lepak2 umah jek..mane satu peberet bekpes (breakfast) yg kowang shuke?haha..aku bkn ape...kakngah la..ader ke patut dari skola kol aku suh anta kn bekpes kat dier???kantin kan ader...


Share/Bookmark

Thursday, February 24, 2011

Kakak Pindah Semenyih Lik...Hepi Besday Kakngah


Mlm ni uruskn borang sal perpindahan kakak ke sekolah semenyih lik...ayo kak...ternyater ko xleh duk berdikari lagik, xtahan duk oztel...hmm kirer ok la dari duk cni, tp xdpt blaja gak..fiky pon da pindah skola..xduk model khas da..da masuk sek keb batu kikir, manje2 tol la ank buah aku nie..uhuhu
Dan semalam...23/02 besday kakngah..walo kekangan wit yg xbape nie...dpt gak sambut secare kecil-kecilan kat umah..mkn kek jekk..n kakak bg adiah kerongsang kat makngah dier...hehe


Share/Bookmark

Wednesday, February 23, 2011

::NIKAH KHITBAH (KAHWIN GANTUNG):: Penjelasan buat ANDA..

mawi n ekin (sekadar gmbr hiasan)

Sebuah fakta yg menarik ^^,

♥FARHAN ♥♥ FATHIN ♥: ::NIKAH KHITBAH (KAHWIN GANTUNG):: Penjelasan buat ANDA..


Share/Bookmark

Monday, February 21, 2011

Susu Basi ??


Kowang pernah dengar ke susu basi dalam perut kalo minum air susu nie sebelum tdo?actually aku mmg minat shushu nie...lagik2 yg lemak2..xpyh letak gula..time nk tdo slalu amek..n aku penah dgr yg sape2 yg xleh tdo malam...minum susu panas leh tdo..jgn minum kopi sbb de kafein...tp baru2 nie abah aku pi klinik sbb sakit gastrik, doc tu ckp susu xleh minum time malam2..gastrik lagik teruk sbb basi dlm pewut..patutla gastrik aku xelok2..hmm..


Share/Bookmark

Sunday, February 20, 2011

Kowang Konal Abun Tak?

Version baru video abg aku wat, baru tag kat aku..lebih kurang video Batu Kikir yg lamer, tp ader beberape gmbr baru lagik..abun??sape2 owg batu kikir mesti kenal abun nie..pakcik ni slalu rayau kat pekan nie...kai songkok..sape2 nk kenal 'pokan batu kikir jambatan bosi' nie..saksikanlahhhhhh(ala2 jozan skett)hehe


Share/Bookmark

Lucky da Kuar da...

lucky n khairul fahmi (apek) yg hot skrg
hazwan n zhafir lucky..dak U yg masuk Raja Lawak
lucky wif nabil
peserta2 Raja Lawak 5 kelihatan de epy,lucky,nazmi,leman,R2 n balas
Uceh peserta Raja Lawak yg aku sokong musim ni, salah satu nyer kump lucky da xlucky lagik pabile da kuar da minggu nie..lmbt sket entri nie..pape pun semoge de rezeki di luar...n afdlin shauki da nk kump R2 yg menang da...yg ader sowang iras2 Pak Tam R.Lawak 2 tu..hehe...pape pon good luck pade semuer peserta yg da semakin hampir ke final..arap2 juara biarla yg betol2 bagus jgn jadik mcm thn lps ekz...
Jozan still d besh ^^,
errrkk lucky terkuarrrrrr


Share/Bookmark

Friday, February 18, 2011

3 Dara Pingitan

Kowang kenal tak 3 pempuan nie???

dari kiri :awa,noi,esah
Owh..entri aku kali nie aku nk citer sal kartun atau lebih tepat komik '3 dara pingitan' karya cabai...sape2 yg lahir area2 80-an musti kenal punyer, kartun nie dulu dalam majalah gila-gila, popular tahun 90an la..time aku skola rendah dulu..gila-gila glamer sblm majalah ujang, yela ujang pon dari majalah gila-gila gakz...
Cabai ni kartunis pempuan tau...dier gak kakak kepade Ajin, penyanyi kumpulan Blackrose (penantian~kowang dak2 mude penah gak dgr lagu nie kn??) slalu kuar radio sampai skrg..
Aku peminat setia komik2 nie...paling bnyk komik doraemon la..hehe, pastu mcm ujang,aku budak minang,aca aku beli koleksi..xketinggalan 3 dara pingitan nie..koleksi dier xsilap aku tahun 2008 dulu kuar cetakan terbaru, aku dah ader dah jilid 1 & 2..amat menarik bg sape2 nk mengetahui kesah2 gadis kampung di satu ketika tahun 90an tau...
Watak-watak utama dalam citer nie ialah
Awa : gadis kecil molek, xlulus2 SRP (time zmn dulu dipanggil SRP, skrg PMR) berambut ala2 afro
Noi : gadis gempal yg sekolah setakat darjah 6 jek...tapi ader boyfriend namer sahak
Esah : gadis bertudung skaf nie penah amek SPM 3x..tp failed manjang..hehe..
Jai : kawan lelaki dowang nie, anak manje atuk n nenek dier..duk kampung ngan dowang la
So, bg aku, dak2 zaman skrg better bacer majalah gni, ader pengajaran leh diamek...bkn setakat hiburan semater, n aku xpasti plak zaman skrg nie..kartun ape yg besh ekzz??ntah mcm da kureng jekkkk
sokongla karya-karya Malaysia..dari kartun,komik,lagu,filem,bola & mcm2 lagikkk..ehehehe


Share/Bookmark

Tuesday, February 15, 2011

Maulidur Rasul 2011


Hari nie..12 Rabiulawal 1432 hijrah iaitu hari keputeraan insan mulia, junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W. Sama-samalah menjadikan Rasulullah sbg contoh tauladan yg paling baik, idola yang terunggul ^^,


Share/Bookmark

Monday, February 14, 2011

Anda shuke bebear???hehe


gambar fiq & johan nie time kat umah sewa aku & yati dulu time duk kat semenyih..kedai abg..hehe



hypo manje aku nie..n bunger ros besar tu..ehem
Tajuk nie xde kene mengene ngan valentine day ekk (aik citer samer lagikkk..hehe) tp aku nk story sal hobi aku nie dari kecik yg mmg minat mende2 cute gni..kwn2 aku sejak time skola lagik shuke la adiahkn aku bear sampai la da besar panjang pun aku dpt bear..sampai jadik cekgu pun ank2 murid bg adiah bear tau..bnyk gak koleksi gtu...tp ader 2 bear yg aku snap gmbr letak dlm fb post ke wall yatt jadik hangat plak owg like n komen...namer bear tu fiq(mentor) n johan (r.lwk)..haha..lawak x?aku bg yatt plak...bear namer zizan..kukui..time tu nga hangat Raja Lawak 1...then satu bear yg aku wat bantal peluk namer hypo..ni pon kumpul ngan kwn2 kat uum dulu...owg panggil bnyk memori nyer tu dgn hypo nie...patung badak sumbu..ehehe


Share/Bookmark

Kucing Jiran aku kasi pecah syiling lorr

kasik bolos syiling itu!!!

abes pecah syiling kat bilik air

Duer hari lepas (lambat sket entri nie..coz busy sket..merayau2..hehe)
kirer2 dlm kul 10 lebih mlm...ketike masing2 dlm family aku nga syok tgk tv, aku plak nga lipat kain yg bertimbun tu..
tiber2 terdengar bunyi berdentum kuat dari atas atap..
then diikuti bunyik barang pecah yg amat kuat..
wahhh..masing2 tertanye..n dlm fikiran masing2 da tingat ebi da, sbb dier yg slalu main2 kat syiling tu..
wiso gak la..carik2 mane kesan..abah aku bukak jek pintu bilik air..tgk kuar seekor kucing itam..kucing jiran aku depan nie ha...abes bolos dari syiling...
kemungkinan ebi yg pi terajang dier, yela jantan samer jantan kn??hehe

* aha ader x pasangan kekasih sambut ari aper tu..alah mende tu..valentine day??jgn yerrr...kasik boikot..ehehe


Share/Bookmark

Saturday, February 12, 2011

Uikss tingginyer Leman


Mcmane undian Leman R.Lawak 5 nie tinggi sgt sedangkn da 6 minggu xde perubahan..dier bkn lawak sgt..kalo nk kirer mlm tadik pukaw tersingkir, mmg layak sgt..tp yg tinggal 7 peserta nie, leman la paling xlawak n paling tertinggi..kalo pola undian gni, kompem antara 6peserta yg leh tahan lawak yg lain akan tersingkir...xbgs tol..ni la kuasa undian...bkn berkualiti pun pemilihan tu..asal ader wit bnyk..dpt la undian tinggi..
And satu lagik aku rashe kumpulan Balas da muler menunjukkan peningkatan yg baik..n syg la kalo dowang tersingkir...R2 dgn yg muker mcm pak tam tu mmg lawak la...nazmi pon kene ubah gak...asik2 luper jek..tp still ok..epy turun naik, tp stail mater ziana zain menarik, man plak lawak dier ok, xtau owg xundi dier sbb ape..lucky plak lawak agak double meaning sket, tp tetap maintain besh...leman plak langsung xbeshhh


Share/Bookmark

Thursday, February 10, 2011

Sekali seri da...

Sekali seri da...pagi2 aku da bgn..check live soccer score sbb game germany vs italy delayed kat astro 813 kul5...smgt aku tgk time tu separuh mase pertame da abes..germany mendahului 1 goal hasil jaringan abe klose kiter pader minit ke 16...skali da tayang kat astro tu...aku check lik internet da 1-1 da...langsung terikat 1-1..xperla..just friendly game jekkk..pape pon punyer lame tu masih lom dpt kalahkn italy pas world cup 2006 aritu..hehe..xper2...en joachim siler ubah strategi ekz...serangan blizkirt tu kene ubah sket2 kot yg muller-klose & podolski-ozil...pertahanan pun..aduh mak..sampai schweinteiger pi turun laju ke tempat pertahanan tu...ape yg my lahm wat..mertesacker?
pape pon...still germanyyy..awal2 pagi da msj2 dgn aliya pasal game nie..hehe, sumer xsanggup nk tgk sbb seri..mcm xbesh plak..then, aku ke seremban dgn my beby...ader urusan...


Share/Bookmark

Wednesday, February 9, 2011

My germanyyyy..wahaha

ha..gmbr hiasan time lwn australia dedulu
Hehe..tajuk over kn..tanah air sendirik xkecoh plak..aku semangat gak yerr..tadik baru pas abes game persahabatan Malaysia vs Hong Kong...n berkesudahan 2-0, satu dari safiq, satu dari amirul hadi...well done kayyy...Malaysia leh asah2 dgn beberape negare asia lagik, baru mantop..pastu dpt plak lawan dak
Jepun n Korea..tahap world cup gtu...

Dan tgh pagi nie plak dlm kul 3.45am game persahabatan germany n italy...windu bangat dgn dax2 german nie... :pompom:
Masih ingatkah lagik world cup 2006 dulu..semifinal italy menkecundangkan (bhs aper nie..rosak2) harapan germany tuk ke final...kat tmpt sendirik tu...
So..besh kn game pagi nie...
chaiyookkkkk 4 my germanyyy


Share/Bookmark

Tuesday, February 8, 2011

Hari Kekasih♥

~Gambar-gambar sumber dari iluvislam.com~


Entri kali nie aku nk ceritakan kesah yg hangat diceritakan pader bulan Februari..hari kekasih atau mudah orang ramai menyebut 'valentine day'...seperti biase, tv2,majalah2 pade bulan ini sibuk mengupas perihal kekasih, dek kerane nk memeriahkan valentine nie punyer pasal... Mungkin ramai yg dah tahu, valentine berasal dari mane?? Ada bnyk pendapat menceritakan asal usul valentine nie..satu dari kesahnyer adalah...

Valentine adalah nama seorang pemimpin agama Katolik yang telah dianggap menjadi martir (mati syahid) oleh orang-orang Kristen (katolik) dan Valentine telah diberi gelar sebagai orang suci (Santo) oleh mereka.Kisahnya bermula ketika raja Claudius II (268 - 270 M) mempunyai kebijakan yang melarang prajurit-prajurit-nya untuk menikah. Menurut raja Claudius II, bahwa dengan tidak menikah maka para prajurit akan agresif dan potensial dalam berperang.

Kebijakan ini ditentang oleh Santo Valentine dan Santo Marius, mereka berdua secara diam-diam tetap menikahkan para parujurit dan muda-mudi, lama-kelamaan tindakan mereka diketahui oleh raja Claudius, sang rajapun marah dan memutuskan untuk memberikan sangsi kepada Valentine dan santo Marius yaitu berupa hukuman mati.

Sebelum dihukum mati, Santo Valentine dan Santo Marius dipenjarakan dahulu, dalam penjara Valentine berkenalan dengan seorang gadis anak sipir penjara, kemudian gadis ini setia menjenguk valentine hingga menjelang kematian Valentine. Sebelum Valentine dihukum mati, Valentine masih sempat menulis pesan kepada gadis kenalannya, yang isinya : "From Your Valentine".

Setelah kematian Santo Valentine dan Santo Marius, orang-orang selalu mengingat kedua santo tersebut dan merayakannya sebagai bentuk ekspresi cinta kasih Valentine, dua-ratus tahun kemudian yaitu tahun 496 Masehi setelah kematian Santo Valentine dan Santo Marius, Paus Galasius meresmikan tanggal 14 Pebruari 496 sebagai hari Velentine.

Itulah sejarah hari Valentine yang ternyata untuk mengenang dan memperingati dua orang suci Kristen Katolik yang mengorbankan jiwanya demi kasih sayang.

So, mengapa yerr..masih ramai owg Islam yg yeye nk menyambut hari kekasih nie??termasukla budak2 mentah, mcm ank2 murid aku yg berkapel tu..huhu...bukankah hari berkasih syg sepatutnyer setiap hari?sayang menyayangi sesame manusia...& yg paling penting kepade pencipta cinta itu..Yang Maha Agung... Mungkin tahun nie kiter luper, keesokkan selepas hari valentine 14 Februari, 15 Februari bersamaan 12 Rabiulawal..adalah hari keputeraan 'kekasih Allah'..bukankah sepatutnyer Rasul Junjungan Mulia yg lebih kiter raikan sebagai kekasih kiter??

Yup, xsalah untuk berkasih syg, dalam Islam pun mmg dituntut untuk berkasih syg..tapi ader batasnyer..aku nie mmg bnyk kelemahan, xsempurna pun tp xsalahkn saling ingat mengingati,just nk kongsi ape yg aku rase jek sebagai seorang muslimah (wanita Islam)...aku jugak samer dgn manusia biase lain..ingin mencintai dan dicintai...

So, jangan tunggu valentine day baru nk ucap kater2 cinter yg bermadah2 itu, xder makne kiter nk agung2kn hari itu,hari2 pon leh diucap...ok...berkasih syg la anda pada setiap maser...disamping xlupe pade penciptanya...
♥"Beby...love u so much, jgn ditanye mane rashe itu hadir, kerane ia ikhlas dtg dari hati, tanpe alasan..tanpe sebab...rashe cinta anugerah dari Tuhan...semoge ikatan kiter akn lebih diredhai dgn ikatan yg halal satu hari nanti..dan bersama la kiter memandu ke arah cinta-Nya...Allah Yang Maha Agung....jika diizinkan-Nya,Insya-Allah..."♥


Share/Bookmark

♥Selamat Malam Sayang♥

vaseline ~ intensive rescue moisture locking lotion kat katil aku
IKLAN JAP..ehehe

Oceh...sebelum tdo..wish la nyte kat owg yg kiter syg kay...family,sahabat,kekasih sumerr..haha..aku nak citer nie pasal losyen...kowang sebelum tdo taruh losyen tak kat tgn?especially yg pempuan la...mesti ader losyen yg kowang sapu kn...aku nk citer la sal losyen vaseline..mak aku gune, tgn dier yg kering, mengelupas tewus elok banding losyen2 yg lain..yup bg aku vaseline bagus la, walopun bau dier xwangi sangat..tp kesan amat puas atie, bibir aku yg kering ni pun, pi klinik kerajaan, dier bagi gak vaseline tuk bibir...aku pun dah menggunakannyer skrg,so kowang sape2 yg nk lembutkn tgn n bibir tu beralih la ke vaseline kayyy...
" gudnite beby...ich liebe dich..sweet dream"


Share/Bookmark

Monday, February 7, 2011

Mama Kakak Plak Pi Oztel

adik nana duk atas katil kat sebelah katil kakak di dorm 1
mama kakak (kak nisah) kemas2 brg kat loker kakak
sarung bantal pun mama kakak wat..kakak kene la ikot ckp mama, duk oztel baik2..xgtu kakak

Malam tadik, family abg anta kakak lik dari semenyih tuk pi oztel..kak nisah nk tgk sendirik keadaan oztel tu mcmane yg kakak yeye xnk duk tu...so, pas mintak izin ketuer warden..ain, aku,kak nisah n kakngah bwk la adik n angah samer2 masuk bilik kakak mlm tadik..dowang sampai lewat coz jem owg lik rayer ciner...kakak tetap wat drama gak biler dier agak sedih biler mamanyer nk lik da..hehe..mcm2 hal la ank2 buah aku nie...masing2 xsuke duk oztel...ape2 pon tgk member2 dier kat dorm rajin jek menyambut dier balik...angah pun teruje nk sekolah berasrama da...siap ckp 'ma..angah nk masuk asrama dari form 1, nnt form 2 da ader kawan, katil angah nk letak bear2 gak'...bgs2...


Share/Bookmark

Sunday, February 6, 2011

Rest of My Life~Maher Zain ♥


I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
And theres a couple words I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I
I`ll be there for you
I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
And theres a couple word I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I
I`ll be there for you
I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me
I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that
I`ll love you eternally
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I
I`ll be there for you
I know that deep in my heart

(Nice song dari Maher Zain, kesah tulus suci cintanyer kepade isterinyer bersandarkan cinta Yang Maha Agung...bersyukur mendapat pasangan yg memberinya kekuatan dlm menjadi hamba Ilahi yang baik...)
♥ so sweet ♥


Share/Bookmark

Saturday, February 5, 2011

Batu Kikir Jambatan Bosi ^^,

Saksikanlah video gmbr abg den buek aritu nie..saper2 duk Batu Kikir atau owg bandar yg berasal dari Batu Kikir, Negeri Sembilan ni..video ni tuk kowang..hehe..eh..ekau jgn xtau..aishah penyanyi zaman 90an tu asal cni tau, tu si nubhan owg juasseh (kiro dekat la ngan Batu Kikir) hattan tu ha..sri menanti...kiro hampir la tu...

Ececeh..entri kenal kn kampung halaman jap...hehe



Share/Bookmark

Enot...ganas giles..ahaha

enot & zainol (masuk sehati berdansa aritu)

Mlm ni rncgn sherashi bershame menampilkn pasangan mawi n ekin, bienda n boy n enot n zainol..aku mmg follow rncgn nie...uiks..ganas giler tau enot nie, ingt watak dlm drama jek gtu...tp dowang mmg sherasi...dpt jwb soklan betol sumernyer, cumer pusingan bonus kantoi 2 soklan...haha...tp aku rashe mmg lawak biler enot marah2 laki dier, tp pastu panggil lik 'yang'...soklan aznil 'sape malas wat susu anak' ... 2-2 angkt merah..enot malas..pas tu enot tinjau laki dier 'owh kau kater aku mls wat susu ank yer..mmg pon kalo aku wat aku minum abes' haha..slamber badak tol..aku kau jek..dowang mmg pasangan yg ganas..xnmpk romantik, tp sherashi..


Share/Bookmark

Thursday, February 3, 2011

Ebi Shuke Plak

himalayan cat..peberet jenis kucing aku..tinger,muncung kaler pekat dari bulu lain, tp mahal wo harge dier...
persian cat..jenis kucing nie majoriti owg minat, bulu panjang..semi panjang pon ader..tp kalo yg ori, idung dier penyek..
Kegawatan ekonomi aku sendirik yg lom dapat keje nie, terpaksela wat bajet semule barang2 dapur, keperluan lain..termasukla makanan kucing aku si ebi tu..mane mampu nk beli makanan dier da..kalo dulu leh mkn whiskas...kali nie, beli yg kat kedai runcit tu jek...meri namernyer..sangkaku ebi xminat nk mam...skali, dpt jek..abis tewus..hmm..lagik larik bajet kalo gni..ahaha..ebi..ebi...meri Rm4.50 tuk 500gram..kalo gni punyer minat tetap kene kuar banje bnyk gak, masalahnyer kucing aku ni ngade...
Kehepian ebi pas makan meri, dier akn menjilat2 tgn n mulutnyer..berikut adalah pe'el2 kucing kalo nk tau :-


  • Kucing anda mengibas-ngibaskan ekornya kekiri dan kekanan = kucing tgh marah..ebi slalu wat nie, biler kene kaco ngan ank2 buah aku
  • Kucing anda mencakar-cakarkn kukunyer ke lantai, ke sofa(mmg marah giles mak aku nie..abis sofa dier), ke kasut, sandal = kucing anda sdg mengasah kukunye
  • Kucing anda tidur di bilik air = kucing anda nga tidak sehat, ebi penah wat time dier kalah berlawan, cedera dulu
  • Kucing anda makan rumput = kucing anda mual, rashe nk muntah..so jauh2kn la dari karpet kalo pas dier wat gni
  • Telinga kucing anda bergerak ke depan = kucing anda sedang excited dan gembira
  • Kucing anda menggesel pada kaki anda = kucing anda mengakui anda sebagai tuannyer n mintak makanan la..apa lagik
  • Kucing jantan mengiau dengan nada yg meliuk-liuk ngader2 = kucing anda nk kawen..menggatal
  • Kucing betina anda menguling-gulingkan badannya di tanah = kucing anda sedang berahi..uiii
  • Kucing anda menjilat dirinya sendiri = kucing anda sedang mandi, bersihkan diri dier gune air liur
(so, saper2 yg ader kucing kat umah tu, leh la check)


Share/Bookmark

Tuesday, February 1, 2011

Calon Top 5 ABP 2010

baru menang 'anugerah yasmin ahmad' baru2 nie..sam mmg layak
2 peserta final Raja Lawak 1 dan Raja Lawak 2...menyerlah kat filem da dowang nih, tgk citer adnan sempit...dowang mmg sebagai ajinomoto

semestinyer pelawak peberet aku 'Jozan'..jadik pengacare pon besh

Bahang ABP 2010 semakin terase,walopun calon top 5 da umum lamer da aritu, aku baru nk wat entri eh..hehe
Aku just nk concentrate kat kategori 'pelawak paling popular' jek (i like laki2 wat humor nie..ehhe)..tuk abp tahun nie, kategori ni da bnyk berubah banding thn2 dulu..yela, dulu pelawak2 veteran leh masuk tu...n skrg paling ketare apek da xtersenarai...

yg top 5 adalah
1. Zizan
2.Johan
3.Nabil
4.Angah

5.Along
(i harap jijan menang uols...ehehe)

kategori2 lain n prediction aku tuk menang
Pengacara TV Lelaki Popular

1. Ally Iskandar
2. Awal Ashaari
3. Aznil Nawawi

4. Jimmy Shanley

5. Zizan
(still pak nil nih)
Pengacara TV Wanita Popular
1. Cheryl Samad
2. Farah Fauzana

3. Nurul Syuhada

4. Raja Azura

5. Sharifah Shahira
(fafau la...)
Penyampai Radio Lelaki Popular
1. Aznil Nawawi (Era)
2. Faizal Ismail (Hot)
3. Halim Othman (Suria)
4. Kieran (Hot)
5. Saleh Yaakob (Sinar)
(FBI la kot)
Penyampai Radio Wanita Popular

1. Abby Fana (Sinar)
2. Farah Fauzana (Hot)
3. Linda Onn (Suria)

4. Raja Azura (Sinar)

5. Sharifah Aleya (Hot)
(fafau lagik..)

Artis Komedi Lelaki Popular

1. Along
2. Angah

3. Johan
4. Nabil
5. Zizan
(Jijan..jijan..chaiyokkk)
Artis Komedi Wanita Popular

1. Didie Alias
2. Kenchana Dewi
3. Norkhiriah

4. Raja Azura

5. Sharifah Shahera

(bg didie alias la..haha)

Artis Baru Lelaki Popular

1. Daus

2. Maulana
3. Sharnaz Ahmad
4. Shah Jazlee

5. Shahir
(nk shahir menang..tp rasenyer sharnaz kot)
Artis Baru Wanita Popular
1. Adira
2. Ana Raffali

3. Mizz Nina
4. Dottie
5. Nurul Elfira loy
(ana rafali la kot..baru menang AJL lagik)
Kumpulan Nasyid Popular
1. Hijaz
2. In Team
3. Mirwana
4. Rabani
5. Raihan
(bg Raihan lik la)
Duo & Berkumpulan Popular
1. 6ixth Sense
2. Suhaimi Meor Hassan & Ana Raffali

3. Bunkface

4. Meet uncle hussin
5. Azlan & The Typewriter
(aku nk 6ixth senseeee)

Penyanyi Lelaki Popular
1. Aizat
2. Anuar Zain

3. Black
4. Faizal Tahir
5. Shahir

(mawi da xtercalon..hehe...aku nk pejal tahir..semestinyer)
Penyanyi Wanita Popular
1. Adira
2. Alyah
3. Ana Raffali

4. Stacy
5. Yuna
(stacy kot..haha)
Pelakon Filem Lelaki Popular
1. Aaron Aziz

2. Bront Palare
3. Remy Ishak

4. Syamsul Yusof
5. Shaheizy Sam
(aku nk pelakon citer 'PAE' shaheizy sam!!)

Pelakon Filem Wanita Popular
1. Diana Danielle
2. Lisa Surihani
3. Liana Jasmay

4. Maya Karin
5. Scha al yahya

(aku minat scha al yahya..tp aku rashe lisa kot mng)
Pelakon TV Lelaki Popular
1. Aaron Aziz

2. Ady Putra
3. Fizz Fairuz

4. Remy Ishak
5. Shaheizy Sam

(tetap sam!!!)
Pelakon TV Wanita Popular
1. Fasha Sandha
2. Norkhiriah
3. Lisa Surihani
4. Scha al yahya
5. Tiz Zaqyah
(awat Fasha ader lagik nie...aku minat scha..n tetap rashe lisa yg menang..huhu)

Paling Popular..aper kater Jijan menang!hehe


Share/Bookmark
Related Posts with Thumbnails