AHLAN WASAHLAN SELAMAT DATANG WELCOME WILLKOMMEN

Monday, January 31, 2011

Umang aii..Ujan Pojo Kek cni (fhm kerr?ehehe)

umang aiii..tonggolam
harap2 dak2 kecik diawasi oleh ibu bapak sekelian
ni banjir kat pasir besar

ni pon samer...gmbr kat pasir besar, ingat nk amek gmbr air naik kat bahau ke..bt kikir ker..ehehe..tp xkuar2 rumah la plak beberape hari nie...
(gambar2 dari FB cik Haney Kaori)

Sejak beberape hari nie, ujan turun xhenti2..yup hujan rahmat walopun ramai yg bersungut la, kain baju xkering...tanah loncun ponuh air (tanah lembik, berlopak2 maksudnyer)ehehe..kasut skola ank2 buah aku xkering..jemur tepi peti ais..kat refrigerator tu (oceh) panas kat tepinyerr..leh kering la kot..aku time skola rendah dulu penah wat gni, then beberape hutan kat area cni da tenggelam kek air, kat kiara square bhau pun mak aku kater, parking bwh tanah eh da banjir... Papo pun..bilo den nk dapek kojo nie...uhuhu..sejuk...bersweater n berstokin jek kat umah nie
Air plak xder ha..sejak semalam..bygkn...smlm aku jempot fiky lik dari oztel, dak2 oztel nga bawak baldi sowang satu amek air kat tong besar mane ntah...bekalan air yg ader cumer dari tank jek...mungkin banjir, saluran bocor, dowang xdpt betolkn..ntah la...


Share/Bookmark

Saturday, January 29, 2011

Tempe Cili Api Den

tempe goreng cili api, sodap nie, walo hampir hangus sket...haha

Uhuhuhu...dapur aku hampir terbakar hangus..biler api marak naik..gara-gara pas aku goreng tempe (lauk peberet aku tu) api gas aku xtutup abes...punyer la pyh nk padam api, takut menyambar kat tempat lain jek...Alhamdulillah mak aku tau care nk padam api, basahkan tuala mandi tu, tewus lempar ke arah kuali yg marak api nyerr tu...abis sudip, kuali itam legam...gabra aku..2 kali da aku wat gni, dulu time duk serumah ngan yati, kunun2 rajin nk masak...marak gak kt bilik sewa aku tu..uhuhu...

Sekarang kn, aku rajin nk masak macam2...tgk resepi mak, xsangke plak terkene gni, tewuk aku kene bebel ngan mak aku...

Ayah aku lik jek dari masjid..tewus tanye "ni kenapo nie?asap banyak..sudip hitam da tercampak"...mak aku jwb "ha tanyo la kak teh tuuuu..sumo kojo dio"..uhuhu

Pastu mak aku jerit sekalik lagik "ebi bawak lari ikan bilis!!"... muke selamber kucing aku tu memamah ikan bilis yg nk masak dgn goreng sayur tu...oceh


Share/Bookmark

Friday, January 28, 2011

Oztel..Oztel..nape ko xmau duk oztel?

SMKA Sheikh Haji Mohd Said Seremban, my lovely skul..cni la lorong aku jejalan petang time duk oztel dulu, time tunggu waktu bukak pose, wat pose sunat & ganti..ingat lagik

mujad,ainul,aku,salwa...haha...geng2 time form 2, ni la keje aku, duk melepak ke tandas, baiki tudung...kat oztel plak, salwa slalu gaduh ngan kitowng, dier tu keras kepale sket..ahaha..jgn marah salwa, kesah budak2

ni kelas aku 2Ihsan..cuber carik, yg mane aku??haha..tu banggunan sebelah kanan tu, tu la blok aspuri...n sebelah kiri plak tempat aku slalu kol mak time xnk duk oztel, maser form 1 dulu


Ayo..sorang ank buah aku yang bergelar 'kakak mira' home sick..duk oztel baru beberape hari, asik kol jek...demam la...baju xder la, makanan xbesh la, tray kotor la, mcm2 hal...yela mane2 oztel kat malaysia nie camtu la, aku dulu pon time form 1, awal2 masuk...asek nanges2 jek tepon mak..mintak tukar skola..haha, aku ingat lagik

"ateh xnk duk cni, kwn2 ateh semuer nk pindah batu kikir..." uhuhu..nanges2 kat public phone depan kantin, depan aspuri skola shams tu...naik form 2, still xbape shuke, tp time form 3, aku da jatuh chentan da duk oztel...penah cuti lamer, aku lik awal..nk jupe member2 sekepale punyer pasal

percayalah..adik2 yg baru nk duk oztel, esok kowang da dewase, sure winduuuuuu banget nk duk oztel lik, mcm2 kenangan terindah dilalui...

Kesah si Fiky plak...asik balik gak dari oztel, alasan nk blaja English ngan atuk eh..yela atuk bekas cekgu B.I, tp haremmm..lebihnyer balik nk pi main bola kat taman, ader game dgn budak taman mutiara la, taman melati la..stricker terhebat la...mcm2

Ayah dier plak baru kol, nk bawak dier lik kedah..kasik ponteng 2 hari sementare tunggu cuti rayer ciner...ini satu hal lagik..hmmm..mcm drama swasta


Share/Bookmark

GSTT ader yg da dapat??aper?


Semalam mak & ayah aku balik dari kedai, tetibe bagitau...kakak yg bukak kedai kat batu kikir tu, kak bibah name dier, laki dier punyer ank buah slame nie gstt kat satu skolah da dpt ngaja start semlam..gstt kat skola bukit jalur plak, ajar B.I...biar betol, nape tny kat ppd, kater waran lom kuar lagik..hmm...ader lagi ke tak gstt tahun nie..katernyer da penuh..baik aku carik kje laen cpt kalo da penuh..tensen wei...


Share/Bookmark

Thursday, January 27, 2011

Sepi ~ 6ixth Sense

(sekadar hiasan ~ iklan filem sepi..xder kaitan ngan lagu tema citer ayoub nie ^^,)

Hapus airmatamu dan jangan bersedih
Aku di sini
Menemanimu melukis hari
Hapus airmatamu dan jangan bersedih
Aku di sini
Menemanimu melukis hari

Mentari pagi
Bawakan embun sejukkan hati
Aku di sini
Menatap engkau menangis sepi


Oh sepi sepiku
Janganlah bersedih hati

Hapus airmatamu dan jangan bersedih
Aku di sini
Menemanimu melukis hari
Hapus airmatamu dan jangan bersedih
Aku di sini
Menemanimu melukis hari

Oh sepi sepiku
Janganlah bersedih hati

Hapus airmatamu dan jangan bersedih
Aku di sini
Menemanimu melukis hari
Hapus airmatamu dan jangan bersedih
Aku di sini
Menemanimu melukis hari


Share/Bookmark

Wednesday, January 26, 2011

Jejalan Kat Lukut..Pey Deyy (Port Dickson)

aku melangut sensorang jekk..kn besh kwn2 ader samer..huhu..ade gak owg tukang amek gmbr aku nie..hehe

tingat time family day gstt 2 taun lps, wat barbeque kat batuan2 gni la..skrg da xsamer mcm dulu

ader sowang laki nga pancing ikan kat jambatan nie,xamek plak gmbr dier,kang kene byr royalti plak..haha

boyan kat cni

tudung ditiup angin kencang,wusak

damai kn..releks jek

Semalam, pas anta resume n sijil2 tuk jawatan kat TM Point Seremban..aku tewus ke lukut,P.D..saje2 jek jejalan..yela, keje bkn ade, nk wat pe lagik ekz..leh release tensen tgk laut,teluk..ehehe


Share/Bookmark

Watak-watak Princess

pocahontas..gadis red indian n omputih berchenta..ader gak tape nie time dulu..hehe

Princess and the pauper..yes, aku ader vcd dier nie time kat u dulu, citer barbie 3D nie kesah princess betol ngan princess yg menipu jadik princess..kasik tukar la,yg pauper akhirnyer kawen ngan prince, yg princess kawen ngan owg biase

swan lake..ni cd pertame barbie aku beli..kesah princess ni kene sumpah jadik swan

rapunzel barbie version..ader gak vcd nie

snow white disney..pempuan kulit putih wambut itam nie mmg comel...hehe, sumer tau la kesah epal beracun ngan dier

cinderella, antara watak paling popular skali..yela kene dera ngan kakak2 tiri n ibu tiri yg dengki

rapunzel version disney..baru aku tgk citer nie baru2 nie kat wayang

i like si belle nie..watak dlm beauty n the beast..santek dier nie...suker membace buku,aku dpt adiah upsr tape citer nie dulu..kenangan2

sleeping beauty...kene sumpah tdo sampai kene kiss baru jager tu..hehe

Owhaha..kowang nk tau, aku nie sejak kecik2 sampaila zaman skola, sampaila zaman kat u da tuer2 bangke tu mmg minat kat watak2 princess citer2 omputih..pantang la kalo de citer barbie in 3D musti aku kumpul, xpun kwn bg hadiah..time kat u dulu, melambakla vcd2 aku..dari swan lake,rapunzel la...mcm2 lagik yg barbie 3D n aku suke kumpul citer2 disney wat mcm Beauty n the beast,cinderella la,snow white la..haha..kecik2 dulu suke berangan, sanggup tu kumpul majalah disney nk dptkn si bella (watak beauty n the beast) n beli patung2 barbie..kirer aku ni gurly gakla yer dulu...kunun nk jadik tomboy..haha, just tingat..n nk pamerkn sape princess paling cun??


Share/Bookmark

Tuesday, January 25, 2011

Kakak Masuk Oztel

Kakak Mira da masuk oztel sejak semalam..eceh cian gak ngan dier, yela..da terbiase men sod-x dier jek..hmm...muker cuak jek smlm time aku nk anta, arini aku jenguk pon masih nanges2 lagik...biasela, pertame kali duk oztel, aku dulu pon gtu...

barang2 kakak dlm keter smlm..n aku bg chipmunk aku yg bername 'ozil' tuk bantal peluk kakak..hehe


Share/Bookmark

Saturday, January 22, 2011

Zaquan n Ayu Raudhah

ayu raudhah mencium tgn suami terchenta..

sarung cincin

selamat pengantin baru ayu & zaquan

Kawen gak pasangan bahgia nie...zaquan adha...pemain hobin jang hobin nie..selamat diijabkabulkn petang tadik...tahniah..zaquan adha (23 taun) n ayu raudhah (26 taun)..nmpk serashi jekk...zmn skrg ni normal da pempuan tuer dari lelaki...ramai tu psgn gtu..member aku pun ade...ahaha...erra n engku emran pon( erra tuer 3 taun),mawi(30) ekin(32) (ekin tuer 2 taun),kamal adli(25) n intan ladyana(29) (intan tuer 4 taun tu)..itu kirer ok xsampai 5 taun...yg lebih mcm maizawati n yasin,abby n zul,maria farida n shah jazle..tu xtau la aku nk komen aper...hehe,pape pon..selamat pengantin baru ayu raudhah n zaquan..xmo gaduh2 ngan rita lagik ekz..maju sukan tuk negare!!ehehe


Share/Bookmark

Baby ^_^

cute sgt baby ni melopong

tenang jek tgk baby tdo

dagu tu paling mahal tu..comel


ketiga-tiga gmbr beby kat atas adelah beby omputih, tp beby melayu, cine n india pon leh tahan comel2 gak...so cute kn..ahahaha...aku wat entri sal baby nie sbb member2 aku la, sowang2 kol citer dpt ank da..kawen thn lps, da dpt beby..sowang demi sowang..jeles wei...(ha nie ade plak ank murid aku wat gosip kater aku xsabar nk kawen n dpt baby la tu...carikkn la calon???errr..xpyh carik kot, aku tau carik sendirik..haha...)sebenarnyer jage ank2 buah jek, terfikir gak..kn bez jage ank sendirik..opssss..pasni nk wat entri sal penjagaan beby lak la..ehehhee ^^,


Share/Bookmark

Thursday, January 20, 2011

Keje..keje...


Aku anta mcm2 resume kat mcm2 syarikat secare online..

skali xsampai satu jam anta, tewus ader yg kol..masalahnyer aku pun xpasti keje yg mane satu..ahaha..check email pun konfius, bidang tugas pun konfius...last2 owg tu kater 'cik check semuler iklan, nnt email lik' huhu...

betape peningnyer pale aku biler da sebulan lebih menganggur nie...jadik cekgu selama 3 tahun,pastu sia2 jek, skrg baru sebuk2 nk cari keje..

keje..keje


Share/Bookmark

Saturday, January 15, 2011

Pilihan Aku Untuk~Raja Lawak 5

Mlm tadi gelanggang ke 2 Raja Lawak 5...n setakat nie, masih ok lagik perkembangan dowang nie, n setakat 2 minggu aku da tgk nie, aku da wat pilihan tuk sokong si Nazmi,Lucky n Epy..Nazmi, gayer dier yg suare menjerit2 tu mmg menarik penonton nk dgr citer dier, kirer trademark la, Lucky, dak2 UM yg baru grad..still maintain n de pakej n Epy dak pas spm yg lawak ala2 dak skola yg poyo..hehe..pape pon Zizan Johan still mantop, xleh bla..lawak 'broken english' dowang time nk umum '3 bottom of my heart' oceceh


lawak Nazmi di minggu pertame (aku luper) mlm tadik mcm kureng sket, tp still ok...lawak dasyatttt tu..hehe


Share/Bookmark

Drama Baru Si Merah~Zahiril Adzim

Nas-T nie bnyk belakon jadik dak2 gak ekz...

Zahiril Adzim

Aku mmg minat si ZA ni...lamer xtgk dier belakon drama kat tv..n baru2 ni sejak khamis lepas, de drama baru '6 Progresif' kat t.v 9..citer dak2 skola..hehe, da besar2 pon dowang nie mmg slalu jadik dak skola..aha, xkirer la, yg penting Zahiril Adzim aku belakon..saksikan tiap khamis, jam 8.30mlm kat tv9 kayyy

Sumber dari www.budiey.com


Share/Bookmark

Monday, January 10, 2011

Faizal Tahir kalah la plakkkk

Walopun aku peminat shahir n peminat lagu ja'at stacy tp aku sanggup beli album pejal tahir jek, bg aku kesungguhan dier nyanyi atau erti kater lain energy dier time nyanyi n tone suare dier mmg memikat atie la...persembahan slalu lain dari lain..dari time mirwana aku minat dier sbg seorang penyanyi yg berkualiti, tahniah menang 'persembahan terbaik' AJL 25 mlm tadik, tp mcm xbez jek ana rafali leh jadik juare keseluruhan..ahaha..wat pertame kali satu family aku berganjak jek dari t.v time juara nk nyanyi last tu, pi tandas, dapur & terus tukar channel...pape pon yg arif tentang muzik lebih tau nape ana rafali mng..kiter ni lain penilaian (b_b_ kalah la A.P.I ..eheheee)
~pejal yg hanyut sekejap jatuh dlm air pastu naik lik nyanyi lagu hanyut dlm basah2 mmg sampai rashenyerrr..huhu..kalo aku jadik pempuan yg dituju lagu tu, aku maafkn..tahniah pejal..tp shahir sian kene lempang plak...uhuhu..tensen shashira


Share/Bookmark

Saturday, January 8, 2011

Raja Lawak 5 boleh tahan..ehehe

Jozan gandingan yg sgt menjadik...besh tol ^^,

Peserta Raja Lawak musim 5

Mlm td kunset pertame atau dlm kater benarnyer 'gelanggang raja lawak' pertame tuk musim ke 5 nie..aku mmg suker tgk owg wat lawak nie, ilang masalah....terutame nk tgk Johan & Zizan la (Jozan)...terlalu bnyk kngn ngn kwn2 time tgk Raja Lawak musim memuler dulu..komen aku tuk mlm tadik, ok..not bad...xmemboringkn sgt mcm thn lps...& sathia... (babyface..ahahahak) mmg lawak jadik juri, sowang lagik david teo n juri lamer si afdlin shauki..mmg 1 Malaysia la jadiknyer...setakat mlm td si Nazmi yg wat lawak 'aku luper' tu paling menyerlah...seisi rumah ketawerrrrr


Share/Bookmark

Thursday, January 6, 2011

Antara 5 Jari~


Hehe..time2 xde keje n jadik penganggur terhormat nie, aku wat entri sal kuiz personaliti la...nk citer ape lagik ekzz...

Ok...cuber kowang perhatikan jari yang ader 5 kat tangan kowang, perhatikan dan fikirkan

cuber kowang wat keputusan dalam2..susun ikut ranking yg mane kowang paling suker antara 5 jari tu dari no1-5

contoh :

1. jari manis

2. jari ibu

3. jari kelingking

4. jari telunjuk

5. jari hantu

biler kowang da susun, kowang akan tau maksud disebalik pilihan kowang tu...

kalo seperti contoh di atas, apabila seseorang tu da ader pasangan, ader keluarga, ader kerjaya, ader anak...antara 5 insan yg kowang paling utamekn ikut susunan adalah jari manis,jari ibu, jari kelinking, jari telunjuk,jari hantu

so maksudnyer

1. jari manis = suami/isteri

2. jari ibu = ibu n ayah

3. jari kelinking = anak

4. jari telunjuk = kerjaya

5. jari hantu = diri sendirik

(so kalo contoh kat atas owg tu letak kepentingan dirinya yg last skali...paham x..ikut suker kowang la nk phm ke x..hehee)


Share/Bookmark

Wednesday, January 5, 2011

Maksud Sebalik Pemberian~


Aha..aku rashe nk kongsi sket maksud di sebalik satu2 pemberian, xkesah la untuk kwn ke,gf/bf ke,somi isteri ke...mak ayah kerrr...aku mcm penah bacer la...sbb bkn ape..skrg musim bg hadiah kawen kat member..hehe n hadiah tuk qazqaz xlame lagik besday dier

Jom check MySpace

~jam = menghargai masa & waktu...sentiasa diingati


~cincin = ikatan kasih yang abadi


~gelang = tanda kemesraan


~rantai leher = ikatan cinta yang perlu perhatian



~subang = penghargaan dan penghormatan.



~kasut/sandal = sentiasa mengambil berat/caring


~pakaian = semoga kasih berkekalan dan dekat selalu



~payung = tanda kasih dan sentiasa ingin melindungi



~perfume = tanda cinta


~frame = rindu selalu, xingin berjauhan


~buku = bersifat terbuka dan bertolak ansur



~bunga = tanda perkenalan dan tanda sayang



~coklat = semanis cinta


~lagu,cd,wat video tribute kerr = mengabadikan cinta


~bear = kasih syg n manja


~pinggan mangkuk = suh rajin wat keje umah la


~baju baby (owg kawen dpt) = suh dpt ank cepat2


~SEJADAH/ KITAB SUCI AL-QURAN = tandanya kekasihnya itu menyayanginya dunia dan akhirat... (mantap tuu...)


Share/Bookmark

Sunday, January 2, 2011

Tahun Baru 2011 (^^,)


Semalam 1.1.11...eceeh..tarikh yg cantik, ramai owg tunang n kawen tarikh nie...tahniah la..juger pader abg kawan aku (deqnor) merangkap jiran sebelah yg kawen semalam umah pempuan n arini tadik umah dier...aku biler agaknyer yerrr nk kawen??hehe

Esok bukak skola..wat pertame kali sejak 3tahun berlalu..xtewus pi ngaja..xtau la ader rezeki dlm bidang perguruan ni lagik ke idak...result gstt pend khas pun kuar bln 2 nnt..ape2 pon azam baru aku..kene carik keje tetap yg leh menjamin mase dpn skrg...

Arap thn nie lebih bersinar la hendaknyer citer2 n impian..Insya-Allah..amin

HAPPY NEW YEAR 2011

MySpace


Share/Bookmark
Related Posts with Thumbnails