AHLAN WASAHLAN SELAMAT DATANG WELCOME WILLKOMMEN

Friday, December 31, 2010

Kaji Diri Sendiri ^_*

aku & alang time kecik

Sempena hari ni last day kat tahun 2010..then, kajian bulan kelahiran Dato' Fadzilah Kamsah nie mmg ramai yg dah tau..just nk check aku punyer personaliti jek la...esok tahun baru 2011..Insya-Allah nk tanam azam baru....azam baru thn 2010 sbnrnyer tercapai da..tp hujung2 thn bnyk dugaan..jom aku semak..ehehe

(Owg yg lahir bulan ogos nie..antare perangainyer yg dlm kajian nie ialah..)

* Suka berlawak (aku rashe aku kurang wat lawak..tp tetibe leh jadik pelawak sgt...walo dlm nada serius)

* Mudah tertawan padanya (erkkk..xtau la nk ckp..ahaha..kang perasan plak)

* Sopan santun dan mengambil berat terhadap orang lain (aku mmg suker caring owg, lagik2 yg aku syg...mcm kwn2 sumer..sopan santun tu??errr)

* Berani dan tidak tahu takut (yup boleh dikaterkn agak berani menghadapi situasi)

* Orangnya agak tegas & bersikap kepimpinan (tegas mungkin ala2..tp bersifat kepimpinan tu penah gakla jadik pemimpin time2 kat matrik dulu)

* Pandai memujuk orang lain (ramai kwn2 kater aku mmg pandai memujuk..ehehe..testla majuk)

* Terlalu pemurah & bersikap ego (aku akn pemurah pader owg yg aku rapat n syg..ego?hmm ramai yg ckp aku ego, aku akn cuber berubah)

* Nilai harga diri yang sangat tinggi (yup..mmg aku cepat terase tentang hal2 harga diri nie, tu yg berkaitan ngan ego kot)

* Dahagakan pujian (of cos..suke dipuji..biaserla owg pempuan)

* Semangat juang yang luar biasa (kkdg hal2 yg aku nk sgt2..aku leh jadik pejuang yg sungguh2 hebat)

* Cepat marah & mudah mengamuk (yup, terutame time xsehat n emosi xstabil)

* Mudah marah apabila cakapnya dilawan (yup, ni pon berkait ngan ego..aku jek yg betol..uhuhu..xleh jadi..kene berubah)

* Sangat cemburu (semestinyer..aku mmg sgt22222 cemburu)

* Daya pemerhatian yang tajam & teliti (maybe..suker aku perhatikn sesuatu perkare dgn sedetail2nyer)

* Cepat berfikir (mungkin..)

* Fikiran yang berdikari (walopun aku manje..sbnrnyer aku leh wat keputusan yg berdikari, ngader2 jek)

* Suka memimpin & dipimpin (suker keje dlm organisasi..ader pangkat atas dan bwh)

* Sifat suka berangan (betol3..terutame time nk tdo..ehhe)

* Berbakat dalam seni lukis, hiburan & silat (aku seni lukis xpandai...tp bab2 wat skrip drama aku mmg leh wat..penah mng la time skola..lagik satu dlm lakonan..ececeh..time skola la)

* Sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk (aku mmg mudah terashe.. & aku bgtau owg tu aku terashe atau tunjukkn..n owg tau aku terashe)

* Cepat sembuh apabila ditimpa penyakit (nie xbetol..aku kalo demam, lambat kebah..mesti kene amek darah berkali2 kat klinik)

* Belajar untuk bertenang (mesti kene blaja..kelosah owg kater)

* Sikap kelam kabut (a'ah..mmg pon)

* Romantik, pengasih dan penyayang (yup..betol3)

* Suka mencari kawan (aku suker carik kwn n mudah berkawan walo owg nmpk aku nie kkdg mcm sombong..hehe)

PAPEPON SIKAP KITER, KITER KENE BERUBAH...SEMPENA MAAL HIJRAH YG BARU PAS LEPAS..N TAHUN BARU YG MENJELANG ESOK..KITER KENE BERUBAH KE ARAH YG LEBIH BAIK & SENTIASA DIREDHAI TUHAN...AMIN..BAK KATER OWG...HARI NIE KENE LEBIH BAIK DARI SEMALAM..SELAMAT TAHUN BARU 2010


Share/Bookmark

Thursday, December 30, 2010

Make-Up Tradisional

1. Jadikan 'Ghaddul Basar' sebagai hiasan mata, nescaya mata akan kelihatan lebih bening dan jernih buat selam-lamanya

2. Oleskan 'Lipstik Kejujuran' pada bibir, nescaya bibir anda semakin manis

3. Gunakan 'Pemerah Pipi' dengan kosmetik yang diperbuat dari rasa malu, nescaya pipi anda kelihatan bersih dan suci serta menyenangkan hati sesiapa sahaja

4. Gunakan 'Sabun Istighfar' bagi menghilangkan dosa dan kesalahan yang dilakukan, nescaya akan lebih berseri dan memikat hati

5. Rawatlah rambut dengan 'Jilbab Islami' yang dapat mengelakkan dari pandangan ajnabi, nescaya rambut akan kelihatan lebih bermaya dan menawan

6. Hiasilah kedua tangan dengan 'Gelang Tawadhu' dan jari jemari dengan 'Cincin Ukhwah' nescaya tangan anda serta jari akan lebih manis dan cantik

7. Kalungkan leher dengan 'Kalung Kesucian' nescaya akan kelihatan lebih berseri

8. Bedaklah wajah dengan 'Air Wudhu' nescaya wajah akan lebih bercahaya dan anggun walaupun anda telah mengembara hingga ke akhirat

~aku selak2 barang2 lamer dalam kotak time aku kat u..terjumpe keratan pasal make-up tradisional hadiah time besday aku yg ke 20 time tu konsert Rabbani aku dpt keratan nie ngan fail hijau yg aku bwk ke kuliah..hehe,aku ingat lagi


Share/Bookmark

Oceceh..Malaysia Juara!

ni time dowang da lik ke tanah air..amek dari fan page kat fb 'harimau malaya'

ocececeh..tahniah kowang yang mengharumkan namer negara ^^,

safee sali nie la..menang ala2 kasut emas...tp anugerah dier lain sket..penjaring terbanyak tuk game Piala Suzuki 2010 nie..tahniah...ala2 muller dpt aritu..ehehe
Penantian selama 14 tahun..akhirnya Malaysia wat first time menjulangi Piala Suzuki AFF mlm tadi apabila menang secara agregat 4-2 walopun kalah 2-1 mlm tadi pader Indonesia...& ternyata fahmi kebal laser..hehehe..leh mak aku join tgk bola dgn semangat mlm tadi..siap pandai sebut namer player lagik..hoho..tabik mak!esok PM bagi cuti sempene kemenangan nie..aku mmg cuti jek la selagi lom dpt keje..huhu


Share/Bookmark

Monday, December 27, 2010

Kakak Operate...Semoge Cepat Sembuh

angah adlina melayan baik kakaknyer

My first ank buah..kakak comey...amira syafiqah masih kat wad Hospital Serdang...hari nie leh kuar da...wat operation tuk tonsil..aritu wat tuk telinger...aku n k.fizah n kakngah dtg la saner dari hari Sabtu sampai semalam..kakak da bnyk bercakap da..cumer perlahan2 jek la..aku n kakngah adiahkn kakak bantal peluk..leh pakai masuk oztel nnt, yela kn kakak nk masuk asrama batu kikir nnt..hehe..moge cepat sembuh kakak...adik2 dier sumer caring kat dier...


Share/Bookmark

Ocehhh..Tahniah Malaysia


Mlm tadik final Piala Suzuki 2010 pertame antara Indonesi n Malaysia..pape pon..pas insiden rehat lamer si marcus keeper kene laser tu...Malaysia tibai 3 goal..harapan cerah nk menang nie wat first time..jupe kat Indonesia nnt...safee da jadik penjaring terbnyk (4 goal) kalahkn gonzalez (ala2 name kucing aku plak..)slogan aku..."JeRmaN-JeRmaN gaKz..MalaYsiA teTap yG utaMe..ehehee"


Share/Bookmark

Jejalan Carik Kerje

senyuman senget tander mater yg sakit bengkak pas pi jpns anta borang

yatt tukang drive,time ni nk tny sal kdc kat KPM sendirik

Bahagian Pendidikan Guru...pi tny PKS n sal KDC

KPM..ternyeter KDC masih di tahap perbincgn...lom ader arahan rasmi pon nk amek yg 3 taun gstt diserap

Kak Fizah tukang tunjuk jalan

Nayer wei..3 thn lepas sampai thn lps lagik, da confirm da ader keje..yela gstt bersambung2..thn nie...da xde keje yg kompem....pengetuer ckp, bln 2 nnt baru kuar waran gstt itu pon kalo ader rezeki...jgn mengharap..n teruskan cari keje...aku da pasang azam baru da nie....sungguh2...hehe..so khamis lps, aku, k.fizah n my bff yatt...dtg dari pahang..pi ke area putrajaya anta resume2 termasuk syarikat swasta...kwn kakngah de nk tolong..yg gomen punyer bnyk pks jek la..pape pon belasah jek..esok sambung lagik, anta area k.pilah, bahau plak...


Share/Bookmark

Sunday, December 19, 2010

Raja Lawak Musim 5 Kembali~

2 pengacara Raja Lawak nie mmg pelawak yg paling aku minat, walopun Johan bnyk kontroversi, tp gandingan dowang mmg mantap & menjadi..i likeeeee..kalo tkr pengacara mmg xbesh,aku shuke tgk dowang berkawan dlm al-kisah (diari) Raja Lawak musim pertama dulu..sweet n poyo
Yusri edo @ yus adalah Juara musim pertame..merangkap abg kpd dak2 Jozan,lawak paling glamer pasal dier sal 'hai kwn2...' ala2 bdk kecik tu..heheNabil..Juara Raja Lawak musim kedua,peserta Raja Lawak yg setakat nie satu2nyer penah memegang anugerah Artis Paling Popular BH..tp bnyk gak kontroversi kes2 awek la...ish ish..owg nogori den nieSepah..Juara Musim ke 3...bakat sepah mmg xdpt dinafikn lagik..berbakat gak dlm seni muzik, leh jadik penyanyi komedi berjaye jike digilap lagik..kalo dowang wat lawak sambil nyanyi..mmg xkering gusi punyer la...juger dowang ni lawak ala2 'bujang lapuk' n senario...aku harap astro xsia2 kn bakat dowang nihKechik..Juara Raja Lawak musim ke 4...dax2 dari Sabah..dowang nie lebih kpd lawak2 yg agak bersih la...bersaing hebat ngan Idlan time tu yg memegang Naib Juare n 'Megi Sy Sudah Kembang' tempat ke 3..ehehe..cumer aku xbape suker dgn juri2 musim nie, kerane masing2 mcm nk tunjuk kelawakan masing2 lebih dari peserta....i like juri2 musim ke 2&3 mcm zaibo,harun salim bachik n fauziah nawi


Salah satu peberet rncgn aku kat t.v ialah Raja Lawak...yup, dari musim 1 lagik aku da ikuti..time2 area Zizan n Johan lagik...mmg kenangan manis tol time tu..mcm2 hal berlaku dgn yati...yati my friend minat johan, aku zizan..alih2 yus yg menang..ahaha

Tapi aku nk citer la, walopun ader yg memandang rendah rncgn lawak2 mcm ni, kunun2nyer low class la..ape la itu la..sdgkn ianya hanye la sebuah program mencungkil bakat & santai, pas penat2 lik keje leh layan mende2 lawak mcm nie...kasik ilang tensen...xde salahnyer..

Saksikan Raja Lawak musim ke 5 yg akan bermuler 7 Januari 2011 ini bersame pengacara Jozan di astro prima...


Share/Bookmark

Tahniah ke Final Malaysia~

ocehhhhhhh..ehehe

Malam tadi separuh akhir kedua Piala Suzuki AFF 2010 berlangsung la kat Hanoi, Vietnam..tiada sebarang goal tp melayakkan Malaysia ke final sbb aritu da dpt 2-0 khen...hehe...sungguh2 dak vietnam tu berusahe tau mlm td..peluang tuk Malaysia plak nk dpt goal bnyk sipi2 jek tersia-sia,andainyer Malaysia bakal bertemu Indonesia final sok..jgn kene tibai lagik da la yerr...


Share/Bookmark

Friday, December 17, 2010

KDC Hanya Omong 0~

Apakah maksud berita ini?adakah hanya omong2 kosong jek?

Today meeting guru kat smkbk..tp kitowang gstt ni xperlu pegi la sbb masih lum dipanggil tuk aper2 tugasan.. & senyatanya...gstt bkn saje menjadi telur di hujung tanduk...tp da pecah separuh pun...cumer xabis pecah jek (erkk..faham ke kater bidalan aku ni..ehehe) sekarang hny ader 3 kekosongan guru je di smkbk...jikalau tiada guru posting yg masuk lagi pader Januari nie, 3 tempat kosong tu da ader namer yg stanby & ternyata aku & beberape owg kawan lagik xdisenaraikn...so bye2 smkbk..mmg da xde harapan.. & jika ader harapan pun kemungkinan di sekolah2 lain yg masih kekosongan..aku akn usaha kn tuk bertanya status gstt sebenar dlm cuti nie.. & stanby beberape keje lain..

Ha mengenai KDC tu...jgn harap la kengkawan...aku & kak fizah akaun da tny kat JPNS..ternyata belum ade pape arahan dari KPM lagik tuk membuke KDC hatta pader guru yg da ngajar hampir 5 tahun mcm kak fizah akaun..aku nie da jadik GSTT 3 tahun da pun lum ader harapan..hmm..nape la peluang KDC,KPLI atau DPLI tu tak di buker peluang tuk orang yang mcm kami????yg da ader pengalaman mengajar bertahun2??




Share/Bookmark

Thursday, December 16, 2010

Golden Boot~Golden Ball~Sarung Tangan Golden

dari kiri dax muller (golden boot) dax jerman,forlan (golden ball) dax uruguay n iker casillas (sarung tgn golden..ehehe) dax spain

Baru2 nie, dak 3 owg nie da dpt da golden2 yg dowang dpt time World Cup 2010 baru2 nie...tahniah la tuk sumer...& yg paling aku nk ucap tahniah of coz la kat pemain muder Germany..si thomas muller...yg menang golden boot n pemain remaja terbaik world cup aritu...(aku siap dpt coklat cadbury la muller menang aritu)


Share/Bookmark

Wednesday, December 15, 2010

Piala Suzuki AFF 2010~Malaysia vs Vietnam


Semifinal Piala Suzuki 2010,tahniah la da menang 2-0 tadik tuk malaysia menewaskn vietnam,goal memuler oleh safee hasil hantaran dari safiq,keeper vietnam tak dapek nk nolong,goal keduer pon si safee ni gak kasik masuk pas safiq sepak keeper vietnam tolak kuar, tewus dak safee masukkn... sabtu ni plak..lawan kat hanoi...gud luck kayyy..eheheh...kat umah aku nie, aku sensorang jek yg tgk...yg lain langsung xde semangat kesukanan, abah aku plak, game da tamat baru dtg..yela, abah busy kat luar..hehe
MySpace
(lamer tol aku xstory sal bola, hakikatnyer...jiwe kureng tenang sket sejak ujung2 thn nie ditambah ke'busy'an keje skola yg bnyk xsiap, windu aku nk tgk game2...pas settle, aku n the geng akn teruskn lik..hehe)
 


Share/Bookmark

Tuesday, December 14, 2010

~Bawa Kau Pergi (Akim)


Kini ku kenal hatiku
Dan kini ku tahu apa sebenarnya
Kemahuanku selalu
Di depan mata tak hilang ke mana

Percayalah naluri berkata
Jangan ku diragu lagi
Terimalah segala seadanya
Agar tiada rugi lagi

Akan ku bawa kau pergi
Ke destinasi seindah pelangi
Akan ku bawa kau pergi

Bukan sementara tapi selamanya
MySpace

Hilang segala celaru
Berganti pasti dan menjadi aku
Percayalah naluri berkata
Jangan ku diragu lagi

Terimalah segalanya seadanya
Agar tiada rugi lagi


Kini ku kenal hatiku...
MySpace


Share/Bookmark

Sunday, December 12, 2010

Jamuan 5H~Kak Limah Lik Umah vs Ngangkung


Bebaru nie..pi join jamuan 5H kat kantin...bgs dak2 eh..layan cekgu2 mcm kat hotel...sejak akhir2 nie walaupun cuti aku bnyk habiskan maser kat skola gak...dgn tolong pengetua,gpk koko,bertugas spm,jamuan..teman member bertugas...bowink uiks cuti nie...terashe xsabar nk keje...ha...pastu pi layan muvi kat JJ ngan ank2 buah n kakngah n family abg..
~aritu tgk 'Ngangkung' pastu tgk 'Hantu Kak Limah Balik Rumah' plak..pendapat aku duer2 citer ni besh gak..leh thn lawak & mesej yg disampaikan ader..kalo citer ngangkung tu membawe mesej tentang owg yg suke beli no ekor...sdgkn bnyk rezeki halal yg lain...sampai leh gaduh laki bini, pukul ank...& bnyk gak mesej tentang masyarakat sekeliling...
~citer antu kak limah plak bnyk bwk mesej sindiran, tentang pe'el owg kampung melayu yg xpeduli jande tuer sowang2 kat umah, tentang lagak wat fitnah, mengadu domba...gah2 bercerita kehebatan masing2..ank xjager mak tol2..so aku rashe puas atila beli tiket tuk keduer2 muvi melayu nie..cumer plot antu kak limah time nk abes tu agak lembap...da kurang punch line tuk kiter gelak..walo ape pon...pueh atie..so sape2 nk santai minda leh la tgk citer2 ni kay...hehe


Share/Bookmark

Tuesday, December 7, 2010

Hijrah...Hijrah

time rayer kat kampungkak aida,deqnor (dgn mak dier) & siti...kak aida & deqnor da ader sowang ank, siti plak nga mengandung ank pertame...time ni pi rombongan kaum ibu ke melaka

Aku selak2 gmbr2 time aku kecik dulu..betape pantas maser berlalu...rashe mcm baru jek main2 dgn kwn2 sebelah umah, dpn umah...skrg masing2 da ader hala tuju hidup sendiri...aku mesti kene usaha lebih tuk thn nie...dptkn kerje tetap...cari kebahagiaan....Insya-Allah..amin


Share/Bookmark

Salam Maal Hijrah ~ 1432


Salam Maal Hijrah 1432...semoga tahun ini lebih membawa makna,kejayaan,kemanisan & kebahagiaan banding tahun lepas...Semoga sentiasa diredhai oleh Allah S.W.T. Samer2 membaiki diri ke arah yg lebih baik...samer2 kiter semuer berhijrah...


Share/Bookmark

Sunday, December 5, 2010

Selamat Pengantin Baru Ashu & Abg Lan

ashu & kakngah
abg lan & isteri

Seperti tajuk entri, ashu dgn abg lan bukan la pasangan pengantinnyer..hehe..ashu dgn pasgn dier mie & abg lan dgn isteri dier lain...semalam ashu kawen, aku & kak fizah & kakngah & fiky serta kakak mira pi samer2..pastu tewus ke ulu bendul,kemudian ke seremban tgk ngangkung..leh thn lawak gak citer dier..watak shaheizy sam da matang sket..tp lawak jek suare dier...

Arini plak ke kenduri umah abg lan...ramai la cekgu2 batu kikir saner..hehe...kak fizah wat2 lawak tadik...'tenda biru' jadik 'tenda hijau' ehehehehe

Tahniah 4 all my friends yg baru kawen nie..semoge bahagia ke akhirnya

MySpace


Share/Bookmark
Related Posts with Thumbnails