AHLAN WASAHLAN SELAMAT DATANG WELCOME WILLKOMMEN

Sunday, October 31, 2010

Sama Tapi Lain

Semalam, pepagi subuh lagi da bgn, siap2 ke melaka...ader bende sal khidmat masyarakat nie nk uruskan, qazreen pon ajak pi kenduri kawen kawan dier kat bukit katil..pepagi tunggu aizim dtg, pi jemput kak fizah & qaz..sampai2 k.pilah,2 tayar  pancit...langsung la tergendala la hampir satu jam kat ctu...huhu...Alhamdulillah pancit baru bertolak...terus ke umah kenduri, pi payasum..deal dgn owg ctu, solat zuhur jamak kat ctu, pi plak bandar hilir jupe kak june (da tmbh hotel da kak june nie, ala2 main saidina plak,hehe,xsangke kenal lagik dier dgn kitowang)

Program thn ni mcm kelam kabut sket, dgn peruntukan sket..kurang bersedia..yg nk citer nyer thn lps time final piala malysia kitowang kat melaka gak...tp tgk kat melaka la..n9 mng..thn nie, kitowang pi melaka gak, tp balik awal sket...elok2 nk start bola da sampai umah..tp kalah da..takpe nk bg kelantan merashe...hehe

Geram gak tgk mlm tadik, biler da second half..ilang rentak, lagik2 aidil da kene kuar sbb injured..ayo..kunalan nmpk aktif da..tp sowang2 jek dari sayap kanan..sumer leka kat pertahanan walopun xla seterer aidil jager...sepatutnyer leh jek wat counter attack biler kelantan leka menyerang, tp tu la...lembap...bahagian tgh pon..aduyaiii..biler owg tu dah score satu oleh hairudin omar tu (ingt lagik tgk dier nie time dier muder2 dulu time main tuk ganu), sebuk plak nk menyerang, tp xpick up..pertahanan aidil da xde...tinggal keeper sani anuar jek..owh..terus aku masuk bilik..tdo lagik baik..bgn2 subuh jek tgk result..haha



Share/Bookmark

Thursday, October 28, 2010

Kisah Kita....



Esok, beberapa orang kwn aku...geng kiter...akn tamat mengajar di SMK Batu Kikir...hampir 2 tahun bersama,mmg sedih,terashe akan kehilangan kowang, kitowang yg kat cni sumer merasheknnyer..semoge persahabatn akn kekal terjalin...semoge kiter sumer akn lebih success kat luar nnt...dpt keje tetap...friendz..dgr kn kesah kita ini ^^,

Kita telah bersama
Warnai dunia
Ketawa dan duka
Seiring bersama
Waktu yang bergulir
Memisahkan kita
Tapi hati kita
Tak akan berpisah

Satu cita-cita
Mimpi dan harapan
Selalu bersama
Dalam satu rasa
Rindukan selalu membayangi kita
Menjalani waktu
Dengan kisah kita

Bebaskan harimu dengan cintaku
Ekspreksikan dirimu dengan laguku
Satukan mimpimu dengan mimpiku
Ini kisah kita

Kita telah bersama
Warnai dunia
Ketawa dan duka
Seiring bersama
Waktu yang bergulir
Memisahkan kita
Tapi hati kita
Tak akan berpisah


Share/Bookmark

Monday, October 25, 2010

Mungkinkah Terjadi


Bacer kat wall post fb my bestfriend yatt..ader lirik lagu spider nie..uiks lamer sgt da lagu nie aku rashe..mmg retro la..tp mmg tinggal kn kenangan la, ingat lagik zaman sekolah time budak2 dulu, main2 lagu nie la, tulis lirik..hehe..khas tuk owg yg ader minat sape2 dlm diam..yg aku musykil awat lak yati memendam rashe?bkn kah dier da berdouble2..bkn single..huhu..faez kater 'sejak akhir2 nie entri bnyk sal jiwang2'..mungkin musim kot..yela ujung2 taun ni kn musim hujan..dingin,perasaan sumer owg dingin la... kesimpulan yg aku dpt...berhenti la berharap pada owg yg xkn menyayangimu seikhlas hatinya....& yg xbersungguh menyukaimu....bertepuk sebelah tgn mmg payah ^^, baru la hati kembali happy


Mungkinkah akan terjadi
Dirimu aku miliki
Berilah tanda kepastianmu
Namun jika tak tercapai
Harapanku
Selamanya dirimu tetapku sanjungi

MySpace
(exam semester kedua menengah rendah start arini, good luck to all my student)


Share/Bookmark

Sunday, October 24, 2010

Tahniah Negeri Sembilan!



Tahniah, my nogori...skuad si ruso dpt ke final Piala Malaysia lagik tuk 2 taun berturut2...jupe musuh tradisi kelantan ke final kat bkt Jalil sabtu depan...walopun memuler da ketinggalan, tp hasil usaha pompom aku & fiky kat umah akhirnyer dpt satu goal ala2 goal lampard yg xdikirer time wc aritu maser lwn jerman, goal oleh shukor adan..then biler si kunalan jatuh kat kotak penalti, dapeh adiah penalti...shahurain sonang2 jo kasik satu lagik..besh ^_^ good luck la tuk final..arap sejarah berulang kembali mcm musim lps,tp kelantan..xmo ganaz2 kay

Esok de game arsenal lwn man city (besh game nie, kalo silva main lagik besh..man city da naik ranking ke 2 kay kat epl...xmcm liverpool tangge ke 19..kesian betol fiky & baheej..hehe) & shashira wiso rooney nk blah dari man united, tp beriter telah mengesahkn rooney sambung kontrak 5 taun lagik tuk man united

~nga tunggu seseorang reply msj aku,da la nk tunggu dier msj payah,huhu


Share/Bookmark

Saturday, October 23, 2010

Jangan memberi harapan,jika TAK INGIN memiliki ✿


Ececeh..melihatkan tajuk seperti di atas, of coz la

(Jiwangz Time) nyer part ♥

Baru2 ini bnyk masalah & permasalahan berada di sekeliling aku...

Kesah si A yg berkawan rapat dgn si B...sampaikan kwn2 si B tu da pikir mereka nie ader hubungan spesel la kn..lagik2 si B nga solo, nmpk plak dier teruja berkawan dgn si A, walopun si A & si B belum ader perkataan declare 'kau kekasihku' pun..

Nak jadik cerita, terbongkar kesah, si A sudah berpunya, so..apa tujuan nk berkawan rapat & tahu kawan2 si B mengenen2 kn..duk terima jekk..bg aku jgn la wat owg berharap gtu...kalo da diri tu dlm hati owg lain, wat pe xbgtau awal...kejam tu

Mujur si B belum terlanjur menyintai lagik, mungkin baru terlanjur menyukai...

Macam aku pun amek pengajaran, kalo maner2 laki yg wat ayat2 manis kat kiter, belum tentu dier menyukai kiter, mungkin sekadar bergurau...da namernyer pe'el lelaki kn, jgn la mudah terbuai2 perasaan tu...gtu gak tuk semuer kengkawan aku & student2 yg asik masuk berchenta jek..nk carik seseorang yg ikhlas terhadap kiter mmg payah..tanpe sebab yg jelas dier akn blah gtu jek..

Begitu gak kiter, jgn memberi harapan pada owg yg kiter xnk dier berada spesel dlm atie kiter..mungkin belum terbuka atie untuk dier, mane la tau kn,satu hari nnt terbukak atie

tny la hati,tny la iman,tny la pemilik cinta itu..

Allah S.W.T.. 

Dia akan memberi jawapan ♥


Share/Bookmark

Jahat ~ Stacy


LaGu uNtuK DaX JaHat

MySpace

Aku sudah serik bercinta
Kerna asyik berakhir dengan kecewa
Tapi sejak hadirnya dia
Semua sistem kawalan kini terdedah

Kepala kata jangan gelojoh (no)
Hati pula kata pergi (go baby go)
Benarkah cinta itu buta
Kerna tak nampak apa selain dia

Aku aku
Bagaikan sudah terkena mantera cinta
Dari manakah kau datang menyerang
Diriku diriku
Yang disangka kebal
Oh jahatnya kamu
Jahatnya kamu
Engkau engkau
Penyebab diriku terigau-igau
Kini ku terbayangkanmu hampir setiap waktu
Ku mahu ku mahu denganmu selalu
Oh jahatnya kamu
Jahatnya kamu

Apa agaknya sudah jadi
Pada ikrar untuk tak bercinta lagi
Walaupun belum bersedia
Tapi hatiku mendesak dan menggesa

Jahat budak jahat
Dah terkena
Terkena demam cinta
Jahat budak jahat
Dah terkena
Terkena demam cinta

Jahatnya kamu
Jahatnya kamu

Oh jahatnya kamu
Jahatnya kamu


Share/Bookmark

Thursday, October 21, 2010

Semifinal Piala Malaysia Part 1


Semalam berlangsung perlawanan separuh akhir pertama antara my negeri iaitu negeri sembilan vs johor fc, memule da rancang nk pi ramai,pastu xjadik,pastu jadik la 4 owg ni jek..tu pon naik kete aizym,kalo aku yg nk drive sendirik,malas derrr...yela tgk kat umah pon puas atie,kakngah plak awal2 da sound 'ko pi tgk musti kalah nyerr' cis..skalik masin la mulut kakngah, kalah 1-0..walopun secare keseluruhan,penguasaan lebih pd n9, tp tula johor fc main secara bertahan jek & mengambil kesempatan terhadap kesilapan keeper peberet aku sani anuar..yg pi kuar jauh tuk selamatkn bola plak..hmm xper, kat johor nnt,mane tau leh menang..tibai 2-0 kerr..leh pi final


Share/Bookmark

Sambutan Besday 4 Gurlz






Hari selasa baru2 nie,kitowang gabungkan sambut besday 4 owg member gstt iaitu aida,aiza,ayong n lizayu ... wat kat kiara...mkn kepci & kek ... happy birthday 4 dowang , moge pnjg umo,murah rezeki,dpt keje tetap,dpt jodoh cpt..hehe
MySpace


Share/Bookmark

Monday, October 18, 2010

Chenta ♥



(Jiwangz Time ♥) Petikan dari blog-blog tempatan

MySpace

Aku bacer link dari ayong kat fb, dier amek link nie dari Iluvislam.com, mmg bnyk artikel menarik kat cni, satu ayat yg besh spt kat komen ayong adalah 'Cinta tidak datang dipaksa-paksa. Cinta tidak juga datang kala kita mahukannya. Jika kita mahukan ia menjadi air, ia datang seperti api'

kerana mood jiwang nga menyala sket,ahaha,sebab kat fb tgk de sowang student tu ngadu msalah cinter dier,parah plak tgknyer..padahal budak2 lagik..so

♥ kerana cinta seseorang leh tetiber bersemangat, seseorang gak leh jadik mandop kerananya

♥kerana cinta seseorang leh mengabaikan yg lain kerana diri diabaikan dari yg dicintai

♥kerana cinta seseorang leh menggunakan seseorang yg lain dlm hny menumpang kasih yg terabai

♥kerana cinta seseorang leh jadik giles..barangkali,tanpa iman

Wanita tidak semestinya memerlukan lelaki, tetapi wanita dan lelaki saling memerlukan, cinta itu anugerah..kekadang sering mendengar 'aku anti lelaki,tanpe laki pon leh idup la' tu sumer kater2 ego dari atie yg mungkin penah dikecewakan ^^,

Bak kater lagu ct 'Purnama Merindu'

"Aku meminta pada yang ada,aku merindu pada yang kasih,aku merayu padamu yang sudi merinduku,aku merayu padamu yang sudi memujuk"

Kalo dier bkn tercipta untuk anda...dgrkn pula petikan lagu dehearty ini

"Ya Allah,jika dia benar untukku,dekatkanlah hatinya dengan hatiku,jika dia bukan milikku,tabahkanlah hatiku dengan ketentuan-Mu"

Aper yg pentingkan sandarkan cinta kepada pencipta cinta itu sendirik,Tuhan Yang Esa,pasti kiter akn rashe dicintai ^_^



Share/Bookmark

Sunday, October 17, 2010

Hattrick-Mario Gomez & N9 ke Semi Final

schweinsteiger da sembuh,da main da..bertenggek plak belakang gomez niegomez wat hattrick 3 goal,goal ke2 kene kad kuning,yola mandai2 jek ko tanggal baju yer ala2 FT tewus larik2 walo masih dlm game
3 pemain muder germany,muller,schweinsteiger & gomez tonggak utamer bayernkelihatan kangaroo aliya,si badstuber kat belakng tu,cian dier,kene tarik suar sampai jatuh,dier tarik lik suar owg tu..2-2 kene kad kuning..hehe (walo bagaimanepon,bayern kene bangkit coz da ketinggalan hny di ranking ke 9 kat bundes)

Mlm tadik,walo pun penat siang2 ke Bukit Jalil sanggup gak tgk game2 bola, mlm td utk Piala Malaysia, N9 negeri aku lwn ngan Perlis..& menang secara aggregat nyer 4-1..aritu suku akhir pertame 1-0,mlm td 3-1..1 goal tu lps tuk sani sbb penalti (i like sani anuar nie..hehe) tewus ke Semi Final lwn ngan Johor FC,chaiyokkkk guyz..pastu layan game bundes plak, yela dax2 jerman kn..bayern lwn hannover ,si gomez plak wat hattrick..3 goal tuh, dier da muler menunjukkan kepoyoan di padang, banding selama nie duk kat bangku simpanan jek,abe klose plak injured..so tuk negara plak,arap loew akn muler memberi peluang pada gomez tuk kesebelasan utama kay ^^, aritu tuk euro Q da bg score kn..game mlm tadik bnyk gak,ingat nk tgk fabregas kat arsenal la...berbatov ke kat man u lwn west brom(seri jek) tapi xlarat...ozil kat real madrid plak tyg kul 4pagi gtu..tunggu member sms jek la bgtau result..real mng,tp xder score dari ozil


Share/Bookmark

Saturday, October 16, 2010

Happy Birthday Ozil ^_^


Semalam besday ozil yg ke 22..player Germany kesyayangan aku,shashira,faez,milyin,aliya n ramai lagik la..besday dier samer ngan aida & aiza..success slalu kay
HAPPY BIRTHDAY
MySpace


Share/Bookmark

Perhimpunan Guru 1 Malaysia

pelan kedudukan dlm dewan kak fizah,qazreen,aku & ayong sebaik sampai kat Bukit Jalilha nie time nk balik,iqbar pi borong makanan yg xabes..bnyk sgt,berloriaizym plak borong air mineralqazreen & kak fizahpas abes perhimpunan,bergmbr kat luar tu, 2 amoi cina cute tu ngaja skola sin chi kat bt kikirkitowang satu bas ngan amoi comey niesebaik kuar dewantime nyanyi lagu malaysia berjaya xsilaptukar2 tukang amek gmbriqbar berlatar belakangkn suasana 14k gurudlm beriter ckp lebih kurang 14k guru dlm nie dr satu malaysiauncle noorizam,kitowang leh jupe kat cni, siap tunjuk kunci motor,drive motor dr pilah katernyerayong n iqbar, time ni kat gerai tu,uncle banje air kelapebergmbr time PM nga berucapkak fizah leka wat lawak ngan qazreen,ayong plak gayutbekpes dlm bas,berenti beli kat RnRnasik goreng kongsi jek..jimatqazreen mkn mi,ayong sandwich..iqbar n aizym jek mkn nasik lauk ayam time niekebetulan terjumpe bekas GPK KOKO kitowang,uncle noorizam kat ctu..kecoh la jap

Arini, ader perhimpunan guru-guru 1 Malaysia kat Bukit Jalil, so tiap skola ader la beberape wakil yg dihantar, mcm kat smkbk nie plak,asalnyer sumer 8 owg guru tetap yg kene pi, tp dowang sumer de hal plak..so yg tersandar mestila disandarkan, aku,kak fizah,ayong,qazreen,aizim n iqbar la ganti dowang kene pi, pepagi lagik kul 5.30pg da kene bgn siap2..yela, kene berkumpul kul 6.30..iqbar plak wat hal,mencemaskn owg yg xbeper menjadik la,kunun2 bas nk bertolak sgt da...suh kelam kabut bersiap la..aku musyhkil awal da, iqbar maner leh cayer kn...ayong n qazreen pon ckp mcm tu, xkn la bas da bertolak, sampai2 SBPI mmg pon..iqbar menipu..grrrr...ha,kitowang tumpang bas SBPI termasuk beberape buah skola berhampiran lagik, perjalanan ok, cumer bosan xder radio


Share/Bookmark
Related Posts with Thumbnails