AHLAN WASAHLAN SELAMAT DATANG WELCOME WILLKOMMEN

Friday, September 3, 2010

Loew bidas rungutan Mourinho


Sedutan dari berita arena

(mmg nk kene nie mourinho nie, cian ank hekan shashira tau)MySpace

JERMAN, (AFP) - Jurulatih Jerman, Joachim Loew tampil mempertahankan bintang baru Real Madrid, Sami Khedira dan Mesut Ozil selepas jurulatih kelab itu, Jose Mourinho merungut mengenai dua pemain itu tidak mampu bertutur bahasa Sepanyol.

Dua tonggak itu dikatakan gagal bekerjasama dengan rakan sepasukannya akibat kegagalan bahasa.

"Mereka sulit menjalani kehidupan di sini.

"Penglibatan mereka dalam skuad adalah sama sekali tiada langsung.

"Mereka tidak bertutur dalam bahasa Sepanyol, begitu juga Inggeris.

"Jadi sukar untuk berkomunikasi dengan mereka," kata Mourinho dalam kenyataannya.

Namun Loew tidak faham mengapa Mourinho mengkritik dua pemain terbabit yang baru hadir selama beberapa bulan.

"Anda tidak boleh jangka pemain mampu bertutur dalam bahasa baru selepas beberapa minggu di negara asing.

"Saya telah berbicara dengan mereka.

"Mereka memaklumkan mereka diterima baik di Real," jelas Loew.

Khedira telah menemui apartment dengan Ozil dan menjelaskan ingin menguasai bahasa baru secepat mungkin.

(dax2 tu baru duk ctu, mmg la lum fasih ckp spanyol..mourinho nie ponnn,tgk loew caring jek)MySpace    good luck 4 game qualifying euro 2012 pagi nie, prediction 4-0,hehe


Share/Bookmark

4 comments:

fAez sHamyEleA said...

eh..yer ker kak,,jahatnyer c mourinho ni,,kalo dorg(ozil n khedira) ckp melayu lg x pham,,hehe,,kesian ank hekan kak syahira,,hihihi..^_^

Qistina Filzah said...

yup,ja'at kn...aritu time tgk game real madrid pon, nmpk da mourinho ni marah2 jek kejenyer, xcool lnsg

fAez sHamyEleA said...

hah,,die nk ikut jejak capello n maradona kt wc ari tu lah tu,,,mgkn die tu plh kaseh yer kak..x mcm loew yg sntese cool itew,,hehe,,

Qistina Filzah said...

yup suker tgk loew pimpin dowang...dulu klinsman pun penyayang ^^, tu yg dax2 jerman mcm manje2 jek

Related Posts with Thumbnails