AHLAN WASAHLAN SELAMAT DATANG WELCOME WILLKOMMEN

Wednesday, September 8, 2010

Germany vs Azerbaijan Euro 2012 Qualifying Part 1


Pagi tadik, dlm 2.30am waktu malaysia tu bnyk game2 euro 2012 qualifying berlnsg...mcm biase yg dpt tygn live england,belanda...huhu..kene tunggu delay game jerman kul 4.30am,qualifying pertame tuk dgn azerbaijan kat tmpt sendirik, tp aku da check result awal kat soccer.net lerr...mak yeye ckp 'kang time ko tgk bola, leh la wat kek kukus' skali aku sowang jek yg bgn, sblm tu...abah bangun solat tahajjud, tanye abah mane mak..yeye nk wat kek kukus...hehe MySpace so msj2 aliya, bgtau ler dax2 loew da leading...bgn sahur, tewus layan game ni ngan fiky & kakngah skalik, podolski nmpk da kembali cergas banding lwn belgium aritu (mohd aliff podolski ekz faez..kuikui)MySpace

Berita dari arena :

COLOGNE, (AFP) - Miroslav Klose kini mengumpul 55 gol selepas dua golnya membantu Jerman membelasah Azerbaijan 6-1 untuk menghantar pasukan itu ke kemuncak kelayakan Euro 2012.

Gol yang dijaringkannya pada masa kecederaan menyamai rekod Joachim Streich, namun masih kurang 12 gol lagi daripada rekod gol paling banyak yang dilakukan Gerd Muller.

Sejurus selepas perlawanan Klose sempat melontarkan nasihat agar pemain muda seperti Mesut Ozil dan Thomas Muller meningkatkan persembahan mereka (dgr tu ozil ngan muller..hehe) 

Penyerang kelab Colgne, Lukas Podolski turut menjawab kritikan apabila menyumbat gol di depan penyokong sendiri serta menjadi nadi gerakan kepada gol Klose pada penghujung babak pertama.

Namun demikian, jurulatih Azerbaijan, Bertie Vogts mendakwa keputusan itu sebagai munasabah.

"Keputusan ini ok, tetapi kami telah melepaskan gol-gol mudah.

"Namun Jerman bermain di tahap yang berlainan berbanding kami," kata bekas jurulatih Jerman itu.

Di awal permainan, perlawanan itu menjadi tegang selepas Per Mertesacker dikeluarkan dengan muka berdarah untuk memberi laluan kepada Heiko Werstermann selepas disiku.(cian dier tau...abes darah baju dier) 

Jerman perlu menunggu sehingga minit ke-28 untuk Westermann memecah kebuntuan.

Azerbaijan sempat menguji gawang Jerman yang diterajui Manuel Neuer menerusi cubaan jarak jauh Vugar Nadyrov.

Tetapi Jerman mengambil kesempatan ke atas pemain Azerbaijan yang mula kelihatan untuk menambah dua lagi gol sebelum babak pertama berakhir.

Pada minit ke-57, kesilapan 'aneh' Neuer memberi gol saguhati buat pelawat apabila dia gagal membaca lencongan sepakan penjuru Vagif Dzavadov sebelum mengenai dadanya sebelum melantun masuk.

Pemain pertahanan, Holger Badstuber juga buat pertama kali muncul sebagai penjaring sebelum Klose menamatkan malam indah buat Jerman untuk gol kedua peribadinya.

(walo pun azerbaijan ni geng lemah, tp kirer well done gak la kat dax2 loew ni dpt belasah sampai 6-1, yela tu spain tu kalah jek game friendly ngan argentina..hehe)MySpace


Share/Bookmark

6 comments:

fAez sHamyEleA said...

hehe..yup,,meine Mohd Aliff Podolski..hehe,,cewahh..kiranyer,, pkcik klose dh jd lagend la nih kn kak fil..ozil dgn muller psti ikut jejak dier tu,,hehe..yakin jek aq,,nper merte injured kak,,racism lagik ker??

Qistina Filzah said...

klose mmg legend tuk bola jerman da...siap bg nasihat tuk ozil n muller tu..mertesacker kene siku ngan dax aizer, cian la tgk mlm td...sbb nmpk darah mengalir

fAez sHamyEleA said...

kalo klose jdik coach jerman..msti gempak ken kak..hehe,,dier kn dh setanding dgn gerd muller tu,,

Qistina Filzah said...

mane tau nnt dier jadik coach plak kn...loew dulu pemain jerman gak, klinsman sumer tu samer gak...

fAez sHamyEleA said...

tu la psl,,zidane dh jdik penolong pengurus france dh kn,,ps ni klose plk la..hehe,,

Qistina Filzah said...

owen pon da berminat kn tuk uruskn england

Related Posts with Thumbnails