AHLAN WASAHLAN SELAMAT DATANG WELCOME WILLKOMMEN

Friday, July 30, 2010

Dak sivik aku bersivik kerrr


Jadual baru aku nie, bnyk da perubahan, kali ni aku ajar kelas sivik tuk 4c,4e & 4g plak...pastu 6kelas form1,1kelas form2 tuk ictl...kelas sivik aku ni mencabar minda sket, yela mcm bdk2 4e&4g tu sedia maklum la kenakalan dowang yg aku da ajar sejak form3..dak2 4c ni bnyk muker2 baru la...walobagaimane pon leh thn nakal gak...nga pening nk pilih saper yg layak tuk join program khidmat masyarakat....nk kater memasing bersivik...mmg sket2 jek la nilainyer tu..hahaxxxx


Share/Bookmark

Thursday, July 29, 2010

Pot Luck..Meeting Sivik Kali ke-3


yummy
Semalam bilik guru kat sini wat pot luck..tak puase la aku smlm, tp mmg bez la...asik mkn jek, petang tu plak ader meeting sivik kali ke 3...sal khidmat masyarakat pi terengganu tu, cekgu Razali mintak kitowang siapkn kertas kerje dulu & dier menggalakkn lebih program dalam bkn luaran..hmmm...tp seperti thn lps program ke Melaka tu berjaye gak per...bnyk kertas kerje nk kene wat nie...pening gak memikirnyerrr....(aper2 pun blueberry cake yg aku & iqbar kongsi beli smlm mndpt sambutan menggalakkn..ehehe)time puase nie citer sal makanan mmg bez....erppp..


Share/Bookmark

Kesah Hitler

Ececeh..aku bknnyer terer sgt bab sejarah nie...sejarah Malaysia pun kantoi..haha...subjek sejarah dr PMR sampai la ke SPM...cukup2 mkn jek...tp aku saje berminat search pasal hitler nie..yela ayah aku suker citer yg si hitler ni anti yahudi...so hasil kajian aku, aku tertarik dgn sebuah artikel kat satu blog ni..kebenarannya..Waallahu 'alam...just renung2kn...(sng aku nk menjawab 'nape cekgu ni suker jerman, bkn ke hitler tu ja'at',bola sepak xder kaitan kay) :lol: ehehehe aku bukanla mengagungkan hitler ni,just tepek artikel ni tuk samer2 fikirkan

Petikan dari dari blog Mr.bencana on 17 Julai 2010

http://hyatto.wordpress.com/2010/07/17/rahsia-kebenaran-adolf-hitler-2/#comment-235

Apa yang bakal anda baca ini ialah sebuah email yang saya terima dari seorang kawan dari Arab Saudi…saya terjemahkan ke dalam Bahasa Melayu dan saya kongsi bersama anda semua…

Penghormatanku kepada lelaki agung, Adolf Hitler, semoga ada sepertinya di zaman ini…Aku berbual dengan seorang ahli keluarga yang sedang menamatkan tesis PhD beliau dan aku amat terperanjat apabila beliau nyatakan tesis beliau berkaitan Adolf Hitler, pemimpin Nazi. Maka aku katakan “Takkan dah habis semua tokoh Islam di dunia ini sampai kamu memilih si bodoh ini dijadikan tajuk?” Beliau ketawa lalu bertanya apa yang aku ketahui tentang Hitler. Aku lalu menjawab bahawa Hitler seorang pembunuh yang membunuh secara berleluasa dan meletakkan German mengatasi segala-galanya…lalu dia bertanya dari mana sumber aku. Aku menjawab sumberku dari TV pastinya.

Lalu dia berkata : ” Baiklah, pihak British telah melakukan lebih dahsyat dari itu…pihak Jepun semasa zaman Emperor mereka juga sama…tapi kenapa dunia hanya menghukum Hitler dan meletakkan kesalahan malahan memburukkan nama Nazi seolah-olah Nazi masih wujud hari ini sedangkan mereka melupakan kesalahan pihak British kepada Scotland, pihak Jepun kepada dunia dan pihak Afrika Selatan kepada kaum kulit hitam mereka?”

Aku lantas meminta jawapan dari beliau. Beliau menyambung :

“Ada dua sebab

1. Prinsip Hitler berkaitan Yahudi, Zionisme dan penubuhan negara Israel. Hitler telah melancarkan Holocaust untuk menghapuskan Yahudi kerana beranggapan Yahudi akan menjahanamkan dunia pada suatu hari nanti.

2. Prinsip Hitler berkaitan Islam. Hitler telah belajar sejarah kerajaan terdahulu dan umat yang lampau, dan beliau telah menyatakan bahawa ada tiga tamadun yang terkuat, iaitu Parsi, Rome dan Arab.

Ketiga-tiga tamadun ini telah menguasai dunia satu ketika dulu dan Parsi serta Rome telah mengembangkan tamadun mereka hingga hari ini, manakala Arab pula lebih kepada persengketaan sesama mereka sahaja. Beliau melihat ini sebagai satu masalah kerana Arab akan merosakkan Tamadun Islam yang beliau telah lihat begitu hebat satu ketika dulu. Atas rasa kagum beliau pada Tamadun Islam, beliau telah mencetak risalah berkaitan Islam dan diedarkan kepada tentera Nazi semasa perang, walaupun kepada tentera yang bukan Islam.

Beliau juga telah meberi peluang kepada tentera German yang beragama Islam untuk menunaikan solat ketika masuk waktu di mana jua…bahkan tentera German pernah bersolat di dataran Berlin dan Hitler ketika itu mennggu sehingga mereka tamat solat jemaah untuk menyampaikan ucapan beliau…

Hitler juga sering bertemu dengan para Ulamak dan meminta pendapat mereka serta belajar dari mereka tentang agama dan kisah para sahabat dalam mentadbir…

Beliau juga meminta para Sheikh untuk mendampingi tentera beliau bagi mendoakan mereka yang bukan Islam dan memberi semangat kepada yang beragama Islam untuk membunuh Yahudi…

Semua maklumat ini ialah hasil kajian sejarah yang dilakukan oleh saudara aku untuk tesis PhD beliau dan beliau meminta aku tidak menokok tambah apa-apa supaya tidak menyusahkan beliau untuk membentangkannya nanti. Beliau tidak mahu aku campurkan bahan dari internet kerana aku bukan pakar bidang sejarah.

Tetapi gambar-gambar yang ada di sini sudah lama tersebar dan semua orang boleh melihatnya di internet. Aku juga sedaya upaya mencari maklumat tambahan di internet dan berjumpa beberapa perkara :

1: Pengaruh Al-Quran di dalam ucapan Hitler. Ketika tentera Nazi tiba di Moscow, Hitler berhajat menyampaikan ucapan. Dia memerintahkan penasihat-penasihatnya untuk mencari kata-kata pembukaan yang hebat tak kira dari kitab agama, kata-kata ahli falsafah ataupun dari bait syair. Seorang sasterawan Iraq yang bermastautin di German mencadangkan sepotong ayat Al-Quran :

bermaksud : Telah hampir Hari Kiamat dan bulan akan terbelah…

Hitler berasa kagum dengan ayat ini dan menggunakannya sebagai kalam pembukaan dan isi kandungan ucapan beliau. Memang para ahli tafsir menghuraikan bahawa ayat tersebut bermaksud kehebatan, kekuatan dan memberi maksud yang mendalam. Perkara ini dinyatakan oleh Hitler di dalam buku beliau Mein Kampf yang ditulis di dalam penjara bahawa banyak aspek tindakan beliau berdasarkan ayat Al-Quran, khususnya yang berkaitan tindakan beliau ke atas Yahudi…

2. Hitler bersumpah dengan nama Allah yang Maha Besar Hitler telah memasukkan sumpah dengan nama Allah yang Maha Besar di dalam ikrar ketua tenteranya yang akan tamat belajar di akademi tentera German. ” Aku bersumpah dengan nama Allah (Tuhan) yang Maha Besar dan ini ialah sumpah suci ku,bahawa aku akan mentaati semua perintah ketua tentera German dan pemimpinnya Adolf Hitler, pemimpin bersenjata tertinggi, bahawa aku akan sentiasa bersedia untuk berkorban dengan nyawaku pada bila-bila waktu demi pemimpin ku”

3. Hitler telah enggan meminum beer (arak) pada ketika beliau gementar semasa keadaan German yang agak goyah dan bermasalah. Ketika itu para doktor mencadangkan beliau minum beer sebagai ubat dan beliau enggan, sambil mangatakan ” Bagaimana anda ingin suruh seseorang itu minum arak untuk tujuan perubatan sedangkan beliau tidak pernah seumur hidupnya menyentuh arak?” Ya, Hitler tidak pernah menjamah arak sepanjang hayat beliau…minuman kebiasaan beliau ialah teh menggunakan uncang khas…

Bukanlah tujuan penulisan ini untuk membela apa yang dilakukan oleh Hitler, tetapi ianya bertujuan untuk menyingkap apa yang disembunyikan oleh pihak Barat. Semoga kita semua beroleh manfaat.

p/s marilah kita sama2 merenungkannya..



Share/Bookmark

Monday, July 26, 2010

Puasa...Tasci kak fizah gud looking ^^,


Aku arini start ganti puase..yela ramadhan xlamer lagik menjelang..puase xabis ganti lagik...huhu, suker sgt ganti lmbt2...skrg owg leka wat jamuan sebelum puase, ha....terliur...Rabu nie meeting sivik pon ader jamuan...kak fizah pon samer gak puase...kelas arini satu jek, tp ader satu relief, arini aku menghias meja makmal komputer atas tu,letak air wick kasik wangi sket elak dgn bau2 stokin dax2,ngeh ngeh...atas meja of coz kalendar ozil dihias rapi..nk mengajar kenela persekitaran yg menerujakan sket...barula produktif...nga letih2 menguruskn fiky yg masuk ke oztel arini, layan fesbuk jap...add plak si serdar tasci...(defender kat germany team,main tuk stuttgart)encem gak pilihan atie kak fizah nie...layan jek...huhuaxxx


Share/Bookmark

Tuesday, July 20, 2010

Meeting Khidmat Masyarakat 2010


amyr dgn faiz kempen kat fesbuk..ehehe

Tuk thn nie bermuler la kitowang cekgu2 sivik berpikir semuler perancangan untuk program khidmat masyarakat 2010 nie...perancagn awal nk pi ganu, nk wat khidmat msyrkt kat kampung2 nelayan...wat prog ank angkt...kali nie melibatkn dax2 form 4 plak...thn lps kitowang da wat tuk pi melaka tu yg berjayer dgn jayernyer...ehehe...so bermuler la kempen2 dari student2 ni suh pilih dowang..antaranyer si amyr & faiz...haha,meeting xjadik esok, ditangguhkn tuk rabu dpn plak...


Share/Bookmark

Monday, July 19, 2010

Show Me The Meaning of Being Lonely-BSB

Back Street Boys

Lagu zaman skola dulu..time budak2 lagik...best lagu nie...lamer xtukar playlist, tukar lagu lelamer la plak...back street boys adalah band boy yg cukup terkenal pd 90an-2002 xsilap

aku rajin beli kaset2 mcm nie mase zaman budak2 dulu..hehe

"Show Me The Meaning Of Being Lonely"

Show me the meaning of being lonely
So many words for the broken heart
It's hard to see in a crimson love
So hard to breathe
Walk with me, and maybe
Nights of light so soon become
Wild and free I could feel the sun
Your every wish will be done
They tell me

[Chorus:]
Show me the meaning of being lonely
Is this the feeling I need to walk with
Tell me why I can't be there where you are
There's something missing in my heart

Life goes on as it never ends
Eyes of stone observe the trends
They never say forever gaze upon me
Guilty roads to an endless love (endless love)
There's no control
Are you with me now?
Your every wish will be done
They tell me

[Chorus]

There's nowhere to run
I have no place to go
Surrender my heart, body, and soul
How can it be
You're asking me
To feel the things you never show

You are missing in my heart
Tell me why can't I be there where you are?

[Chorus]


Share/Bookmark

Sunday, July 18, 2010

Fiky Duk Oztel

fiky & amer chot
Esok, fiky akn bermuler la duk kat oztel wat pertame kalik biler pengetua da benarkn fiky bersekolah di SMK Batu Kikir (Model Khas) tuk jadik dak model khas la...jgn wiso fiky, oztel tuk dak skola rendah akn berasingan dari dak skola menengah..kalo tak kang kene buli plak....haha...fiky yg manjo musti xtahan punyer duk oztel nie, fiky nga gabra gak tu nk duk oztel...lek ler...time rehat jupe jek ateh & ummi..mintak wit belanje...petang2 main bola dgn kengkwn(ko kan berangan nk men world cup tuk 2026 nnt time malaysia jadik tuan rumah,ehehe,mane tau kn)..bez jok


Share/Bookmark

Friday, July 16, 2010

Hadiah Kemenangan ^_^

my schweinsteiger with buku ringkasan mengajar
my cute ozil dlm myvikuNi la blackforest kemenangan 'golden boot' aku di atas meja guru, tgk jadual pon tau da meja saper..ehehe

Pepagi tadik dtg skola..tgk ader cadbury blackforest atas meja...eceh..sempena muller dpt 'golden boot' aku dpt coklat tu..paksu sowang ank murid yg bg...si nina yg kene bg cadbury gak sempena kemenangan germany ke atas england pon lom sampai lagik nie...eceh..kenduri coklat la nmpk yerr..ehehe (* my cute lahm baru jek kawen dgn gf dier namer claudia yg dier knl sejak umo 16 taun dulu pada 2 hari lps..uhuhu..kalo kawen dgn aku leh kasik masuk Islam..ececeh...pape pon aku tetap minat kat lahm yg cute nie ^_^ & aku arap ozil xkawen lerr dgn tunang dier yg namer anna maria tu, dowang kater pempuan tu bad gurl..ahahakk..mane la aku tau)


Share/Bookmark

Monday, July 12, 2010

Spain Juara World Cup 2010

(tahniah pader adik muller yg menang anugerah 'best young player' & 'golden boot' tuk wc nie, juger pader schweinteiger & ozil yg tersenarai 10 pemain terbaik..kowang leh lebih menyerlah pasni-nk gak citer sal germany aku tu..ehehe)
so, arini aku kat skola mmg nantuk giler, 2 hari xcukup tdo, sabtu aritu pon xtdo siang ganti jager mlm2...mmg blur abes, mujur arini xder kelas, sambung photoshoot GIGIH jek


Share/Bookmark

Sunday, July 11, 2010

Germany ^_^ third place


(gambar2 diatas ihsan dari shashira_ballack @ shahirianz..thanx)

info-info menarik sepanjang world cup 2010  :
1.da mulerkn kempen tuk germany seawal mungkin kat blog nie
2.dpt kengkwan baru kat shahirianz yg se'germany' samer iaitu shashira & shakula..juge ader yg lain2
3.euro 2008 aku xsanggup berjage sbb da jadik cekgu, tp taun ni sanggup gak berjage tuk bg sokongan dr umah
4.taun ni aku xbeli lnsg majalah bola yg berkaitan wc mcm thn2 dulu slalu aku wat, kumpul mklmt dr internet & paper jek
5.game plg bez time lwn argentina kat bayu beach resort ditemani fieyza_tasci & fiky_messi..ehehe
6.jupe dak kecik iras2 lahm kat p.d
7.dpt kumpul 4 blue bear iaitu blue bear germany,spain,argentina & brazil
8.dpt kumpul 5 cwn world cup mekdi
9.aku & shashira pantang nmpk sesaper yg cederakn hero kitowang kat germany..rashe nk lempang2 jek owg tu..ahahakk
10.mak masak sotong sejak bertahun2 xmasak sotong sbb kami sekeluarga elergik..tp sbb nk wat lawak pasal sotong paul..masak gak
11.kucing kitowang dpt namer baru 'ebi kornelis podolski' ahakk
12.satu skola tau aku peminat germany, bangga biler mng, tabahkn ati biler kalah


Share/Bookmark

Tempat ke 3 tuk 3 goal..tahniah ^_^

jansen goal ke 2
khedira goal ke 3 minit ke 82muller time kecik sket..hehe...mcm biase goal pembukaan mesti adik muller ni yg score

Pagi ni aku bgn awal tuk tgk game wc tuk merebut tmpt ke 3 bg germany & uruguay

Start2 jek sedikit risau kerana tgk bkn kesebelasan utama yg main..klose kompem la sakit belakang, si podolski demam selsema...my cute lahm pon demam selsema gak...goal keeper yg bez si neuer pon xder..menjangkit kot..ayo..permainan pagi ni mmg saling menyerang...forlan tuk uruguay mmg membahayakan..apepon tahniah germany mng 3-2..teruskan perjuangan...team germany yg ader termasuk simpanan boleh dikaterkn terbaikkk...tahniah joachim loew ^_^


Share/Bookmark

Saturday, July 10, 2010

Photoshoot Majalah Gigih 2010

cantik plak majalah gigih kelab alumni smkbk batch 80-90 nie, abg aku wat...yg xthn orenje tuuu kater penyukung kuat germany,hehe

2-3 hari nie aku busy wat photoshoot tuk majalah sekolah iaitu GIGIH 2010...kelas2 aku direliefkan...penat gakla...arap2 sidang redaksi & ajk akn dpt wat yg terbaikkkk...aku ditugaskn tuk design muke dpn ngan isik2 kat dlm tu...aku nga carik idea...ari ke 2 penggambaran mmg pening...nk layan karenah dak2 yg bahan aku sal kekalahan jerman dgn spain...tp aku da siap2 jawapan...mcm nk wat pc plak sbb penat nk trgkn sorang2 yg dtg tny..da la tensen, keje bnyk, tdo xcukup...ank2 murid plak sedap2 jek bahan aku...sabar jekla..arap kowang phm la yer...saper2 lagik kenekn cekgu pasni...siap la...grrrrrrrrrrrrrr


Share/Bookmark

Germany last game 4 world cup 2010 - good luck ^_^


Share/Bookmark

Thursday, July 8, 2010

Germany aku kalah da =( aku tetap cayunk germany

Hu...berjager pagi ni, tgk game separuh akhir germany dgn spain...akhirnyer mebawe kekecewaan...
Tp dr awal mmg rashe xsedap atie jek...mmg rashe mcm kalah jek..ropernyer betol...
corak permainan germany mmg hambar tol...wat serangan saat2 akhir da xder makner da...
tp bg penyukung spain jgn lak hang pa percayer dgn sutun tu, hny kebetulan...
pape pon aku tetap setia dgn germany....arap jgn lak lps tmpt ke 3 yekz...
samer jek la ngan world cup 2006 kat germany aritu...
tmpt ke 3 gak...kalah dgn euro 2taun lps dgn spain pun berulang semuler...
pape pon..kempen tuk pegang juara da tamat..
aku tatap cayunkkk germanyyy...
tahniah ke separuh akhir nie da cukup la....huhu


Share/Bookmark

Tuesday, July 6, 2010

Kesah Sotong Paul

Sotong paul germany

Seekor sotong octopus ke jenisnyer xsilap yg dibela sejak 2 taun dulu kat Jerman yg diberi namer Paul..kununnyer pandai meramal...time game world cup nie, si sutun akan diberi pilihan memilih bekas makanan yg ditampal bendera Jerman & negara lwn...kebetulan sumer yg sutun pilih adalah tepat termasuk yg kalah dgn serbia....sbnrnyer itu sumer kebetulan, saper2 percayer kuase sutun ni syirik la...bahayer tol...game esok plak sutun meramalkn spain yg mng...(ape kater wat sambal sutun jek sutun nie...bez gak..haha) walo aper ramalan & keputusannyer..pliz la jgn sesaper percayer kuase sutun ni..lagik2 yg Islam..syirik kay..ni yg judi bola kompem ikot si sutun ni..tp 2 taun lps sutun ni pilih Jerman time lwn spain kat euro..salah gak...haha


Share/Bookmark

Monday, July 5, 2010

Tahniah Germany ^^, semoge ke final

Mlm ahad time kat bayern munich resort tu (ala2 kelab lahm plak) ^^, kitowang tgk game yg spt final ramai owg ckp...germany mengalahkn argentina 4-0..hu...xsangker...mmg hepi tol la...pengetuo comarlang reunion pon tmbh hepi time tu..kebetulan bilik kitowang betul2 mengadap pantai...mmg bez...tgk bola sambil mkn jajan...tahniah germany..arap dpt kalahkn spain...Insya-Allah...pastu ke final & menjuarai world cup tuk kali ke 4...walopun sejarah euro 2008 membuktikn spain mng atas germany, tp skrg germany lain, da tmbh bagosss...thumbs up!!

(cumer risau biler muller xmain coz kad kuning, si khedira plak injured...cacau pon xpulih2 lagik, tp xper smgt berpasukn kowang kuatkn..chaiyokkkk)


Share/Bookmark

Reunion SMKBK batch 80-90


Sabtu & ahad lps, aku ditugaskn oleh abg aku bersamer pembantu kak fizah tuk jadik photographer sempena majlis reunion smkbk batch 80-90 yg bertemakan 'masih aku terasa' hahax...mmg kreatif la dowang...ok sambutan menggalakkn..meriah...tp ni bkn reunion aku ekz...aku bukan batch tu, aku pon bukan dak skola bt kikir, tp aku tgk kengkwn abg & kak nisah mmg happening gak, mcm remaja gtu...so paling bez time game2 kat pantai, adik nana jaiho, jupe lahm yg seiras..hehe & germany mng lwn argentina tgk kat bilik yg disebelahnye ombak memukul pantai gtu ^^, arap2 reunion ni akn lebih berjaya di mase akn dtg...Insya-Allah...


Share/Bookmark
Related Posts with Thumbnails