AHLAN WASAHLAN SELAMAT DATANG WELCOME WILLKOMMEN

Sunday, June 27, 2010

Pemain Muslim Germany

Serdar Tasci(Vfb Stuttgart)
Pemain belakang dari klub Stuttgart ini selalu berdoa di pinggir padang seperti muslim pada umumnya. Kekadang, dia selalu bersujud kalau kelabnya mendapat kemenangan. “Aku berdoa kerana ingin tetap sehat dalam bermain dan team ku boleh menghadapi tantangan dengan berjaya” kata Tasci.
Mesut Ozil(Werder Bremen)
Oezil tak pernah lupa berdoa sesuai ajaran Islam jika akan memasuki perlawanan. Pada waktu lapangnya, dia pun selalu belajar al-Qur’an dan ilmu agama Islam.


Sami Khedira(VfB Stuttgart)
Muslim di Skuad Jerman ini adalah warga keturunan Tunisia yang terus dipromosikan sebagai kapten Jerman dimana sebelum ini kaptennya Michael Ballack yang tidak diturunkan kerana cedera,Sami khedira pernah membawa jerman menjuarai piala eropah 2009 U-21,pada masa itu dia menjadi kapten. (kapten skrg philips lahm yg cute..hehe)

(kredit dari blog http://muyampato.blogspot.com)


Share/Bookmark

Hari Guru Peringkat N9

yela...nk citer sal skola xder prog, ha nie la ader prog da..

Mlm td ader sambutan hari guru peringkat n9 kat padang mps seremban...semua guru di negeri sembilan dijemput hadir..kirer2 mengumpulkan 14ribu guru bygkn??kitowang cekgu2 skola batu kikir ader yg naik bas & ader yg naik kerete...yg naik bas termasukla aku,kak fizah,iqbar,aizim,kak ayu & husband,kak yati & anknyer mira,kak ecah & bebrape owg lagik...tp bas xpenuh pon...sampai2 da kul 6.45ptg gitu, rayau parkson jap...pastu pi solat maghrib..umang ai..mmg berhimpit2...mcm yg mak citer kat mina tu...kat kaki lima tiap tingkat parkson pon ader yg solat...pas maghrib majlis bermuler...ader bnyk khemah ikot sekolah...of coz memboringkn gak...terbyg2 world cup kat umah nk start da korea vs uruguay,kitowang slambe badak jek mkn dulu tanpe disuruh...& mawi wat persembhn...mmg la owg kater aura mawi da ilang, tp ramai gak cekgu2 ke depan pentas, memanggil2 namer mawi...menyanyi samer2...salam2 mawi, bergmbr dgn mawi...haha...sampai luper status seorang guru tu....aku pon pi gak kat dpn pentas,aku & kengkwn pi jek, amek gmbr....xderla salam2 mawi der,pastu kebetulan lalu belakang pentas, khemah mawi terbukak, masuk amek gmbr dier lagik, mira bergambar (dier bkn cekgu, dier ank murid)"cekgu, kalo shahir dtg la..mcmane agaknyer??" tny mira senyum simpul ^^, (* semuer perkara dikomen owg..mcm kitowg mkn dulu sblm dijemput, maner la tau tetiber ader plak pengacara ckp "jemput mkn" ^^, makanan da dihidang dpn mater, dlm program mkn kul 8.45...so kompemla kitowang terus mkn...perut masuk angin da..naik bas dari petang, dari umah lagik kul baper...jgn la perkara mkn mcm ni pon nk jadik isu...ayooo)


Share/Bookmark

Saturday, June 26, 2010

England vs Germany 27Jun

bear yg cumil,lahm yg cumillahm main snukerkowang pasan x,shahir  kater minat england tp kai baju dgn mafla pe ekz??hehe tp ko tetap encem(urtv terbaru nie)

Mlm esok england si shahir akn lwn dgn germany aku kul 10 mlm...ayo..nk tgk diariku shahir ke nk tgk germany ekz...huhu...waktu yg samer...arap2 leh lps la lwn england nie...hehe



Share/Bookmark

Tuesday, June 22, 2010

Sekolah Dibuka Kembali

Semalam, pas cuti 2 minggu, skola buker lik tuk semester ke 2 ini..rata2 nk pi skola smlm mcm malas jek..huwaawa...yola lamer sgt cuti kn..mcm blur2 jek dtg skola...mujurla cumer bincang2 kertas exam jek kat kelas tuk minggu nie...minggu dpn akan dpt jadual baru memandangkn pn kannamah gak da abes cuti bersalin, mungkin aku akn ajar ICT lik kot...guru sandaran baru ader 3owg sampai smlm...sumer pempuan..dowang amek alih bilik spbt tuk jadik tmpt dowang..cg baha dpt ank2 pempuan la plak pas dpt ank2 laki aritu..hehe..satu lagik, nk stay up tgk world cup mmg payah la biler da bukak skola..mau nyer tak..berair mater aku nantok kat skola esoknyer..pape pon germany vs ghana khamis pagi ni kene gak tgk...hehe (portugal blasah korea smlm 7 kosong...kenduri tol...pape pon xbaik buli yg lemah tau..tgk german siap bg kemenangan kat serbia lagik..saje jek tu..huahuahua..)


Share/Bookmark

Friday, June 18, 2010

My klose kene buang,podolski xmasuk penalti arghh

Mlm ni aku kuciwa tgk perlawanan antara germany vs serbia(ja'at)...start lwn2 aku nmpk da keganasan serbia yg bukan senang2 jerman nk wat dek jek...alih2...lum tamat maser pertame klose kene kad kuning 2x...tewus kad merah dibuang pdg..cedih woo..tensen...sebaik jek klose kuar pdg, jerman ilang rentak...si hampeh serbia score satu...arghh..tewus aku tukar cenel drama...serbia bnyk drama..pengadil berat sebelah...my lahm turut dpt kad kuning (sian dier sambil betul2 kn stokin pon owg tu mcm bgs geleng2 paler nk tunjuk kad kuning)grr...xsukernyer aku...aku pi ngadu kat shahirianz jap...mujur dax2 ctu pandai wat lawak..Alhamdulillah...tenang sket, aku pi tgk lik...nmpk podolski dpt penalti, skali xscore...grrr...kuciwa...arap pasni bertemu ghana...jerman  akan dpt menebus kekecewaan ini...


Share/Bookmark

Thursday, June 17, 2010

Spain mengecewakan Fiky_Torres =(


Mlm td kul 10..beriyer fiky menunggu game spain lwn switzerland tuk grup H bg pertemuan pertame tuk WC10 nih..haha...tgk2 torres dier xder, dlm simpanan......skali switzerland score satu...fiky tdo...setengah jam nk abes game baru la torres fiky masuk...tp segala cubaannyer mmg mengecewakn..hahak...fikyyyy...sabar yer...(beriyer dak kecik nie wat jersey spain dier walo baru wat akaun FB dier)
shahir plak makin bnyk gosip melanda...adat la biler da muler nk glamer nih...kes xangkt fon wartawan kol la...kes xnk bergmbr mesre2 dgn artis pempuan la (biarla kn...prinsip dier...kn bende tu salah..grr )...tp harap ko bersabar jek la shahir..kitowang sukung slagi ko xwat salah(jgn luper dgr hotfm 19/6 sabtu ni kul 8-12pm bersamer fbi & fafau kay)


Share/Bookmark

Monday, June 14, 2010

German vs Australia 4-0 (Group D-first game-germany WC10)

my cute lahmmy hero podolskimy encem boy shahir

Mlm tadik...aku merempit(istilah berforum) dlm forum.cari tuk umah shahir...da masuk umah ke 9 da...bgs2... ^_^ dowang kat ctu peramah2 da...tingat kenangan2 time aku join umah lotter af4 ngan ebi af5 dolu2...harap2 shahir maju jayer dgn adernyer peminat mcm kitowang nih...sambil2 merempit tu tunggu game tuk first round group D german vc australia (pasukan belasahan)...yupp...bez...podolski bg satu, klose bg satu...separuh maser ke2...klose direhatkn jek masuk si cacau tewus goal kn satu lagik...sebelum tu muller masuk satu xlamer sebelum cacau...wahak...kenduri goal la...tp german xleh hepi2 sgt...australia mmg xlayak sgt berlawan dgn kowang coz mmg da terkenal dgn pasukn belasahan jek..hehe,tp dowang men ganaz tol...si kehel tewus dpt kad merah tu..mmg terkehel...next time...lipat gandakn usaha...ballack walopun hang xmain...ank2 buahmu menjalankn tgjwb dgn baik di bwh kapten lahm..hoi..hoi..hoi(trademark shahir)

ececeh..mcm dowang dgr jek ^_^


Share/Bookmark

Wednesday, June 9, 2010

World Cup 2010 ^^, Germany kay...

miroslav klose ^^,Siap senarai pemain germany aku tepek nie...smngt!!haha(siap info besday sumer ha)
World cup 2010 bakal start xlamer lagik...11 Jun ni perlawanan pertamer kump A akn bermuler...nmpk jek aku ni peminat rncgn nyanyi2 mcm af...bola pon aku layan...dari zaman skola lagik lerr...sampai matrik, aku & geng2 penah korbankn tudung wat bendera nk kasik berkibar kat blok asrama aku time kat matrik perlis dulu tau...time kat uum plak, time world cup/euro aku beriyer2...siap wat undian kat blok...time tu aku ingat lagik german vs brazil final world cup 2002, aku siap lwn dgn member baik aku si syal & fara (penyukung brazil) kalo saper2 kalah kene basuh pinggan seminggu..waha..german kalah time tu menyebabkn aku dihukum basuh pinggan...zaman2 blaja dulu mmg rajinla...siap wat buku scrap lagik...buku2 bola maner aku xbeli...gmbr Miroslav Klose tu bertepek aku tampal kat dinding dgn buku skrap...pas da keje kureng sket...euro 2008 aritu lnsg tgk final jek...yela...nk tdo lewat, esok tu kene pi skola..huhu, paper pon thn ni...smngt germany aku dtg lik...yeaha...




Share/Bookmark

Monday, June 7, 2010

Couple Kenen2 kat AF

Aku ni mmg pengikut setia la af ni sejak musim pertame lagik, so aku tgk kekadg bnyk gak drama yg ulang2..ha mcm kesah kapel kenen2 dak af nih....ader yg menjadik mcm si rosma khai ngan velvet rich (estrange)ader yg sekdr dlm tu ajer...tp aku ni penah gak pengalamn menjoin kelab yg kekadang 'nan hado' nih...cnth nyer "m&m" yg mengenenkn mawi marsha (mmg sweet ^^,)...pastu af5 si ebi heliza (ebiza) siap aku wat tribute khas tuk dowang...wat kn website tuk dowang...ha kali ni shahir plak yg dikenenkn dgn adira siap ader fc 'shahira' lagik..hehe, tp yg ni aku xjoin la

yg aku nk citer bebrape persamaan time kesah kenen2 m&m & ebiza & shahira 

1. kesah latihn menari si mawi time dpt lagu arab, amik marsha gak menolong...kene menari samer la dlm akademi = shahir plak dpt lagu arab, time latihn tarian panggil si adira plak..

2. kesah blaja2 ckp negeri 'ganu' oleh ebi di meja mkn tuk heliza = shahir ajar adira ckp perak, pastu adira ajar ckp sabah kat meja mkn gak

3. kesah latihn lakonan dlm kelas drama ebi kene ngorat heliza(cerita bisu) = si shahir kene ngorat adira dlm kelas drama que haidar plak 

4. duk jauh tp berborak perlahan time dlm kelas vokal si ebi & heliza = time kelas vokal gak si shahir & adira duk borak2 perlahan walo kerusi dipisahkn, & adakala duk dpn blkg..hehe

5. berlakon satu grup dlm akademi time citer cicakman ebi heliza = berlakon samer dlm citer lwk dgn didie alias tuk shahir adira

6. hakikat nyer psgn kenen ini keduer2 akn ke final..hehe & yg lelaki akn dpt no yg baik


m&m time af3 (senyum sensorang gakla time ni...sweet, tp mawi kikin yg punyer skrg..hehe)


ebiza (aku yg wat vid ni hasil upgrade dari vid luxeyn..mmg besh...tp website dier aku da tutup coz da xreleven)


ni plak aku jupe kat youtube kesah si shahira plak..hehe

saper rajin nk feel saksiknla yerr...

(psgn2 lain mcm shano-shawal noni, dafi mila (pastu mila kapel ebi plak), aishkim-akim ecah (ecah kapel qhaud plak hehe), sabun-nubhan stacy (stacy plak kapel akim),fadam-farah adam,felix akma ker, ekin yazer ker,haziq leez ke,riz nadia ker,iwan nad ker,maulana ain ker & lelain lagik aku xwat kupasan la..hehe)


Share/Bookmark

Tahniah adik Nana ^^,

mama adik,angah,adik nana & si dak gurlz..hehe

Tadik my cute ank buah...adik nana menang tmpt pertama dlm acara sukan kat skola dier...baru 6 taun dier ni...sbnrnyer nk tgk adik nana menari 'jaiho' mcm yg dier persmbhkn time lik kg aritu, tp xdpt dtg la arini coz bnyk kendurik kawin...huhu...member time sepermainan kecik2 aku dulu iaitu ct norhuda gak kawen tadik...tahniah, semoge berbahagia la hendaknyer..pape pon adik nana.."jaiho!!!" hehe


Share/Bookmark

Saturday, June 5, 2010

Diariku ShahiR ^^,

Saksikan sebuah program khas untuk juara akademi fantasia musim ke 8, Shahir..."Diariku Shahir" setiap Ahad mulai 6 Jun 2010 jam 10mlm (8episod) di astro ria, bg yg minat la tgk...yg mengutuk xpyh ngengader carik bhn nk mengutuk kay



Share/Bookmark

Wednesday, June 2, 2010

BBQ- dax praktikal

Dak2 praktikal pada Khamis mlm Jumaat lps...iaitu sblm cuti wesak day...sempena hari last perkhidmatan dowang kat smkbk tu, dowang wat bbq kat umah tuan umah dowang kat peringkat 3....so antara kitowang nila yg dijempot hadir...ader gak yg xdpt hadir...difahamkn razis dtg gak tp lewat sket...success slalu utk kowang walo dimaner kowang dipostingkn yekz...hehe...

(tqah...baru cg pasan ko mcm scha alyahya gitu)


Share/Bookmark

Sambutan Hari Guru-19 Mei 2010


SMKBK (MK) skola aku tu wat sambutan hari guru pada 2  minggu lps...tp disebabkn aku sbg guru (xleh jadik cameraman time sambutan) kurang la gmbr, dan jugak...inila yg aku dpt sket2 dari bebudak ni...bnyk acara yg xder gmbr...aper2 pon meriah gakla...kamera plak ramai yg pinjm...lmbt sket dpt gmbr


Share/Bookmark
Related Posts with Thumbnails