AHLAN WASAHLAN SELAMAT DATANG WELCOME WILLKOMMEN

Saturday, February 27, 2010

Pertandingan Nasyid 2010

time kuar pi bhau beli brg2 kump al-ehsan & al-qaseh
pa'an nk ikot gak
kump bwh aiza
amirul mukmin bersame robani
iltizam
al-ehsan
kiswah bwh aizim
bacaan doa
solo al-ehsan
kump dak form5
ank cg norizam...tahniah dpt no2 grup ni
juara keseluruhan
pengetua & solihin menjualang piala pusingan

24hb Februari 2010,pertandingan nasyid 2010 peringkat sekolah berlangsung dgn jayenyer...pengetua pon ucap tahniah...tribute utk azahari berjaye mengutip derma yg agak baik jugak....kump bwh aku & kak fizah,al-ehsan berjaye mndpt tmpt ke3....suker bdk2 tu...


Share/Bookmark

Sambutan Kezutan Besday Kakngah

razis kene mekap dgn krim kek
ustzh sambut besday
nga pelahap kek
kezutan
aku ditimpa sakit mater...dpt mc 3hari...tp petang2 dtg gak kai spek itam,ari rabu kene dtg gak coz silibus math xabis lg bdk nk exam...nasyid plak xcukup owg nk uruskn(ni time mater ngah merah)


22hb mlm tu...sehari sblm besday kakngah...ader latihn nasyid kat dewan....aku ingt mlm tu mls nk pi, tp tetibe imal msj suh teman dier pi beli kek utk kakngah...so, aku tewus setuju....pi bahau dgn imal...belikn kek kakngah...mlm tu time berlatih tribute, lampu dewan digelapkn...tetibe dak ni dtg2 dr pintu dpn dewan bwk kek utk kakngah....kakngah terkejut gak...razis plak mcm xder mood jek mlm tu...tp bdk2 ni wat main krim kek tu calit2 kat muker....aku & razis pun kene...ish2...esok tu dowang wat smbtn kat kelas 4G plak time ptg...tp aku dgn kak fizah xjoin...huhu,imal...kalo nk mintk tlg pandai plak yerr carik org yg sepatutnyer...papepon hepi besday kakngah


Share/Bookmark

Tuesday, February 23, 2010

Rehearsal Pertandingan Nasyid 2010

Semalam 22hb Februari berlangsung acara rehearsal penuh bersama pengetua,gpk hem,kaunselor & guru2 agama di dewan za'aba...majlis berlangsung dgn baik cumer ader beberape kekangan spt mic rosak, pengacara majlis yg lmbt mendpt teks & masih ader pelajar yg belum membawa pakaian pertandingan....bagaimanapun pengetua,gpk hem & kaunselor berpuas hati dgn perjalanan rehearsal & diharap pertandingan sebenar esok akn lebih bagus lagik....& aku ditimpa bahana sakit mater...huhu...smlm xdtg skola coz dpt mc 3hari...mater merah & bertahi bnyk...takut berjangkit dgn student, tp aku mmg bosan duk umah pun...tp da bg cuti, nk xnk petang smlm kene dtg gak rehearsal kai spek itam la....arini cuti lagik, aku ingat esok aku nk ke sekolah jek...risau gak coz silibus math form 1 lum abis lagik...minggu dpn da PK1 & pertandingan nasyid ni lagik, bnyk tanggungjawab...profile skola,pc library,pc pibg sumer lum settle aku baiki, begitu gak2 penjualan cd2 kepimpinan...huhu

after persmbhn amirul mukmin-grup robani
amirul mukmin-dak2 form3
grup cg farhana-upper 6(lupe namer grup)
bahana sakit mater,terpakse kai spek itam...aku & robani
grup al ehsan kelolaan kak fizah & aku
menunggu giliran
menunggu giliran
aiza tolong kai samping dak2 al qaseh
farhana & grup kelolaan upper 6
al ehsan bantu membantu pakai samping
lizayu & grup kelolaan dak2 form 1 ngah berlatih
al qaseh juger grup kak fizah & aku
al ehsan berlatih di kelas dahulu


Share/Bookmark

Watikah Perlantikan Pengawas 2010

nk amek gmbr izzati time watikah terhalang plak
asywad menerima watikah perlantikan
ketibaan vip
bacaan ikrar
bacaan doa

Majlis perlantikan pengawas sesi 2010 telah berlangsung pada 19 Februari 2010. Aku ditugaskn amek gmbr lagik...tp kali ni payah sket coz azwan tukang pegang dulang menghalang pemandangan kamera...huhu...papepun selamat bertugas pengawas2 yg dilantik...jlnkn tugas dgn baik,mesra....berdedikasi...yerrr


Share/Bookmark

Tuesday, February 16, 2010

Tribute 4 Azahari & Ke Jeram

Ternyata semua bicaraku Tersimpan di dalam hatiku Ternyata semua soalanku Tak pernah kau fikir di fikiran Mengapa kau masih Mencari kepastian dalam cinta Dan disini masih Menanti jawapannya Tuhan tolong nyatakanlah Padanya tentang cinta Adakah masih diriku di perlukan Tuhan tunjukkan padanya Tentang apa yang ku fikirkan Adakah cinta ini Perlu untuk dirinya Berbicara tentang cinta kita Masih tiada noktah penghujungnya Berbicara tentang perasaan Simpan saja semua itu Mengapa kau masih Mencari kepastian dalam cinta Dan disini masih Menanti jawapannya (kredit 2 Hafiz af7-noktah cinta)
epul & kutil baik melayan sahabat dowang azahari
ceria azahari menerima kunjungan kawan2
kak fizah memaksa azri utk mandi
menyelamatkn org sesat dlm utan-razis
atas jambatan
cekgu2 memantau jek
kak fizah pinjam adik jap ekz
razis mengutuk kerete aku yg asik bocor jek
tayar kerete aku bocor lagik kat simpang bndr baru

Semalam,aku,kakngah,kak fizah & razis ke felda serting hilir utk settlekn tribute 4 azahari sempena 'pertandingan nasyid' peringkat skola 2010 ni...mmg kene bwk geng2 nasyid azahari yg lamer ,kwn rapat & budak2 nasyid form4 yg baru sahaja ye,so diberi kerjasama baik oleh syazwan(kutil) & epul ditemani rakan2 seperjuangan lain spt shahir,farhan,azri,ikhmal dan awad...juga mak ayah azahari yg menjawab soalan2 diberikn oleh razis dgn baik...mmg simpati dgn family ni...kitowang doakan dowang tabah dlm menempuh dugaan...azahari ceria melayan kengkwan dier & nmpk dier da semakin berisi berbanding time dulu2 kitowang melawat...pas pi umah azahari, anta epul & kutil ke jeram serting ulu coz mak epul da ader kat ctu...bdk2 yg lain pi mandi jap & tewus lik umah....hmm...ader bdk tu aku xpasti la keadaan dier...suh buang sumer gmbr dier yg ader bersame azahari...terlalu mahal ke...atau...form4 ni mmg pangai dier berubah sgtla....


Share/Bookmark

Saturday, February 13, 2010

Latihan Nasyid

daus dgn hasim ni try check cube jek ni
mcm yoyo jek mengaja si finas solo nie
daniel ni dgn guru seni persembahan cg siti hafizah
grup asal azahari tuk wat tribute
cg robani pon rajin dtg melatih
menyengeh ko are-wat...owg suh praktis
azri,are-wat,pa'an
grup baru kelolaan ustzah & razis

Skrg nie...sampai la 23hb kitowang sebuk ngan latihan nasyid plak utk 'pertandingan nasyid' peringkat skola, under Persatuan Pendidikan Islam...so ader la beberape ajk yg dilantik...spt biase gstt mmg bnyk keje...aku merangkap sbg owg dokumentasi & membantu pengurus peserta...mmg dpt sambutan hangat la...bnyk kump yg daftar....pengetua pon mcm hepi jek...& kitowang harap program ni berjalan lancar la....ader gak tribute utk azahari sempene selingan time kirer markah...hmm...mcm2 kes la berlaku time latihan...mcm drama 'kau & aku' plak...huhu
(* arap2 kump2 yg kitowang tolong leh wat terbaik...penat wo....sampai mlm berlatih...da mase suntuk sgt da...)
Bygkn...bnyk kali time latihan pengetua dtg jenguk kitowang...cuak bebudak ni tewus pancit....


Share/Bookmark
Related Posts with Thumbnails