AHLAN WASAHLAN SELAMAT DATANG WELCOME WILLKOMMEN

Sunday, January 31, 2010

Melawan Kesepian

Apapun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti
Air mata tertahan
Waktu untuk dijatuhkan
Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apapun ini
Pelajaran yang berarti
Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan Kesepianku...
Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apapun ini
Pelajaran yang berarti
Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawanKesepianku...
(lagu penuh makne untuk perkara yg selalu ader bersame...tapi skrg tiada lagik....semoge perjalanan diteruskan tanpa rasa kehilangan)^_^


Share/Bookmark

Selamat Berpindah Skola

Dengan ini,ingin mengucapkan selamat pindah skola untuk bekas2 ank murid aku yg sekarang form4...yg dpt pegi mcm2 skola bgs lagi spt sbp dan teknik...mrsm sok kuar result....azreen plak pindah sarawak....jage diri bebaik kat sane....blaja rerajin....fariz,aliff,adline...ramai lagik la.....yg xdpt nk sebut namer dowang.....take care....(aku da dpt jadual baru cumer ajar math jek....form1,selamat dr ngaja akaun & pjk...Alhamdulillah...)


Share/Bookmark

Kursus Kepimpinan 2010

time riadah waktu pagi
cekgu2 gotong royong memasak
khemah siap dipasang
bertungkus-lumus memasang khemah

Jumaat,Sabtu,Ahad yg lepas ader program kepimpinan pelajar tuk thn ni...seperti biase aku sbg tukang amek gmbr & penjaga budak sampai mlm la....mlm sabtu tdo kat khemah lagik...da la kitowang aku,kak fizah,lizayu,aizim,azwan dgn bunny berjage mlm sampai pg...baru jek aku dgn cekgu2 pempuan nk tdo dlm kul3pagi mcm tu,bdk2 ni dh berjage plak....memekak2 dak khemah laki sebelah kitowang...sbr jek la.....huhu...menyanyi2 plak...aizim pi marah dowang leh plak melawan....majlis penutupan berlangsung dgn ok.....slide show gmbr2 dowang aku kene wat tgh mlm tu wat yg simple jek coz xcukup mase...masalah yg berlaku kak dila suh beli adiah tp dlm jangka masa setengah jam tu....huhu...beli2 laju giler pi bahau...sampai2 bt kikir, adiah tertinggal kat kedai...patah balik....waaaa.....(gambar2 lain yg telah diwat slide show boleh dibeli dgn harga rm3 satu cd dari cekgu filzah,byr dulu baru dpt cd...arahan pengetua)


Share/Bookmark

Tuesday, January 19, 2010

Aku Semakin Bosan Plak

Tahun ni ngaja kat bt kikir mcm makin xbez plak...awal2 lagik nk kene biasakn diri duk bilik guru bwh...dh leh terima dh...pastu kene terima plak sue kitowang nyer bespren dh xngaja ctu lagik...ditmbh dgn anip & sinar gak....pastu kak fizah leka ckp nk berenti gak coz ader masalah...huhu...dpt2 jadual kene ajar PJKKKKKKKKKKKK...warghhhh...tensen giles....mane mampu aku nk ikot silibus PJK tu...pastu tetibe kene ajar akaun plak...form4 xpe lagik,ni form5...kalo bdk xphm,sape yg akn disalahkn...aku gakkkkkkkkkkk.....mcm2 usaha dilakukn termasuk la panggil gstt yg leh ajar akaun...tp skola xnk terime cekgu gstt lagik plak....huhu, ni bdk2 form 4 yg baik dgn aku ramai plak nk pindh...nk pi teknik...nk wat camno...kene terime satu persatu la....siap ckp dgn kak fizah "akk jgn nk ngengader berenti.....siapla akk".....busan wo....cedihla.....


Share/Bookmark

Saturday, January 16, 2010

Kejohanan Merentas Desa Peringkat Sekolah 2010

warming up dulu
hepi la sgt nk pi merentas desa
dak2 form3
ank cekgu disiplin ni
ria & izzati...tahniah izzati dpt medal
camerawoman bergmbr dulu
pengetua pun sporting amek gmbr dgn sheera
apex & d geng
tahniah potter
jempot minum
cekgu aida yg sporting

Tadi berlangsung la acara merentas desa peringkat skola...spt biasa tugas aku sbg camerawoman lerrr....mintk kak fizah tolong kali amek gmbr...bwk kete pelan2 sambil amek gmbr bdk2 ni...ader yg men tpu...kelas 1 masuk kelas 2...ish...tp xmenangla...pas abes merentas desa,pi mkn kat kantin...wit xder,mintk la lauk yg memurah...skali cg fuziah dgr...dier tewus banje aku & kak fizah...dier cian agak eh...huhu...pastu terus pi car wash basuh kete...yela kete aku dh bersalji dh...lamer gler xdpt basuh sbb hujan...haha....


Share/Bookmark

Friday, January 15, 2010

Keputeraan YDP N9

dayang,ayahanda(sultan),bonda(permaisuri)
putera tengah & putera sulong yg nakal
macho sgt ke zarul
dayang menjage putera2 sultan
umah zarul
mkn cendol jap kat pilah
putera sulong
sultan & permaisuri
putera tengah & putera bongsu sdg santap

Semalam...skul cuti hari keputeraan ydp n9-Tuanku Mukhriz...awal2 lagik si mustakim dh ajak pi tgk azahari...nazrul pon nk ikot...so aku bwkla...termasuk zarul...zarul bwk pi mkn tghari kat umah dier...azah ok...ceria dier kwn2 dier dtg...aku mcm biase bwk la kengkwan aku si razis dgn kak fizah...pas pi umah azahari,pi mkn tghari kat umah zarul (ank manje ropenyer dier ni...haha),pastu pi singgah umah aku jap,solat zuhur terus ke sri menanti,kak fizah cdg...tgk prog2 kat sane...jumpe seseorang kat sane...






***(arini aku bwk lagik bdk2 pi tgk azahari...si arifah & the geng aspuri...tp azahari xcehat...dier demam,kene thn wad kat kuala pilah...arap dier cpt sembuh...kitowang semuer doakan agar azahari cpt sehat...ke sekolah semuler)


Share/Bookmark

Monday, January 11, 2010

Latihan Merentas Desa

haha..ni pix xde kaitan dgn merentas desa...tp ni la kelas akaun form4
ceria kowang yerrr walopun panas terik...cekgu xper..duk lepak mkn rambutan jek...haha
peace ^_^
merentas desa cara berjalan sembang2 kusung jek

Arini...sebuk sket,pas abis skola kene bergegas ke suruhanjaya sumpah...Alhamdulillah Razis bgtau kat bt kikir pon ader, so xpyh jauh2...nk kene watla coz lantikan semuler gstt kn...td aku,kak fizah,lizayu,aida,aiza pi la wat angkat sumpah...nk dpt gaji cepat la punyer pasal...huhu...iqbar xdpt ikot,dier demam,cian dier...agak moody la dier arini...so pas pi suruhanjaya tu kene lik umah cpt,solat zuhur,terus ke sekolah lik ader latihan merentas desa sampai ari Rabu ni...panas wo...petang2 nk pi jage check point (hakikatnyer aku bkn bertugas jage check point pon,aku pengurus peserta)haha...teman member punyer pasal la...ha sal ngaja akaun tu lum kompem lagik,coz kak zah xbg arahan lagik pon... AJL mlm tadik tahniah la kpd Aizat (lagu merah putih dpt persembhn terbaik tu),Faizal Tahir dgn Yuna(aku xminat dier ni ponn)...cian plak tgk pejal tahir bertongkat pi wat persembhan...akim kakngah pon wokay gakla....


Share/Bookmark

Saturday, January 9, 2010

Ajar Akaun

Ha...selama minggu pertama persekolahan ni, 2x la aku dah masuk kelas 4E, kelas perakaunan...si mustakim ader kat kelas ni...adik kak fizah si azri pon kelas ni gak...shahira 3D dulu pun ader kat kelas ni.,ramai lagik la....kebanyakn bdk2 ni tgh mencuba la..mampu x bwk akaun dgn add math...aku nasihat la dowang...dari kowang nk tukar kelas ke kelas yg xder add math, baikla kowang duk kelas ni...cerah sket nk masuk 'u'...yela matrik sekarang pun syarat wajib kene ader add math...ala add math senang jek...bkn susah pun ^_^....dulu time aku sekolah aliran aku la ni...akaun,add math aku punyer elektif...'cube seminggu,kalo xleh tukarla' kate mustakim....kowang ni xmencabar langsung la nk amek aliran yg senang2 jek...'cekgu dulu amek akaun,leh la ajar ' tny dier...' boleh tp cekgu kene study dulu la'...balik2 bilik guru rupenye ketua bidang dtg nk carik antara gstt yg leh ajar akaun,yg ader basic akaun...kak zah dh ckp dgn aku...tewus aku pi beli buku akaun...tp aku nengok2 bnyk yg aku dh luper la...huhu...xyakin nk mengaja bdk2 ni terutama form5...form4 tu ok gak kot....


Share/Bookmark

Jerat Dadah @_@

Aku teman kakngah pi Agensi Anti Dadah daerah Jempol arini...dier nk melawat bks ank murid dier yg kene tahan sbb amek heroin...kakngah xsangke bdk tu sampai terjebak dadah setelah diberi perhatian & bimbingan slame ni...huhu...aku punyer la bangge wat lawak 'anak murid ateh,baik2...xder kes2 mcm ni de'...alih2 tadi time jumpe bdk bekas ank murid kakngah tu, ader sowang budak menghampiri (time ni pelatih2 tgh riadah,main sepak takraw) aku tgk2 muke bdk tu mcm kenal jek...dier pun mcm nk tegur aku...'aik mcm kenal'...budak tu senyum...angguk...rupanya bekas ank murid aku kat serting la....time aku ngaja aritu dier form4 sekarang tgh tunggu result spm...ha amek ko...alih2 ank murid sendirik pun terlibat gak dgn dadah...tp ader gak budi pekerti bdk ni...nk la dier pi tegur cekgu dier....harap2 kowang insaf la...amek pengajaran...jgn la lps ni nk cuber lagik...kang masuk serenti plak...


Share/Bookmark

Monday, January 4, 2010

Zahiril Adzim & Natasha Hudson

Zahiril Adzim
Natasha Hudson

Hmm...semalam aku jenguk2 blog Zahiril Adzim...terbace kat chatbox dier ader bdk tny pasal hubungan dier dgn Natasha Hudson...dan khabarnyer Zahiril Adzim telah menjalinkan hubungan dgn Natasha Hudson sebelum Natasha Hudson bercerai kali ke 2 lagik...xtau la boleh percaye ke tak gosip ni...yg pasti lum ader komen dari ZA atau NH lagik pun...sblm ni ZA ni kapel dgn Liyana Jasmay...pastu baru la dier kapel dgn Aizat palk...komen aku????haha...terpulang la...tp sbg peminat kalo boleh cari la yg ank dara ye ZA...


Share/Bookmark

First Day Skola Sesi 2010

Arini first day bukak skola tuk tahun 2010....kelam kabut gak...pepagi dtg dh pi perhimpunan, kitowang plak (guru gstt) xdpt lagik meja tmpt duduk...yela...kn tmpt kitowang thn lps kat bilik guru atas kene kosongkn dan bagi kat cekgu2 form6&skola rendah...hmm...cedih gak...lagik bez duk atas tu...tp tula...time nk carik tmpt duduk kat bilik guru bwh...dowang guru2 tetap wat kitowang mcm 'kucing kurap' jek...mungkin agak kasar...tp tula hakikatnyer....hmm...tny2 semua xnk bgtau mane yg kosong,ader yg xnk berganjak dari meja dowang walopun dowang dh ader bilik khas....Alhamdulillah ader gak beberapa org cekgu tetap yg baik ati tolong carikn meja....dpt la da....cume iqbar dgn aizim la yg masih lum dpt meja...dowang kongsi meja jamuan...hmm...lagik satu tetibe arini gempak jek kat pejabat coz tetibe florist anta jambangan bunga untuk aku...pn shanti gpk1 pun ader ctu tewus tny 'sape yg minat awk ni filzah?'...ader lelaki misteri bg...aku xkenal pun lelaki tu sape...mcm2 pendapat cekgu2 ni bagi tadik...huhu...


Share/Bookmark

Saturday, January 2, 2010

Melawat Azahari

Azahari & Razis
Shahir,kamil,azah,mustakim
sahabat sejati ^_^

Hari ni...pepagi lagi kakngah dah keluar pi semenyih,anta fikri...fikri kene balik awal hari ni coz kakngah ader hal nk kene settle sal kereta dier...hmm...kakngah nk bwk aku pi melawat azahari kat Hospital Universiti,Azahari ank murid yg baik dgn aku kelas 3F mengidap kanser tulang,tp sok aku plak terlibat dgn pendaftaran form1 dgn kengkwan gstt yg lain...aku kol mak azahari,alhamdulillah...dier ader kat umah & akan ke hospital semula pada 4hb ni...so aku terus kol kak aizah,razis & kak fizah...ajak pi serting...kak aizah ader hal,mungkin dtg sok...aku,razis,kak fizah dan mustakim,kamil&shahir yg pi melawat azah kat umah dier tadik...awal2 aku ajak mustakim sbb aku tau dier dgn azahari bersahabat baik...cumer dkt2 ujung taun lps nmpk mcm kurang rapat lagik...awal2 taun lps, azah dgn mus rajin kol aku mlm2 pas prep dari asrama putera...kekdang aderla si potter,epul dgn kutil ckp skali...tp aku tau nilai persahabatan dowang...yela aku cekgu sivik dowang...pernah aku ternmpk kat paper exam salah seorang dari 5 sahabt baik ni tertulis 'potter,kutil,azah,mus,epul' friendz 4ever...aku mmg respect tgk ank2 murid aku ni...yela bgsla berkawan ikhlas mcm tu...cumer sejak hujung thn lps aku tgk dowang ber5 mcm kureng rapat...hal budak2 kot...ntah...tp time melawat azahari tadik, aku tau si mus windukn azah begitu gak azah...lamer azah xdtg skola kn...razis tadi pun tersentuh sampai menitiskn air mata...kitowang doakan azahari agar cpt sembuh,dpt belaja dgn kengkawan semule....Insya-Allah...aminn....tahniah azah kerana dpt 6A dlm PMR....


Share/Bookmark
Related Posts with Thumbnails