AHLAN WASAHLAN SELAMAT DATANG WELCOME WILLKOMMEN

Thursday, December 31, 2009

Hepi New Year 2010 ^_^


Tahun 2009 bakal melabuhkan tirainyer beberapa minit lagik...segala suke duke sweet sour kenangan&pengalaman thn 2009 dijadikn pengalaman yg mengajar ke arah yg lebih positif pada tahun baru ini....heheh....tadi first meeting untuk cekgu2 smk batu kikir tlh berlangsung dari pagi hingga petang....aida,aiza jugak dpt sambung gstt....yg xbeznyer kitowang gstt kene turun bilik guru bwh...nk kene cari tmpt lagik...xdpt la berkumpul mcm thn lps...dan aku plak kene ajar pj/pk matapelajaran yg aku cukup xsuke...hmm...ict aku xdpt lak...xtaula kot jadual berubah lagik...&kenangan yg paling pahit di hujung tahun 2009 ni ialah...umah aku tghari tadik kene pecah masuk...laptop kakngah kene curi...laptop aku sebelah jek laptop kakngah owg pencuri tu xamek plak....Alhamdulillah...tp pelik gak kn


Share/Bookmark

Tuesday, December 29, 2009

Tahniah Pelajar PMR 09'

alif dgn mak ayah dier antara yg dpt 8A
adik syazwan dgn azri tunjuk result memasing
tunjuk result pada cekgu
tahniah!8A gak
dak2 3F ngah nak amek result kat cekgu bob
Italic
pengetua sampaikn kepada yg dpt 8A
guru-guru kelas amek tempat memasing sblm bg result
lepak dlm kete sambil tunggu bdk2 yg nk tunjuk result
cg bob guru kelas 3F kelihatan busy

Khamis lepas,result PMR 09' kuar...so pepagi kakngah dh sesiap pi skola...yela guru kelas 3I nk pi bg result dak2 la....aku plak dh janji dgn beberape bdk la nk pi jenguk gak...tp melangsit sampai kul 10pg...alih2 tgk, kakngah lik umah lik sbb lmbt lagik result kuar...dlm kul 12 tgh baru leh bg...aha..aku pi amek kak fizah tewus lepak belakang skola dlm kete(dpn bilik guru model khas sbb kai suar jeans mane leh pi dewan,huhu) sambil jupe beberape owg budak...mustakim,kamil dgn kwn dier,shiera,acap potter,eddie,razmi & ader la lagik bdk2 lain...lepak2 sampai tghari...sape dpt bgs jek nk tunjuk result...aha...tahniah la...seramai 17owg dpt 8A...yg dpt 7A 1B pon ramai...antara yg aku ingat si priya kelas 3I tu 8A,alif,jannah,faiz semua 8A,7A plak si asywad,nazmi xsilap,amir...ader lagikla...6A si ikmal,amar...5A acap potter,epul,capang...dan2 4A & seterusnyer ramai lagik...papepun tahniah gakla...spm leh wat lagik baik...pagi tu jugak kerani kol kitowang yg dpt sambung ngaja gstt lagik kat bt kikir...aku,kak fizah,lizayu,razis,iqbar dgn aizim...si anip dpt tp pi sambung blaja...yg xbez geng2 sue,aida,aiza,cnar la kene pi skola lain...huhu


Share/Bookmark

Tuesday, December 15, 2009

Mak & Alang Balik Haji

Pada 12 Disember 2009 (sabtu lepas) selesaila sudah mak & alang aku menunaikan ibadat Haji,Alhamdulillah...memule mak aku cakap flight dier dijangka tiba kul 8.30 malam kat KLIA...tapi delayed...kul 1.03 pagi baru sampai...so dlm kul 10mlm aku,abah,abg,fiky,angah & makteh bertolak ke KLIA...janji berjumpe dgn kak liana (my kakak ipar) kat sane...sampai2...dlm kul12..so ader lagik sejam,pi mkn2 dulu...yg lawak kes sesat cari parking kete time nk balik...dgn yakin aku bgtau kak liana kitowang parking kat B-2-5....rupenyer kat C-B-5,sedangkn dh ader gmbr pun...malas nk tgk punyer pasal...terpaksela kitowang jalan jauh dari blok B ke blok C....kak liana & abg ipar dier plak tewus parking kat tempat auta yg aku bg tu B-2-5...

time sesat salah tempat parking
makteh,angah&mak
alang ala2 taliban bersalam dgn abah
memule mak & alang sampai
fiky meninjau dikwsn larangan tgk wan&paklang dh sampai lom(pastu kene halau dgn guard)
mkn kat kepci dulu sebelum flight tiba
memule nk mkn burger king,xjadik pi kat kepci..ni angah,wan ateh& fiky kat burger king
C-B-5 bukti yg angah & fiky tunjuk memule sampai(leh sesat plak...ish,ish)
Sampai batu kikir jek dah hampir subuh...bygkn xdpt tido sepanjang hari...esok plak ader kenduri doa selamat...dgn sedare2 ramai yg dtg...umang aiii...lotih litak...


Share/Bookmark

Friday, December 11, 2009

Zahiril Adzim Berlakon 'Waris'

Setiap hari selasa,10malam aku mesti melekat depan tv2 tgk drama agak seram sket2 la bertajuk 'waris' yang membariskan pelakon keshukaan aku 'zahiril adzim'....so sesape leh la try tengok lakonan ZA dalam drama ni sebagai kawan si Ari(Rushdi Ramli) bernama Finn...dalam citer ni watak ZA agak mcm org alang2 sket...lawak pun ader,tp tetap bezla...huhu,nk tgk filem karaoke lakonan ZA tapi yg ditayang cume kat GSC midvalley jek...kalo ader kat GSC seremban ke xper gak...
my ZA(Finn) wif Linda Hashim(Tia) dlm 'waris'


Share/Bookmark

Sunday, December 6, 2009

Aku Wanita Biasa


Aku ini wanita biasa
Bisa sakit luka karena cinta
Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga
Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih hatiku
Kekasih hatiku maafkan aku
Aku wanita biasa
Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga
Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih
Hatiku… maafkan aku..


Share/Bookmark

Saturday, December 5, 2009

Jejalan Kat Marina Port Dickson

Pada 3-4hb Dis kitowang gstt smkbk rncg pi jejalan ke port dickson...tp tula...memule ramai yg kompem,last2 ramai yg tarik diri atas pelbagai alasan...aizim anta adik test jpj la,razis ader keje kat konti la,ali akbar dpt ank buah,sinar demam plak,lizayu tunang plak xbg...last2 kitowang ber7 jek yg dpt pi (aku,kak fizah,sue,aida,aiza,iqbar,anip)ditmbh fiky....heheh
sue & fiky(gedix boy,gedix gurl..haha)
sue yg tulis ni
3 kwn baek gstt 09'
tgh drive perjalanan ke teluk kemang
anip & iqbar asik buli fiky
gadis2 ayu
haha
memandang apartment marina yg bnyk lumut...haha
peace
kat koridor umah
barbeque kat tepi pantai
tayar bocor sebelum sampai marina pada hari pertama
lmbt check in mkn dulu kat tmpt mcm biase mekdi JJ
jejalan abiskn masa nk check in
aida,sue,aku (mlm barbeque)


Share/Bookmark
Related Posts with Thumbnails