AHLAN WASAHLAN SELAMAT DATANG WELCOME WILLKOMMEN

Saturday, October 24, 2009

Tayar Kereta Aku Bocor Lagik

Tayar kereta aku bocor berturut2...first time nk raye aritu, time lik dari servis kete tu yg tayar pecah pas anta rafi kat simpg pertang tu (tayar depan kiri), 4 hari lepas sekalik lagik kat tayar depan kiri tu bocor...ader 5 lubang tu...time anta fiky lik semenyih, arini bocor lagik kat skola plak tp tayar belakang kiri...pagi2 lagik hanif dah pasan tayar bocor, disahkan oleh razis, time abis jek ceramah profesionalisme tengahari ni...si iqbar dgn aizim tolong tukarkn tayar...then terus aku dgn kak pizah & sue ke kedai tayar berhampiran pi pasang tiub dlm tayar...huhu..program tadik aku bertugas sebagai camerawoman lagik...penceramanyer bekas pengetua aku puan hajah khuzaimah time aku skola shams dulu...

iqbar & aizim tgh gigih menukar tayar
cyan plak iqbar aizim berpanas tghari..heheh
posing gak tu..tugas memayungkn dowang sbnrnye
tayar spare dipasang
memasang tayar spare, aizim tersorok plak ^_^


Share/Bookmark

Wednesday, October 21, 2009

Kesah Cinta Budak2 (^^,)

~syurga cinta(best sbb ader heliza)~
~sweet~

Aku ngaja budak skola menengah...mcm2 hal budak2 ni...slalu sgt la ngadu masalh cinta dowang....kesah nk tackle awex xdptla...awex curang la...pakwe tetibe xmelayan la...xdpt blaja la...xdpt tumpula...merangkap guru kaunseling plak aku ni...smlm pun mcm2 kes aku terima...dh aku ni cekgu sporting la kunun, time free tu aku dgr jekla...ha...tapi yg ni nk wat aku gelakla...kat myspace ke,friendster ke,facebook ke,blog ker...kecoh tul dak2 ni menayang awex masing2,pakwe masing2...'my luv,my girl...beby' la apela...mcm2la kat bwh gmbr tu...kalo kat skola dpt smgt blaja takpe...ni makin blur plak aku tgk budak2 berkapel ni...mcm tadik,aku tny soklan, lain yg dijawab,rashe nk ketuk jek pale budak tu tadik...ish2 kowang...pe paedah agknye ye...kalo niat betol xper gak...tapi aku phmla naluri remaja...semuer penah remaja ye x?heheh,papepun pandai2 la jage diri, jgn wat xsenonoh,& blur xtentu pasal...hai bdk2...contohila cekgu ni...xpenah berkapel time skola...haha... hayati kate atuk cekgu shuhadah dlm 'syurga cinta'....cinta itu tebahagi pade 3...^_^ papepun minggu ni mmg bizi, dgn wat soklan pekse dgn jadik ajk bebrape program lagik....huhu...


Share/Bookmark

Sunday, October 18, 2009

Minggu Makan Jek Kejenyer

adik member aku ni...saje jek tutp muke
dak laki mmg control...xpndg kunun
cedapnyer aiskrim
nk mkn pose2 lagik
mkn aiskrim, mkn nasik...
tudung indon...heheh
jamuan 1H
jamuan 2H
jamuan 4C
beby idayu comel kn ^_^(time ni pas p umah terbuke kak noridah)
Minggu ni mmg bnyk mkn, walo pun syawal dh nk melabuhkn tirai pun...ramai yg wat umah terbuke lagik...skola aku, cuti 5hari utk deepavali ni,start Jumaat sampailla selasa depan...yg Islam sambung raya la...khamis aritu, skola wat jamuan raya...bygkn pagi2 pas perhimpunan, kelas2 wat jamuan raya, sape2 cekgu yg dijemput dtg la ke kelas2...mmg mentereh...baru satu dua kelas perut dh penuh, tapi aku berjaya gak p 6 kelas...petang tu plak, jamuan raya kelab staf...mkn lg, huh...pastu time cuti2 ni bnyk plak memenuhi undangan umah terbuke...gemok lerr...


Share/Bookmark

Friday, October 9, 2009

Jamuan Raya Kaunseling & Besday Lizayu

Tadi kat skola bnyk tol mkn...sambut besday lizayu...sblm tu pepagi kat kantin dh melantak...pas mkn nasik blh plak beli kuih...terlupe yg kaunseling nk wat umah terbuke...pi lak bilik kaunseling mkn lagik la...mentereh(org nogori ckp ^_^
lizayu time potong kek
gstt bersedia nk mkn kek
dgn kak dila kaunseling
aku,aiza,kak dila,fakah,aida(bilik kaunseling)
kene krim kat muker


Share/Bookmark

Gotong Royong Kemas Bilik Guru

time dh mkn char kuew teow dgn nasik lemak (2 round tu)
muke busan menunggu pesanan
sinar dgn aiza ngah bz menampal2
busan+lapar+letih
gigih iqbar menampal kolaj
bilik guru aqliah...aida tu sebuk2 jek tu...heheh
Ari rabu smlm punyer smlm, bilik guru model khas berubah wajah...tp lupe nk fokus wajah baru bilik tu...pix tu nanti la masuk...heheh...ape yg penting??"kerjasama"...guru2 model khas terutame cekgu2 gstt la pi gotong royong...alih2 susunan meja, rak sumer...tampal2 hiasan (hasil dari kerje seni ank murid)...hasilnyer ceriaaa la sket...hampir samapi kul5 ptg kitowang keje, pastu pi dpn futsal mkn char kuew teow lizayu dgn iqbar blanje...besday lizayu time ni


Share/Bookmark

Wednesday, October 7, 2009

Kesah Memory Card

kerete aku yg bengkok langgar bukit kat makmal...huhu
ni la memory card kak pizah (pensel case tiger aku pun nk enterprem..hehe)

Memory card...ni la kesahnyer...aritu time sebelum bukak cuti raye...si merah bg aku memory card dier suh isi game...dh la tgh mlm dtg umah org...bygkn kul 11.30 mlm terpacak dpn umah aku...nk bg memory card nyer pasal suh isi game...aku pun tolongla isi kn...nk bg kat dier mmg payah...tu la al-kisah aku marah sgt kat ank murid aku sowang ni...nk jadik citer kak pizah tau aku isi game tuk merah, dier pun bg la memory card dier suh isi gak...aku combine kn la skali satu bekas...time merah wat hal ritu, aku marah2 dier, aku bg lik memory card sampai aku xsedar aku dh terletakkn memory card kak fizah kat mane..huhu..."dh isi game dh??" tny kak fizah senyum simpul...alamak...aku letak mane da...aku punye kelam kabut, bwk kete dari bilik guru ke makmal nk cari lik...terlanggar la bukit...terus bengkok kete aku...huhu memory cardnyer tetap xjupe gak...itu kisah minggu lepas sambung lagi kisah dier semalam plak...time 1D kelas ict, aku ngah marah2 si amirul yg suke mengejek2 kwn wat presentation...pas jek dier nyer turn plak...tetibe dier tny aku "cekgu...ni sape punyer??" alangkah...rupenyer kat tgn dier ader memory card yg kucari slame ni...dier jupe terselit dlm buku ringkasan,syukur tol...xjadik aku marah dier ^_^


Share/Bookmark

Tuesday, October 6, 2009

Selamat Pengantin Baru Deqnor

deqnor
mak andam ni kwn aku ekhwan...sekelas time skola rendh..berbakat ni wei
2hb aritu member time aku kecik2 lagik merangkap jiran sebelah umah aku...deqnor mendirikan rumah tangga dgn jejake pilihan dier...azol amri...tahniah deqnor...so aritu, pas jek lik skola mak aku dah ajak pi masjid taman anggerik(masjid baru siap ni...cantik... ^_^) utk tgk deqnor akad nikah...petang tu aku secare xlangsung jadi pengapit xrasmi la...kene ikut jek pengantin pi mane pun sampai la upacara akad nikah dgn batal air sembahyang...aku duk sebelah deqnor menemani dier...tukang amek video plak alang aku...ari sabtu kenduri umah dier...tukang catering yew..ank2 murid aku yg bekerje..si hafiz daud dgn noor hafis...tukang cuci pinggan dgn lap2 meja..ha...sempat lagik carik duit dowang ni..pmr dh dekat pun leh lagik tu...nmpk jek bdk2 ni menghisap rokok sambil basuh pinggan..ank buah aku si fiky tny "ateh, anak murid ateh isap rokok"...tau dhhh...camat pengantin baru deqnor,ingat lagik time kecik2 kiter selalu main kawen2 time ader kenduri kawen ^_^ skrg ko kawen dulu dh...heheh
Sebarang urusan fotografi ke...andam2 andaman termasuk set khemah,bilik pengantin, pelamin semuer la...leh la hubungi no di bwh
MOHD KAMAL IBRAHIM
Videographer&Editor
Galeri Pengantin Moleq Darma
Norekhwan
014-6621599


Share/Bookmark

Gud Luck PMR 2009

Esok 7hb sampai 13hb akan berlangsung peperiksaan besar bg dak form3...PMR 2009...so gud luck tuk kowang terutame tuk ank2 murid tercenta...heheh...3F & 3D juge semuer dak form3 SMKBK(MK)...wat tol2...bace doa dulu sblm jwb...jgn duk mamai menjawab...ingat awex la, pakwe la...ntahape2 jek...GUD LUCK ^_^


Share/Bookmark

Friday, October 2, 2009

Perang Dingin

Semalam hari perang dingin aku dgn ank2 murid...mane x nyer...kelas aku smlm ader 3, first 2a...bwk pi library jek coz kak hawa pakai beberape org budak pi ert...yg lebih bwk pi library...tapi cekgu library mcm xkasik jek memule...second kelas aku masuk 2g...mmg ok la bdk2 nyer...bwk bhn...tp ader grup dak laki yg bhn nyer xcukup2...alasan dowang nyer keje dh siap awal...cume tertinggal kat umah..ok la...mule la panas sket2...tp ok lagik...kelas ketiga masuk jek 2b...aku dgr dh budak ckp 'wei cekgu sampai dh woi...' rupenyer masing2 tgh syok wat keje...sampaikn aku masuk kelas pon xmenoleh tu...beberape dak laki ngah wat keje sejarah...ok la...aku bg mase 5 minit...xjugak siap...tmbh2 masa lagik...bygkn kelas aku start kul 1.20...kul 1.40 baru leh start,bile dh siap...ropenyer grup dak2 laki yg xsiap sejarah tadik..xbwk bhn tuk seni...hai...ni mmg bikin panaz...yela...dh la wat keje lain time aku...yeye diorg takut dgn kak fizah(cekgu sejarah dowang) tapi aku punyer keje dowang xpedulik...hmm..alang2 dh tgh marah, aku suh bdk panggil si merah dgn pa'an kat 2c...basuh dowang plak...ader la hal nyer yg menyakitkn ati time cuti raye aritu...hmm...ijad leh plak ckp 'time cg salah sy maapkn, time kitowang slh cekgu xmaapkn...terpulangla...' hmm...agak kureng kn ayat mcm ni...bgs tol ank murid pangai mcm ni...bgs kerr?? @_@


Share/Bookmark
Related Posts with Thumbnails