AHLAN WASAHLAN SELAMAT DATANG WELCOME WILLKOMMEN

Friday, September 11, 2009

Aku Ditukarkan Kelas Lagi

Pepagi aku sampai dgn semangatnyer ke sekolah, tetibe dilunturkan apabila kat dpn pejabat bwh tangge bangunan form2 kak zah dtg memberikan sehelai kertas...aku teliti2..."alamak, jadual baru..." tambah suspen biler mate aku melihat deretan kelas form 1..."sah,akan ade kelas aku di dropkn"...makin aku melorot deretan paparan kelas tu...terlihatla 2A,2B,2G,3F,3D, 4B,1D&1H....tinggal ni la kelas2 lamer aku yg masih tertera di list tersebut... "huhu, 2C,2D,2E aku...."terus terbayang la muke dak2 kelas tu yg semakin serasi dgn aku, walopun dowang nakal...tapi aku mmg dh serasi...pantang aku tukar2 kelas time aku dh serasi...mcm dulu, aku dh serasi ngajar geog kat form1, 4bulan jek...tewus plak suh ajar seni form2, ni dh 5 bulan...tetibe dier hantar balik form1 ajar ict plak...tensen aku...dlm kesedihan tu, tetibe dpt tahu semue gstt & guru2 baru ke taklimat dgn ustaz mazlan...pas abis ustaz mazlan bg taklimat, pengetua plak bg taklimat...mcm biase...pengetua menegur kitowang yg sememangnyer xberbakat langsung dlm bidang perguruan...pengetua mmg xkn sain surat pengesahan tu atas dasar kitowang mmg xlayak seperti apae ayat yg tertulis di dalam surat tu...cume sorang yg dpt...mungkin razis...dengan otak yg lepas di brain wash...dgn terbayang jadual baru aku yg akan start minggu hadapan...aku melangkah masuk ke 2D...ternyata tambah menguji kesabaran aku apabila bahan2 seni dowang mmg xcukup...aku marah dowang& denda semua skali...bile aku ckp aku xkn ngaja kelas dowang lagik...dowang senyap jek...dowang wiso kalo yg ganti aku nanti cekgu yg garang...lantak kowang la...aku kuar kelas 2D, tewus menjemput kak fizah di 2C, tewus aku bg ucapan sket... "mulai minggu depan cekgu x ngaja kowang dh...walobagaimanepun, aktiviti yg dh rancang ttp akn diteruskn, cekgu akn bgtau cekgu yg baru tu...maaf salah silap, kalo marah tu ader sebabnya...jgn nakal2 lagi...kowang tetap ank murid cekgu selame2nyer...raye jemputla dtg umah"...dan2 aku kuar, dak2 2C tercengang2...dak2 pempuan dh dtg nk menyalam...xsangke plak ade sowang yg menangis..hu terharu plak aku...kak fizah gesa cepat sblm pengetua dtg..."alamak lupe nk bgtau aku bkn pindah skola, cumer dpt jadual baru jek"...hmm xpasal2 sepanjang arini ade dak 2C yg jupe aku ingat aku pindh skola...aku pun satu...semangat tol kunun nk dpt kelas baru...


Share/Bookmark

1 comments:

Anonymous said...

subhanallah

Related Posts with Thumbnails