AHLAN WASAHLAN SELAMAT DATANG WELCOME WILLKOMMEN

Wednesday, July 29, 2009

Aku Rashe Bersalah & Tensen

time rehat pas amek gmbr majalah skola
Aku dilanda rashe bersalah skrg ni...ditambah plak oleh rashe malang sgt arini....
Apa yg berlaku :
1)aku memandai-mandai memotong nama yg direliefkan untuk aku,rupenyer aku xsangka aku diminta untuk membantu cg abu zarin mengambil gmbr utk majalah GIGIH....
2)dgn rela hati aku mengambil relief aiza untuk masuk 2C harini, agar dgn harapan aku dpt la berbincang dgn budak sebelum waktu sebenar kelas nanti
3)aku dipanggil meeting untuk 2 perkara pada waktu yg sama...sivik dan ict...yg mmg berat aku nk ke sivik kerana aku setiausaha...kak normah ckp ‘filzah awk kene masuk sivik sbb awk setiausaha’ dan kak zah ckp awk kene dtg ict kerana kitorang tangguhkan meeting isnin haritu sebab awk’...dan dan otakku berat
4)aku dimarahi pengetua kerana kawalan kelas yg teruk kat 2C tadi...dan dan kelas tu aku yg dgn rela ambik...kene marah plak...otakku berat lagik
5)dan dan aku tensen dgn dak 2C yg memekak, lalu si merah menjadi mangsa...aku marahkkn dier dan berniat untuk pulaukn dier walo kesalahan dier xla seberapa....membuatkn aku rashe bersalah
6)dan dan aku bersalah terhadap syukri kerana aku terlupa namer dier sebagai pemenang fail walo dier buat lawa...dan dan dier mengoyakkn fail dgn muke sedih&kecewa...membuatkn aku rashe bersalah yg amat...walo dier tak menjawab...dari kejauhan aku nmpk...dan- dan aku terbagi kepada nasha dulu gmbr aku yg diminta syukri sdgkn aku dh janji nk bg dier dulu...aku cg yg tidak adil
7)aku ditugaskn untuk wat dokumentasi program motivasi & kene berusaha mencari 2 lagi guru lelaki utk join minggu ni
8)aku ditugaskan untuk wat blog skolah sewaktu meeting ict tadik
9)aku ditugaskn untuk wat kertas kerja khidmat masyarakat sivik dan contact org berkenaan, kene wat cpt sblm duit diorg amik
10)aku kene siapkn vcd dan dvd hari kantin dimana 100 keping telah rosak...aku kene cari ajk bawahan...
11)aku terlupa bagi mc hari isnin kat pejabat
12)aku terlupe byr bil kereta dan internet


Share/Bookmark

Monday, July 27, 2009

Aku Semakin Bosan



Makin bosan plak aku jadik cekgu ni...ni dah jadik niat tak ikhlas plak dah...bnyk masalah la...huhu...tak pasal2 bgn pagi ni xlarat nk pi skul, terpaksala amek 'mc'....ni baru lik dari amek 'mc' ha...mane ntah semangat aku ni...semakin bosan....tapi kalo tak keje mane nak cekau duit nk bayar kete lagik, nk blanje org lagik(mcm bgs jek kn) @_@...kakngah plak cakap relief tuk aku xdibuat hari ni, abisla ank murid aku berterabur...huhu, dah tu masalah vcd yg diorg copy...semua rosak...bygkan 100 keping tu, budak2 dah mule komplen, bajet lagik dh byk pakai....aku menyesal luper nk ajar tukang copy tu...huhu...sedihnyer...dlm kete pas amek 'mc'...senyum dlm cedih...


Share/Bookmark

Friday, July 24, 2009

Anak-anak murid nakal...





Hampir tiap hari aku berdoa sebelum p skola agar ank murid aku bebaik jek dlm kelas pada hari tersebut...haha...yela...keje sebagai cekgu ni penat, nk kene ngajar lagik, nk control bape orang budak...byk otak tu...berhadapan dgn ramai manusia....xmasuk pentadbiran lagik...cekgu2 lain yg wat muke lagik...ala2 gstt ni amatla hinanya...kesian...huhu...ank2 murid aku kecoh nk suh aku letak muke dowang...ha ni gmbr2 kowang...tau bace jek yek...tp xtau komen la dak2 kecik ni...


Share/Bookmark

Sunday, July 19, 2009

Pilih Kasih & Merah...haha






aku baru je jenguk blog si Zahiril Adzim atau yg aku panggil2 merah tu...xsangka plak mlm ni dier tgh online...bls gak la dier pertanyaan aku kat kotak chat tu...heheh...senyummm... :-p aritu time penayangan video yg aku wat tuk hari kantin kat dewan besar skola...slamber kucing jek aku menggunakan laptop aku yg wallpaper nyer penuh gmbr Zahiril Adzim...rase ter'fanatik' la plak...xpasal2 masuk kelas, ank murid aku ckp 'wa cekgu...bnyk tol gmbr merahnyerr!' haha...jgn la kowang contohi perangai cekgu kau ni...kuikui...ha tadi pun baru pas tgk pilih kasih kat tb2...aman sharoni kene buang...huhu...apa pun sofian bujang dgn reza masih ader ;-)...tapi minggu lps paling best dpt tgk live kat seremban...ni ader sket gambar...pi tgk dgn family abg aku dgn kak fizah & razis...final nanti nk dtg lagik...k la nk siapkn editing video tuk 'bicara prestasi' plak....


Share/Bookmark

Aku kembali hepi...

Setelah seminggu berhempas pulas siapkan video editing untuk hari kantin, akhirnya siap gak...siap dh bagi kat pengetua dah...pengetua siap ckp nk blanja makan tanda penghargaan...harap dier sukerla...ank2 murid pun ramai yg order...aku puas hati atas ke'support'an dowang...kini aku boleh tersenyum...heheh :-) tapi skrg nk kene wat editing sket untuk program bicara prestasi plak...tapi ni projek kecik jek...satu hari leh siap kot...Insya-ALLAH...


Share/Bookmark

Saturday, July 11, 2009

minggu yg meletihkan...







seminggu aku bertungkus-lumus wat editing video tuk hari kantin...umang aii...letih tol, dahla...kene pinjam pc jejauh...bwk pi skolah, xder tempat nk wat plak...kene marah plak dgn cekgu senior...dowang ni tau nk membuli jek...huhu,tido mlm xcukup, pepagi dh kenen bgn pi skolah,nk mengadap ank2 murid nakal lagik...pening tol...redha jek la...papepun aku hepi ank2 murid aku suker dgn vid yg aku wat tu...byk muker dowang pe...cekgu2 plak...hmm...papepun akhirnye sok dpt gak pi tgk pilih kasih...mak aku dh bg...pi dgn kak fizah, razis dgn pemili abg aku...arap2 best la.... ^_^


Share/Bookmark

Wednesday, July 1, 2009

pilih kasih...hwa....

arini aku tergese2 siap2 pi bahau pas abes meeting kul 3.30 td...nk pi amek roadtax kete kat ambank...kak pizah dgn sue ikut...time kat bahau, jupe plak razis...tewus pi jln sesame...pi mkn kat kepci...lapar, xmkn tghari lagik...tem nk mkn tu, razis ader ajak pi tgk 'pilih kasih'...punyerla bersinar2 harapan kat muker...leh jupe reza hasbi...iqbal mazlan kew, sofian bujang kew...paling kurang dpt lew tgk hero senior si rosyam nor...maklumla razis kn keje kat rtm...balik2 umah jek, biler meyatakan hasrat kat mak aku, mak xbagik...mak ckp pempuan xelok kuar mlm...huhu...sodih den...kalo duk umah sewa, lamer dh aku merambu dgn member2...
arini kelas aku sket jek...kat 2c jek...si merah student aku ckp ader add aku kat friendster, lik umah cpt2 aku accept...tadi abes aku promot sumer friendster,mespes,fesbuk aku kat ank murid...haha...arini aku blanje dowang guler2...bg dowang hepi sket...


Share/Bookmark
Related Posts with Thumbnails